Yenileniyoruz

Sitemizin tüm altyapısı yenilenmektedir. Sitemize özel olarak sıfırdan yazılan yerli ve milli yazılımımızla yerlilik oranı %60 seviyesinde olan yepyeni sitemizle karşınızda olacağız. Daha kullanıcı dostu, daha ayrıntılı ve özelleştirilebilir bir yapıya kavuşacaktır. Ayrıca Trakyamız hakkındaki bilgileri yıllara göre arşivlenmiş bir şekilde sunacağız. Böylece geriye dönük tüm bilgilere ulaşabilecek ve bu konularda araştırma yapanlara yardımcı olmuş olacağız.

Yeni trakyanet çok yakında...

Trakya Sayfaları

Trakya Bölgeleri

Nüfus Sıralamaları

Türkiye Sırası İllerin Güncel Nüfus Sıralaması Nüfus
1 İstanbul 15.067.724
2 Ankara 5.503.985
3 İzmir 4.320.519
4 Bursa 2.994.521
5 Antalya 2.426.356
6 Adana 2.220.125
7 Konya 2.205.609
8 Şanlıurfa 2.035.809
9 Gaziantep 2.028.563
10 Kocaeli 1.906.391
21 Tekirdağ 1.029.927
39 Çanakkale 540.662
48 Edirne 411.528
54 Kırklareli 360.860

İllerin Nüfus Sıralaması Trakya İlçelerinin Nüfus Sıralaması Türkiye'deki Tüm İlçelerin Nüfus Sıralaması

Fotoğraf Galerileri

Tekirdağ

Tekirdağ Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Kırklareli Fotoğraf Galerileri

Edirne

Edirne Fotoğraf Galerileri

Son eklenen Firmalar

Popüler Firmalar

Firmanızı Ekleyin

Hesap Oluştur
Ücretsiz bir şekilde hesabınızı oluşturun. Bu sayede rehberimize firma ekleyebilir, gerekli güncellemeleri yapabilirsiniz.
Firmanızı Ekleyin
Ücretsiz bir şekilde firmanızı rehberimize ekleyin. Birden fazla firma ekleyebilirsiniz.

Adres ve Ulaşım Bilgileri

Eğitim

Üniversiteler

Eğitim

İlk ve Orta Derece Okullar

Bankalar

Banka Şubeleri

Hastaneler

Sağlık Kurum ve Kuruluşları

Resmi Kurumlar

Diğer Resmi Kurum ve Birlikler

Trakya Savaşları

Trakya'da Turizm

Ziyaretçi Sayıları

Bugün1605
Dün1581
Bu Hafta6563
Bu Ay3186

Aktif Ziyaretçiler

6
Online

02 Mayıs 2024
Toplam Sayfa Görüntüleme 158.779.994
Su kirliliği nedenlerine göre 5 gruba ayrılabilir. Kirli Gala Gölü
  1. Fiziksel kirlenme; (Sularda renk, koku, bulanıklık gibi nedenlerle olan değişiklik)
  2. Kimyasal kirlenme; (Tuzlar, tarım ilaçları, deterjanlar, inorganik ve organik maddelerin yarattığı kirlenme)
  3. Biyolojik kirlenme; (Suların hastalık yapan çeşitli organizmalarla kirlenmesi)
  4. Radyoaktif kirlenme; (Nükleer silahların denenmesi sonucu görülen yağışlardan, nükleer gemilerden ve sahillerde kurulmuş nükleer istasyonların artıklarından veya nükleer yağışlarla kirlenen suların taşınması sonucu görünmektedir)
  5. Termal kirlenme; (Nükleer ve Termik santrallerden fabrika soğutma sularından kaynaklanmaktadır)
Su Kirlenmesinin Yarattığı Etkiler: Kirli Gala Gölü
  1. Kirlenmenin balıkçılığa olan etkileri: Kirlenmeye neden olan maddeler, balık türleri ve onların yaşamlarına bağlı olarak biyolojik birikim ve toksit etkiye neden olmaktadır. Çok az dozda bazı kirleticiler ölüme neden olarak balık miktarını düşürür, sürü kompozisyonunda değişikliklere yol açar. Kirlenme; balıklarda büyüme hızı, büyüme modeli, beslenme, olgunluğa erme döllenme yeteneği ve yumurta gelişmesine, fonksiyon bozukluklarına, fizyolojik ve kimyasal bozukluklara, balık biçiminde histolojik ve sitolojik bozukluklara neden olmaktadır. Dolayısıyla su kirlenmesinden dolayı su ürünlerinin verimliliği büyük ölçüde azalmakta, bünyelerinde biriken zehirli maddelerle insan sağlığını geniş ölçüde etkilemektedir.
  2. Tarıma olan etkileri: Dünyanın birçok bölgelerinde kirli sular sulama maksadıyla artan oranlarda kullanılmaktadır. Suyun yüksek ph da olması veya toksik maddelerin eser miktarda dahi bulunması bitkilere zararlı olmakta, ürün miktarında azalma ve kalitesinde bozulmalara neden olmaktadır.Gala Gölü'nde balıkçılıkla ilgili araştırma yapmak için 8 adet örnekleme yerinde 2 sene kadar kirlilik etütleri yapılmıştır. Bunlarla ilgili fiziksel ve kimyasal veri ortalamaları aşağıda verilmiştir.
Kirli Gala GölüGala Gölü Tahliyesi: Bir sulama şebekesinde sulama suyunun temini kadar sulamadan dönen suyun tahliyesi de aynı derecede önemlidir. Altınyazı-Karasaz sulamasından ve İpsala ovasından dönen sular İP-1 kanalı ile, Cimra ve Telmata havzalarındaki sular drenaj pompaları ile ve Keşan-Kadıköy sulamalarından dönen sular Gala Gölü'ne boşalmaktadır.

Gala Gölünden deşarj suları da (2.00x3.00) ebatlarında yapılan 10 gözlü ve balık geçidi menfezleriyle Meriç Nehri'ne ayrıca taş yarma kanalıyla da Ege Denizi'ne ulaşmaktadır.


Kirli Gala Gölü10 gözlü menfezin taban kotu + 0.28 m.dir. Gala Gölü su kotu, Meriç Nehri su kotunun altına düş­tüğünde veya bir başka deyişle Meriç'e feyezan geldiğinde Gala Gölü'ne suların girmesini önlemek için 10 gözlü menfezin kapakları kapatılmaktadır. Göldeki su seviyesinin yüksek olduğu dönemlerde ise arazinin ekime çabuk hazırlanması için menfezin kapakları açılmaktadır.

Gala Gölü'ne bilhassa göçmen balıkların girebilmesi için -1.17 m. taban kotunda balık çeşidi menfezi yapılmıştır.

1984 yılı taşkınlarında Gala Gölü maksimum seviyesi 2.31 m., Meriç kotu ise 1.93 m. olmuştur. Taş yarma kanalı maksimum su seviyesi + 2.00 m olduğunda kapasitesi 45.00 m'/sn. 10 gözlü menfezde aynı seviyede 111.00 m3/sn atabilmektedir

Kaynak: M. Ali Sarı İnş. Müh. DSİ XI. Bölge Müd. Planlama Şube Müdürü
Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.