Yenileniyoruz

Sitemizin tüm altyapısı yenilenmektedir. Sitemize özel olarak sıfırdan yazılan yerli ve milli yazılımımızla yerlilik oranı %60 seviyesinde olan yepyeni sitemizle karşınızda olacağız. Daha kullanıcı dostu, daha ayrıntılı ve özelleştirilebilir bir yapıya kavuşacaktır. Ayrıca Trakyamız hakkındaki bilgileri yıllara göre arşivlenmiş bir şekilde sunacağız. Böylece geriye dönük tüm bilgilere ulaşabilecek ve bu konularda araştırma yapanlara yardımcı olmuş olacağız.

Yeni trakyanet çok yakında...

Trakya Sayfaları

Trakya Bölgeleri

Nüfus Sıralamaları

Türkiye Sırası İllerin Güncel Nüfus Sıralaması Nüfus
1 İstanbul 15.067.724
2 Ankara 5.503.985
3 İzmir 4.320.519
4 Bursa 2.994.521
5 Antalya 2.426.356
6 Adana 2.220.125
7 Konya 2.205.609
8 Şanlıurfa 2.035.809
9 Gaziantep 2.028.563
10 Kocaeli 1.906.391
21 Tekirdağ 1.029.927
39 Çanakkale 540.662
48 Edirne 411.528
54 Kırklareli 360.860

İllerin Nüfus Sıralaması Trakya İlçelerinin Nüfus Sıralaması Türkiye'deki Tüm İlçelerin Nüfus Sıralaması

Fotoğraf Galerileri

Tekirdağ

Tekirdağ Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Kırklareli Fotoğraf Galerileri

Edirne

Edirne Fotoğraf Galerileri

Son eklenen Firmalar

Popüler Firmalar

Firmanızı Ekleyin

Hesap Oluştur
Ücretsiz bir şekilde hesabınızı oluşturun. Bu sayede rehberimize firma ekleyebilir, gerekli güncellemeleri yapabilirsiniz.
Firmanızı Ekleyin
Ücretsiz bir şekilde firmanızı rehberimize ekleyin. Birden fazla firma ekleyebilirsiniz.

Adres ve Ulaşım Bilgileri

Eğitim

Üniversiteler

Eğitim

İlk ve Orta Derece Okullar

Bankalar

Banka Şubeleri

Hastaneler

Sağlık Kurum ve Kuruluşları

Resmi Kurumlar

Diğer Resmi Kurum ve Birlikler

Trakya Savaşları

Trakya'da Turizm

Ziyaretçi Sayıları

Bugün1826
Dün1698
Bu Hafta8482
Bu Ay5105

Aktif Ziyaretçiler

10
Online

03 Mayıs 2024
Toplam Sayfa Görüntüleme 158.809.390
Saray ilçesinin turizm açısından önemi Tekirdağ ilinin Karadeniz'e açılan tek kapısı olması ve bunun yanında Istıranca Dağlarının bir bölümünün ilçe sınırları içerisinde bulunmasıdır.

Kastro Tekirdağ'ın Karadeniz kıyısında, Istranca Dağlarının eteklerinde bulunan Kastro doğal plajı ilçe merkezine 10 km uzaklıktadır. Bu plajda ormanlık alanlar kumsalla birlikte başlamaktadır.

Eski adıyla Kastro, şimdiki ismiyle Çamlıkoy Trakya'nın Bahçeköy deresinin Karadeniz'e döküldüğü yerde 2.5 km. kumsalıyla, Saray'ın sahil şerididir. Saray'dan Çamlıkoy'a kadar olan yol güzergâhı da Istıranca Dağlarından (ormanlarından) geçer. Güzergâhta yapılan dağ evleri, nehir boylarındaki mesire yerleri bulunmaktadır. Kastro yöresindeki 329 hektarlık karaçam ormanı 18 Nisan 1988 tarihinde Doğayı Koruma Alanı (Milli Park) olarak ayrılmıştır. Orman İşletmesi tarafından piknik ve dinlenme yeri olarak düzenlenen bu alanda bazı turistik tesisleri ve konaklama yerleri vardır.
Kastro Tekirdağ'ın Karadeniz'e açılan tek kıyısı olan milli park Kastro, yemyeşil doğasıyla görenleri etkiliyor. Gerçek adı Çamlıkoy olan fakat; yörede bulunanların Kastro dedikleri milli parkın bu ismi almasının sebebi ise; eskiden bölgede yaşayan Rumlar olduğu tahmin ediliyor.

Kastro'da doğa ile iç içe pek çok aktivite gerçekleştirebiliyorsunuz. Orman, deniz ve dereyi bünyesinde birleştiren bu alanda ister bisiklete biniyorsunuz isterseniz balık tutarak keyifli vakit geçiriyorsunuz.

Bahçeköy deresinin denizle birleştiği bu koy piknik ve dinlenme yeri olarak düzenlenmiş bunun sebebi ise; koyda bulunan 329 hektarlık karaçam ormanları. Koyun çevresi ve derenin iki yanı koruma altında. Bu nedenle Kastro'da tesis yapılamıyor, çürüse bile ağaçların kesilmesi yasak.

Kastro Fakat; oldukça keyifli vakit geçireceğiniz bu koyda bisiklete binip eğlenebilirsiniz. 2.5 kilometrelik Bahçeköy deresinde saati 8 liradan bisiklet kiralayabilirsiniz. Piknik alanlarının da bulunduğu bu koy kendinizle baş başa kalabileceğiniz sakin bir yer.
Bu koyda sadece bisiklete binmekle sınırlı kalmamalısınız. Rahatlamak ve farklı bir şeyler yapmak için balık tutmalısınız. Ardından mangal tuttuğunuz balıkları mangal yaparak yemeyi deneyebilirsiniz.

Kastro, Kaya Turizm'e kiralanmış durumda. Tesisten günübirlik faydalanmak isteyenler giriş ücreti ödüyor. Ayrıca; Kastro bünyesinde kamp yapabileceğiniz yerler de bulunuyor. Ormanın içi çadırlarla dolu. Çadırınızı kendiniz getirebilirsiniz ya da iki veya üç kişilik standart çadırlardan kiralayabilirsiniz. Çadırlara elektrik sağlanıyor. Su dağdan gelen lezzetli kaynak suyunun aktığı çeşmelerden sağlanıyor. Kamp alanında market de var.

Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro
Kastro Kastro Kastro
Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro

Safaalan Korusu Piknik Alanı

Safaalan Mahallesinin çıkışında 1 km mesafede bulunan piknik alanında doğaya uygun masaların ve yanlarında barbekülerin bulunduğu güzel bir korudur. Zamanın (köy) muhtarlığınca kazandırılan piknik alanına gelirken sadece et balık vb. alınlması yeterli olacaktır.

Laladere Orman İçi Piknik ve Dinlenme Alanı

Saray İlçesinden Kıyıköy istikametine doğru 8 km ilerisinde bulunan Laladere piknik alanı geniş sahası, çocuk parkı,spor alanı, restoran, büfesi ve içinde akan deresiyle tam anlamıyla bir piknik alanıdır. Restoranında yaz mevsiminde kuzu/oğlak çevirme ve et ve mantar çeşitleri yapılmaktadır. Piknik alanında tamamen doğa ortamına uygun ağaç masa ve sandalyeler bulunmaktadır.

Laladere Laladere Laladere Laladere Laladere Laladere
Laladere Laladere

Sultanbahçedere Barajı

Sultanbahçedere Barajı Sultanbahçedere Barajı Sultanbahçedere Barajı Sultanbahçedere Barajı Sultanbahçedere Barajı Sultanbahçedere Barajı
Sultanbahçedere Barajı

Elmalıdere Barajı

Elmalıdere Barajı Elmalıdere Barajı Elmalıdere Barajı Elmalıdere Barajı Elmalıdere Barajı
Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.