Makale Dizini

İğneler Savaşlar sırasında mahalleden geçen yaralı askerlerin acılarla inlemelerinden dolayı mahallenin adı önceleri İniler imiş. Daha sonraları İğneler olarak değişmiş.

Okuma yazma oranı çok yüksektir.

Düğünler çok heyecanlı ve hareketli geçer. 3 gün süre ile yapılan düğünlerde giyilen yöresel ve modern kıyafetlerin uyumu göze çarpmaktadır.

İğnelerTekirdağ iline 50 km uzaklıktadır. Büyük bir arazi üzerine kurulu olan bu mahalle genellikle düz tarlalardan oluşur

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca hayvan yemi için faaliyet gösteren makineler mahallelilerce çalıştırılmaktadır. Fabrikalara servis çeken minibüsler çalıştırılmaktadır. Çorlu'ya yolcu taşıyan minibüsçüler kooperatifi kurulmuştur. Ayrıca mahallelinin ürettiği sütü toplayarak süt işleme fabrikalarına götüren bir müteşebbis de vardır.

İğnelerMahallenin öğretim çağındaki gençleri komşu mahalle olan Pınarbaşı'nda öğretim görmektedir. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Mahallede birçok kitabın bulunduğu Kütüphane vardır. Cumartesi günleri pazar kurulmaktadır. Ulaşım, altyapı sorunları yoktur. Ayrıca yeni yerleşim alanı planlamasında yeşil alanlar, spor alanları vb. mevcuttur.

2017 yılı nüfusu 428 kişidir.

İğneler İğneler İğneler İğneler