Makale Dizini

İbribeyMalkara ilçesinin kuzeydoğusunda, ilçeye 22 km. uzaklıkta, 452 nüfuslu bir mahalledir. Mahalle oldukça engebeli bir arazi üzerine kurulmuştur. Mahalle ortasından geçen iki derenin yakasına yayılmıştır. Mahallenin önemli bir akarsuyu yoktur. Karaiğdemir Barajından sulama yapılmaktadır.

İbribeyMahallenin tarihi hakkında kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte bazı kaynaklardan ; I. Murad'ın Malkara'daki iki çiftliğinden birisini Hacı İbri Bey adında birisine bağışlamıştır. Bu mahalle, bu çiftliğin yerinde bu isimle kurulmuştur. Eskiden bucak merkezi imiş. Sonraları başka birisi, bu kimseden bazı yerleri de satın olarak hayratına vakfetmiştir. Hacı İbri'nin adından, Yörüklerin beyi olduğu anlaşılmaktadır.

Cumhuriyetten sonra 1927 yılında açılan Millet Mektebi ile ilk defa eğitim öğretime başlanmıştır. Daha sonra yapılan okulda eğitim öğretim taşımalı sisteme geçene kadar devam etmiştir. Şu an taşımalı eğitim ile öğrenciler Yenice Köyü İlköğretim Okuluna taşınmaktadır.

İbribeyİbribey mahallesinin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarım ürünü olarak buğday, arpa, ayçiçeği, yulaf, şeker pancarı, mısır ve pirinç üretilmektedir. Ayrıca sebzecilik de yapılmakta, üretilen domates, biber, fasulye, bakla, mercimek ve patlıcan gibi ürünler başta İstanbul olmak üzere çeşitli pazarlara verilmektedir. Bu mahallede bağcılık da yapılmaktadır. Süt ve besi hayvancılığının son derece iyi yapıldığı mahallelerden biridir. Günde 5 ton süt üretmektedir. Koyun, keçi gibi küçükbaş hayvanlarla, kümes hayvanı da beslenmektedir.

İbribey İbribey İbribey

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.