Makale Dizini

Yanıkağıl 1877 - 1878 yıllarındaki Osmanlı - Rus Savaşı'ndan sonra, Bulgaristan'ın Tırnova kentinin Nohsel (Nova Selo) mahallerinden gelen yaklaşık 80 hane tarafından mahalle kurulmuştur. Mahallenin ilk kurulduğu yıllarda burada eski Rumlardan kalma yanmış, harap halde ağılların bulunması nedeniyle mahalle, Yanıkağıl adını almıştır. Mahallenin camisi el birliğiyle 1888'de yapılmıştır. Yanıkağıl mahallesi daha sonra 1935, 1951 ve 1989 senelerinde birkaç hane olmak üzere tekrar Bulgaristan'dan göç almıştır. 2000'lerde ise ülkemizin doğu illerinden sürekli olarak göç almaya başlamıştır. Mahalle, 1958 den sonra Çerkezköy'e, Büyükşehir kanunuyla da yeni kurulan Kapaklı ilçesine bağlanmıştır.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Fakat değişen ekonomik koşullar nedeniyle mahallenin genç kesimi sanayide çalışmakta ve geçimini böylelikle sağlamaktadır.

Mahalle Sağlık Ocağı ve personeli için Lojmanı mevcuttur. Elektrik, Su ve Telefonun şebekeleri mevcuttur. GSM Şebekelerinin hepsi kullanılabilmektedir.

2017 yılı nüfusu 1.539 kişidir.

Yanıkağıl Yanıkağıl Yanıkağıl Yanıkağıl Yanıkağıl Yanıkağıl Yanıkağıl Yanıkağıl

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.