Yenileniyoruz

Sitemizin tüm altyapısı yenilenmektedir. Sitemize özel olarak sıfırdan yazılan yerli ve milli yazılımımızla yerlilik oranı %60 seviyesinde olan yepyeni sitemizle karşınızda olacağız. Daha kullanıcı dostu, daha ayrıntılı ve özelleştirilebilir bir yapıya kavuşacaktır. Ayrıca Trakyamız hakkındaki bilgileri yıllara göre arşivlenmiş bir şekilde sunacağız. Böylece geriye dönük tüm bilgilere ulaşabilecek ve bu konularda araştırma yapanlara yardımcı olmuş olacağız.

Yeni trakyanet çok yakında...

Trakya Sayfaları

Trakya Bölgeleri

Nüfus Sıralamaları

Türkiye Sırası İllerin Güncel Nüfus Sıralaması Nüfus
1 İstanbul 15.067.724
2 Ankara 5.503.985
3 İzmir 4.320.519
4 Bursa 2.994.521
5 Antalya 2.426.356
6 Adana 2.220.125
7 Konya 2.205.609
8 Şanlıurfa 2.035.809
9 Gaziantep 2.028.563
10 Kocaeli 1.906.391
21 Tekirdağ 1.029.927
39 Çanakkale 540.662
48 Edirne 411.528
54 Kırklareli 360.860

İllerin Nüfus Sıralaması Trakya İlçelerinin Nüfus Sıralaması Türkiye'deki Tüm İlçelerin Nüfus Sıralaması

Fotoğraf Galerileri

Tekirdağ

Tekirdağ Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Kırklareli Fotoğraf Galerileri

Edirne

Edirne Fotoğraf Galerileri

Son eklenen Firmalar

Popüler Firmalar

Firmanızı Ekleyin

Hesap Oluştur
Ücretsiz bir şekilde hesabınızı oluşturun. Bu sayede rehberimize firma ekleyebilir, gerekli güncellemeleri yapabilirsiniz.
Firmanızı Ekleyin
Ücretsiz bir şekilde firmanızı rehberimize ekleyin. Birden fazla firma ekleyebilirsiniz.

Adres ve Ulaşım Bilgileri

Eğitim

Üniversiteler

Eğitim

İlk ve Orta Derece Okullar

Bankalar

Banka Şubeleri

Hastaneler

Sağlık Kurum ve Kuruluşları

Resmi Kurumlar

Diğer Resmi Kurum ve Birlikler

Trakya Savaşları

Trakya'da Turizm

Ziyaretçi Sayıları

Bugün101
Dün2108
Bu Hafta8865
Bu Ay5488

Aktif Ziyaretçiler

10
Online

04 Mayıs 2024
Toplam Sayfa Görüntüleme 158.813.855

İdari Yapı

Hükümet Konağı 6360 ve 6447 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunları ile 30 Mart 2014'te yapılan mahalli idareler genel seçimlerinden sonra ilçe merkezindeki 4 mahalle ile birlikte 19 köy ve 2 belde tüzel kişiliklerini kaybetmiş ve mahalle statüsünü almış olup toplam mahalle sayısı 25 olmuştur. Saray Belediyesi

Mevcut Hükümet Konağı 2000 yılında hizmete girmiştir. Bu sayede Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlüğü, Malmüdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı Hükümet Konağında toplu şekilde hizmet vermektedirler. Ayrıca Adliye Binası Hükümet Konağının bulunduğu bahçede yan blokta hizmet vermektedir.

Hükümet Konağı 3. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı, Saray Belediye Başkanlığı, Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Müftülük, PTT Merkez Müdürlüğü, TREDAŞ Şefliği, Toprak Mahsulleri Ajansı Müdürlüğü, Saray ve Bahçeköy Orman İşletme Şeflikleri, TESKİ Saray Şube Şefliği, TKİ Kontrol Müdürlüğü, Saray İtfaiye İstasyon Amirliği ve Karayolları Saray Şantiye Şefliği İlçede bulunan diğer kamu kuruluşlarıdır.

Sosyal Durum

Konut

Saray Son birkaç yılda yaşanan yapılaşma konut sıkıntısını büyük ölçüde ortadan kaldırmıştır. Ülke genelindeki eğilime paralel olarak kiralar yüksek miktarlardadır. Eski konutlar engebeli arazide yerleşmiş mahallelerde ahşap, ova mahallelerinde ise ahşap ve yığma binalar şeklindedir. Son zamanlarda betonarme ve çok katlı binalar yapılmaya başlanmıştır.

Sosyal Yaşantı

Saray, Çerkezköy, Çorlu ve Kapaklı'daki fabrikalarda istihdam yoğundur. Alkol kullanımı yaygın olup, akraba evliliği ve çok kadınla evlilik yoktur. İlçede 1 basımevi, 5 kitapevi (kırtasiyeci) mevcut olup, zaman zaman gezici tiyatro gurupları temsiller vermektedir.
İlçede 1 adet halk kütüphanesi olup, Belediyeye ait bir binada iptidai şartlarda hizmet vermektedir. Kütüphanenin 2 kadrolu memuru ile 1 geçici memuru vardır. Kitap sayısı 5.246 adettir.

İş ve Çalışma Hayatı

Saray İlçe halkı genel olarak tarım ve hayvancılıkla uğraşır. İlçede, Çerkezköy, Kapaklı ve Çorlu'da kurulan fabrikalarda çalışan işçilerin büyük bir kısmı Saray Merkezi ve mahallelerindendir. Halkın büyük çoğunluğu hayvancılık ve çiftçilikle uğraşmakta, diğer kısmı ise fabrikalarda çalışmaktadır. Fabrikalardan elde edilen düzenli aylık gelir, sosyal ve ticari hayatı canlandırmış, ticari gelirlerin ilçe ekonomisindeki payını artırmıştır.

Dernekler

İlçede 57 adet dernek bulunmaktadır. Faaliyet alanlarına göre derneklerin sayıları aşağıda gösterilmiştir.
  • Kamu Yararına Çalışan Dernek Sayısı: 2
  • Spor Kulübü Derneği Sayısı: 10
  • Avcılık Atıcılık Derneği Sayısı: 4
  • Eğitim alanında Faaliyet Gösterenler: 4
  • Sosyal faaliyet/Yardımlaşma Dernekleri : 27
  • Taraftar Derneği: 2
  • Cami Yaptırma Yaşatma Dernekleri: 8
  • TOPLAM: 57

Sosyal Tesisler

Saray Stadı Halka açık dinlenme tesisi olarak, Kastro Milli Parkı ve Laladeresi Ormaniçi piknik ve mesire alanı bulunmaktadır. Saray Belediyesi Kültür Merkezide halka açık sosyo-kültürel tesislerin başında gelmektedir.

Spor Tesisleri

A) SEMT TİPİ FUTBOL SAHALARI
1-Saray Futbol Sahası
2-Beyazköy Futbol Sahası<
3-Büyükyoncalı Futbol Sahası
4-Çukuryurt Futbol Sahası

B) KAPALI SPOR SALONLARI

Saray Spor Toto Kapalı Spor Salonu (417 kişilik tribün kapasiteli)

Futbol stadları semt tipi ve toprak zeminlidir. Saray İlçe merkezindeki futbol stadının sentetik zeminli çim kaplama çalışmaları 2014 yılı içinde tamamlanmıştır.

SPOR KULÜPLERİ:

1-Saray Spor Kulübü
2-75. Yıl Spor Kulübü
3-Beyazköy Spor Kulübü
4-Büyükyoncalı Spor Kulübü
5-Çukuryurt Spor Kulübü

Eğitim

Mustafa - Elmas Arıcı Anadolu Lisesi İlçede 1935 yılına kadar cami bahçesindeki bina okul olarak kullanılmıştır. 1935 yılında yapılan Atatürk İlkokulu'nda bugünkü anlamda öğretim ve eğitime başlamıştır. Aynı binada 1947-1948 yıllarında orta öğretime başlanmıştır. 1962 yılında İlçe eşrafından Ali Naki Erenyol tarafından bir ortaokul inşa ettirilerek bu binada orta öğretim başlatılmıştır. Artan ihtiyacı karşılamak üzere Cengiz Topel ve Cumhuriyet İlköğretim Okulları hizmete girmiştir.

Tarihi eser tescilli Cumhuriyet İlkokulunun binasının yapımına 1.Dünya Savaşı başlarında başlanmış, 1914-1918 yılları arasında süren savaş boyu okul inşaatında esirler çalıştırılmış, savaşın bitiminde inşaat yarım kalmıştır. Bina 1936'da tamamlanarak okul olarak hizmete girmiştir. Savaş tarihinin izlerini taşıyan okul ayrıca Cumhuriyet'in kuruluşuna tanıklık etmiştir.

Cumhuriyet İÖO İlçede; 2 Anadolu Lisesi, 1 Çok Programlı Anadolu Lise, 2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 1 Özel Lise, 12 İlkokul, 10 Ortaokul, 1 Anaokulu, 1 Halk Eğitim Merkezi olmak üzere toplam 30 okul ve kurum mevcuttur. 6 mahallede okul mevcut olup, diğer 22 yerleşim birimine taşımalı sistem uygulanmaktadır.

İlçede 1 basımevi, 5 kitapevi (kırtasiyeci) mevcut olup, zaman zaman gezici tiyatro gurupları temsiller vermektedir. Ayrıca mahallelerde Spor kulüpleri amatör olarak faaliyet göstermektedirler.

Saray MYOİlçede bulunan Namık Kemal Üniversitesi Saray Meslek Yüksekokulu 3 bölüm (Dış Ticaret (I. ve II. Öğretim), İşletme Yönetimi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları) halinde eğitim - öğretime devam etmektedir. Yeni Saray Meslek Yüksekokulu bina yapımı için Saray Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan çalışmaların devamında Saray Ayaspaşa Mahallesi, 61 pafta, 122 ada, 4 parsel numarada 156.980 m² dönüm arazisine 22 Kasım 2013 tarihinde okul binasının temeli atılarak binanın kargas kısmının yapım işleri Saray Meslek Yükseköğrenim Kurumları Geliştirme ve Yaşatma Derneği tarafından tamamlanmıştır. Meslek Yüksekokulunun yeni binasının geriye kalan işleri Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 02 Nisan 2015 tarihinde ihale edilmiş olup, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı ikinci döneminde yeni binada eğitim-öğretime başlanmıştır.

Saray MYOYüksekokul öğrencileri İlçe merkezinde barınma ihtiyaçlarını ev kiralama, Kız Öğrencileri için de özel kız pansiyonundan karşılanmaktadır. Ayrıca öğrencilerin büyük bir kısmı ise Kapaklı İlçesi Karaağaç mahallesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtta kalmakta ve bu öğrencilerin ulaşımı yurt tarafından servis araçları ile sağlanmaktadır.

Halk Eğitim Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı olan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün Saray'da kuruluş tarihi 27/02/1980'dir. O zamanlar ilkokul olan Cumhuriyet İlköğretim okulunda bir odada faaliyetine başlamıştır. 1985'ten sonra kiralama usulü ile tutulan bir dairede faaliyetine devam etmiştir. Şu an hizmet binasının bulunduğu arsa 01/06/1979 tarihinden Halk Eğitim Binası yapılmak üzere Genel Müdürlüğe tahsis edilmişken ancak 1993 yılında yatırım programına alınabilmiş 1994 yılında inşaatına başlanabilmiştir.

Hizmet binası 2460 m2 lik bir arsa üzerinde 525 m2 lik alan üzerine kurulmuş olup, toplam 3 kat ve yaklaşık 1500 m2'lik bir alandan ibarettir. Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da örgün eğitim sisteminin herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademeden ayrılmış ya da bitirmiş bireylere; ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişmelerini sağlayıcı nitelikte çeşitli süre ve düzeylerde hayat boyu yapılan eğitim, öğretim, üretim, rehberlik ve uygulama etkinliklerinin tümü merkezin kuruluş amacına yönelik yaptığı çalışmalar oluşturmaktadır.
Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.