ADI SOYADI : AYHAN ORAK Ayhan Orak
BABA ADI : AHMET
DOĞUM TARİHİ : 08. 08. 1973
ADRESİ : ŞERBETTAR / HAVSA
ŞEHADET YERİ : HAKKARİ / YÜKSEKOVA
ŞEHADET TARİHİ : 28 TEMMUZ 1994
ŞEHADET ŞEKLİ : Şehit Piyade Komando Çavuş Ayhan ORAK, 08. 08. 1973 tarihinde Almanya’da işçi olarak çalışan Ahmet ve Saniye Orak çiftinin oğludur ve Almanya’da dünyaya gelmiştir. İlköğrenimini Şerbettar köyünde, ortaöğrenimini Edime Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. 26. 02. 1993 tarihinde Edirne Askerlik Şubesi Komutanlığı tarafından askeri temel eğitimini yapmak üzere Komando Okul Komutanlığına sevk edilmiş ve askeri eğitimini tamamladıktan sonra Hakkari İli Dağ komando Tugayı Komutanlığı Tabur Komutanlığı emrine dağıtımı yapılmıştır. 28. 07. 1994 tarihinde Hakkari İli Yüksekova İlçesi Esenyamaç bölgesinde bölücü terör örgütü PKK mensupları ile girişilen silahlı çatışma da şehit edilmiştir. Bekar olan Şehit Piyade Komando Çavuşu Ayhan ORAK’ın naaşı 1994 Ağustos ayında yapılan askeri bir törenle Havsa İlçesi Şerbettar köyü mezarlığına defnedilmiştir. Ailesi halen Havsa İlçesi Şerbettar köyünde ikamet etmektedir.

ADI SOYADI : ENGİN GAVAK Engin Gavak
BABA ADI : LATİF
DOĞUM TARİHİ : 14. 07. 1973
ADRESİ : AZATLI KÖYÜ / HAVSA
ŞEHADET YERİ : ŞIRNAK / BESTA
ŞEHADET TARİHİ : 09. 08. 1993
ŞEHADET ŞEKLİ : Şehit Topçu Onbaşı Engin GAVAK, 14. 07. 1973 tarihinde Havsa İlçesi Azatlı köyünde dünyaya geldi. Latif ve Fethiye Kavak çiftinin oğludur. Şehit Topçu Onbaşı Engin GAVAK ilkokulu ve ortaöğrenimini aynı köyde tamamladı. Daha sonra öğrenimine devam etmeyerek askerlik çağına kadar çeşitli iş kollarında çalıştı. Askerlik çağına gelince 29. 02. 1993 tarihinde silah altına alınarak 1. Komando Tugayı Topçu Taburu Komutanlığı emrine verilmiştir. 09. 08. 1993 tarihinde Şırnak İli Besta köyü mevkiinde bölücü terör örgütü PKK mensupları ile girişilen çatışmada PKK’nin döşediği mayına basması sonucunda şehit olmuştur. Bekar olan Şehit Topçu Onbaşı Engin GAVAK, 1993 yılında yapılan askeri bir törenle Azatlı köyü mezarlığına defnedilmiştir. Ailesi halen Havsa İlçesi Azatlı köyünde ikamet etmektedir.

ADI SOYADI : HAKAN ŞEKER Hakan Şeker
BABA ADI : RAFET
DOĞUM TARİHİ : 24. 05. 1972
ADRESİ : HACIGAZİ MAH. / HAVSA
ŞEHADET YERİ : TUNCELİ / OVACIK
ŞEHADET TARİHİ : 11. 06. 1994
ŞEHADET ŞEKLİ : Şehit Jandarma Komando Onbaşı Hakan Şeker, 11. 06. 1972 tarihinde Edirne İli Havsa İlçesinde dünyaya geldi. Rafet ve Esma Şeker çiftinin oğludur. Şehit Jandarma Onbaşı Hakan Şeker ilkokulu Havsa Sokullu İlkokulu’nda okudu. Ortaokulu Havsa’da ve Liseyi Edirne Meslek Lisesi’nde tamamlamıştır. Daha sonra öğrenimine devam etmeyerek askerlik çağına gelinceye kadar serbest meslekle uğraştı. Edirne Askerlik Şubesi Komutanlığınca Askerlik hizmetini tamamlamak üzere Manisa Kırkağaç Jandarma Er Eğitim Komutanlığına sevk edildi. Temel askerlik eğitimini tamamladıktan sonra, Tunceli Jandarma İl Alay Komutanlığı Hozat İlçe Jandarma Komutanlığı emrine verildi. 11. 06. 1995 tarihinde Tunceli ili Ahpanos vadisi Kutuderi bölgesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarıyla yapılan silahlı çatışmada şehit edilmiştir. Bekar olan Şehit Jandarma Komando Onbaşı Hakan ŞEKER, 1995 yılında yapılan askeri bir törenle, Havsa İlçesi Mezarlğına defnedildi. Ailesi halen Havsa İlçesi Hacıgazi Mahallesinde ikamet etmektedir.

ADI SOYADI : HASAN DANACI Hasan Danacı
BABA ADI : MUSTAFA
DOĞUM TARİHİ : 24. 05. 1972
ADRESİ : ABALAR KÖYÜ / HAVSA
ŞEHADET YERİ : İSTANBUL
ŞEHADET TARİHİ : 11. 01. 1988
ŞEHADET ŞEKLİ : Mustafa ve Aviş Danacı çiftinin oğlu Hasan DANACI, 1946 doğumludur. 1950 yılında ailece göç ederek Edirne İli Havsa İlçesi Abalar köyüne iskan olmuşlardır. Hasan Danacı, ilkokulu Abalar köyünde, ortaokulu Havsa’da okumuş ve daha yüksek öğrenim yapmadan serbest çalışmıştır. Askerliğini Jandarma çavuşu olarak yaptıktan sonra, polis teşkilatına başvurarak polislik görevini Anadolu’nun bir çok ilçelerinde yaptıktan sonra İstanbul İline tayini çıkmış ve burada görevde iken PKK’nin kolu olan başka örgüt militanları ile çarpışırken 11. 01. 1988 tarihinde şehit olmuştur. Hasan DANACI evli ve ikisi kız biri erkek olmak üzere üç çocuk babasıydı.

ADI SOYADI : MEHMET BİROL Mehmet Birol
BABA ADI : NAİL
DOĞUM TARİHİ : 10. 12. 1964
ADRESİ : ARPAÇ KÖYÜ / HAVSA
ŞEHADET YERİ : ELAZIĞ BİNGÖL KARAYOLUNUN BİLALOĞLU MEVKİİ
ŞEHADET TARİHİ : 24. 05. 1993
ŞEHADET ŞEKLİ : Şehit Öğretmen Mehmet Birol, 10. 12. 1964 tarihinde Edirne İli Havsa İlçesi Arpaç köyünde dünyaya geldi. Nail ve Hafize çiftinin oğludur. İlkokulunu Arpaç köyünde, ortaokulunu Hasköy Ortaokulu/nda tamamladı. Liseyi Edirne’de bitirdi. Edirne Eğitim Yüksek Okulu’ndan mezun olduktan sonra, 1988 yılında Muş İli Malazgirt İlçesi İyikomşu köyüne ilkokul öğretmeni olarak atandı. Öğretmen Mehmet Birol Elazığ karakolunda 24. 05. 1996 tarihinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edildi. Şehit Mehmet Birol, Havsa İlçesi Arpaç köyünde büyük bir törenle mezarlığa defnedildi. Ailesi Arpaç köyünde ikamet etmektedir.

ADI SOYADI : OKYAY DEVECİ Okyay Deveci
BABA ADI : NECATİ
DOĞUM TARİHİ : 23. 06. 1973
ADRESİ : YENİMAHALLE / HAVSA
ŞEHADET YERİ : KUZEY IRAK
ŞEHADET TARİHİ : 31. 05. 1995
ŞEHADET ŞEKLİ : Şehit Jandarma Komando Onbaşı Okyay Deveci, 1973 yılında İzmir İli Karşıyaka İlçesinde dünyaya gelmiştir. Necati ve Saadet Deveci çiftinin oğludur. Şehit Jandarma Komando Onbaşı Okyay DEVECİ, ilköğrenimini 1985 yılında Edirne İli Havsa İlçesi 27 Mayıs İlkokulu’nda sonra da Orta ve Lise öğrenimini Havsa Lisesi’nde tamamladı. Askerlik çağına gelinceye kadar serbest meslekle uğraştı. 21. 08. 1994 tarihinde Edime Askerlik Şubesi Komutanlığınca askerlik hizmetini yapmak üzere Hatay Serinyol 121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığına sevk edildi. Temel askerlik eğitimini tamamladıktan sonra Van Jandarma Komanda Tabur Komutanlığı emrine dağıtımı yapılmıştır. 31. 02. 1995 tarihinde Kuzey Irak’a yapılan sınır ötesi harekatta bölücü örgüt PKK mensuplarıyla yapılan silahlı çatışma sonucunda şehit edilmiştir. Bekar olan Şehit Jandarma Komando Onbaşı Okyay DEVECİ’nin naaşı 1995 yılında yapılan askeri bir törenle Havsa İlçesi Mezarlığına defnedilmiştir. Şehidin ailesi Halen Havsa İlçesi Yeni Mahalle’de ikamet etmektedir.

ADI SOYADI : RUŞİT AKINCI Ruşit Akıncı
BABA ADI : RAŞİT
DOĞUM TARİHİ : 20. 01. 1971
ADRESİ : KÖSEÖMER KÖYÜ / HAVSA
ŞEHADET YERİ : KİLİS
ŞEHADET TARİHİ : 14. 10. 1992
ŞEHADET ŞEKLİ : Şehit Jandarma Er Ruşit AKINCI, 1973 yılında Almanya’da dünyaya gelmiştir. Raşit ve Emine AKINCI çiftinin oğludur. Şehit Jandarma Er Ruşit AKINCI Havsa İlçesi, Köseömer Köyü İlkokulu’nda okuduktan sonra kalan sınıflarını Almanya’da tamamladı ve ortaokulu Edirne’de okuyarak tamamladı. Daha sonra öğrenimine devam etmeyerek askerlik çağına gelene kadar serbest meslekle uğraştı. 1992 yılında Edirne Askerlik Şubesi Başkanlığı tarafından, askerlik hizmetini tamamlamak üzere Bilecik Jandarma Ulaştırma Er Eğitim Taburu Komutanlığının bulunduğu Söğüt’e sevk edildi. Temel askerlik eğitimini tamamladıktan sonra Gaziantep İli Kilis İlçesi İlçe Jandarma Komutanlığı’nın emrine dağıtımı yapıldı. 14. 10. 1992 tarihinde bölücü terör örgütü PKK mensupları ile yapılan silahlı çatışma sonucunda şehit edilmiştir. Evli olan Şehit Jandarma Er Ruşit AKINCI, 1992 ekim ayında yapılan askeri bir törenle Havsa İlçesi Köseömer Köyü Aşağı Mahalle Mezarlığına defnedildi. Ailesi halen Köseömer köyünde ikamet etmektedir.

ADI SOYADI : TACETTİN SOBACI Tacettin Sobacı
BABA ADI : SELAHATTİN
DOĞUM TARİHİ : 19. 01. 1973
ADRESİ : ŞERBETTAR / HAVSA
ŞEHADET YERİ : ŞIRNAK / SİLOPİ / ÇALIŞKAN
ŞEHADET TARİHİ : 11. 06. 1994
ŞEHADET ŞEKLİ : Piyade Şehit Onbaşı Tacettin SOBACI, 1973 yılında Havsa İlçesi Şerbettar köyünde dünyaya geldi. Selahattin ve Hatice Sobacı çiftinin oğludur. Şehit Piyade Onbaşı Tacettin Sobacı İlköğrenimini Şerbettar köyünde tamamlamıştır. 26. 02. 1993 tarihinde silah altına alınarak temel askerlik eğitimini tamamladıktan sonra, 3. Zırhlı Tugayı Topçu Tabur Komutanlığı emrine dağıtımı yapılmıştır. 11. 06. 1994 tarihinde Şırnak ili Silopi ilçesi Mesut karakolu bölgesinde bölücü terör örgütü PKK mensupları ile çıkan çatışma sonucunda şehit edilmiştir. Bekar olan Şehit Onbaşı Tacettin SOBACI, 13. 06. 1994 tarihinde yapılan askeri bir törenle Şerbettar köyü Mezarlığına defnedilmiştir. Şehidin ailesi halen Havsa ilçesi Şerbettar köyünde ikamet etmektedir.


Gaziler

 ADISOYADIGAZİ OLDUĞU YERİLÇE/KÖY
1 AHMET ÇIĞLA KIBRIS HAVSA
2 MEHMET BİNER KIBRIS HAVSA
3 AHMET ADA KIBRIS ABALAR KÖYÜ
4 FERHAT PALABIYIK KIBRIS ABALAR KÖYÜ
5 İDRİZ SARICA KIBRIS KÖSEÖMER KÖYÜ
6 NECDET KAHRAMAN KIBRIS KÖSEÖMER KÖYÜ
7 İSMAİL KARA KIBRIS MUSULÇA KÖYÜ
8 HALİL KAYACIK KIBRIS NECATİYE KÖYÜ
9 VAHİT EREN KIBRIS NECATİYE KÖYÜ
8 AHMET KARAKOYUN KIBRIS OĞPULPAŞA KÖYÜ
11 HALİL İBRAHİM EDİZ KIBRIS OĞPULPAŞA KÖYÜ
12 RAHMİ KARATAY KIBRIS OĞPULPAŞA KÖYÜ
13 SÜLEYMAN ALTIN KIBRIS OĞPULPAŞA KÖYÜ
14 ŞEVKET DARCAN KIBRIS OĞPULPAŞA KÖYÜ
15 AHMET ŞAHİN KORE OSMANLI KÖYÜ
16 EMİN TEKİN KIBRIS OSMANLI KÖYÜ
17 YAKUP TURA KIBRIS OSMANLI KÖYÜ
18 FERHAT OKUMUŞ KIBRIS ŞERBETTAR KÖYÜ
19 CEMİL AKGÜN KIBRIS ŞERBETTAR KÖYÜ
20 İSMAİL BAYER KIBRIS TAPTIK KÖYÜ
21 ÜMİT SAYACILAR GÜNEYDOĞU KULUBALIK KÖYÜ
22 HASAN BÖLGE GÜNEYDOĞU HASKÖY K. YOLLARI

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.