Makale Dizini

Kırkgöz Kırkgöz, 1934 yılında Balkanlardan gelen Akıncı torunları (Evlad-i Fatihan) tarafından inşa edilmeye başlanmıştır. Mahallenin ilk adı Karasimit'tir. Daha sonra mahallenin yakınlarında bulunan eski tarihi köprü sayesinde adını almıştır. Köprünün üzerinde bulunduğu blokların her birinde kırk adet göz vardır. Mahallenin adı da buradan gelmektedir.

Tekirdağ iline 45 km uzaklıktadır.

Kırkgöz Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir. Çevresinde oluşan sanayi atıkları, arıtma eksikliği, bilinçsiz ve kötü kullanım mallarının etkisi dolayısıyla suları içilememektedir. Meriç'in kolu olan Ergene Deresi özellikle fabrikaların daha sonra da köylerden/beldelerden akan pis suların etkisiyle dere olmaktan çıkmakla beraber kilometrelerce uzunluğa sahip bir lağıma dönüşmüştür.

KırkgözMahallenin ekonomisi tarım, hayvancılık ve emlakçılığa dayalı olmakla birlikte civarda bulunan fabrikalar çok seçenekli iş imkanları sunmaktadır. Levi's, Modern Tekstil, Algida, Ünilever, Can Tekstil, Modern Karton, Kumaş Tekstil, Kuroğlu Tekstil gibi fabrikalar mahalledeki yaşayan halka çalışma imkanı sağlamaktadır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur, sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Ulaşım sıkıntısı yoktur. Hafta sonu da dahil olmak üzere Çorlu - Kırkgöz Köyü arasında her yarım saatte bir minibüsler çalışmaktadır.

2017 yılı nüfusu 1.243 kişidir.

Kırkgöz Kırkgöz Kırkgöz Kırkgöz Kırkgöz Kırkgöz
Kırkgöz Kırkgöz Kırkgöz

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.