Yine Gümülcine Başkonsolosluğu hedefteSon yıllarda Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu hakkında gün geçmiyor ki birşeyler yazılıp çizilmesin. Bu güne kadar hatırladığımız kadarıyla, soru önergeleri verildi, asılsız suçlamalar yapıldı, fiziki saldırıya uğradı, yazılı saldırı dersenin günde belki yüzlerce, uzaklaştırılması için platformlar-internet siteleri oluşturuldu, imza kampanyaları düzenlendi, aleyhte resim sergileri yapıldı, pankartlı protestolar gerçekleştirildi daha bir çok sayamadığımız veya aklımıza gelmeyen saldırı türleri ne varsa hepsi gerçekleştirildi, denendi ama son olarak yeni bir de kitap yazıldı ve yayımlanıyor.

Kitabın ismi, “Gümülcine’deki Türkiye Başkonsolosluğu’nun Diplomatik ve Siyasi Bileşkesi Faliyetleri” adı altında bir kitap yayınlandı.

Kitap birkaç hafta önce yayıncı kuruluş “Gordios” tarafından yayınlandı. Kitabın yazarı ise Theofanis Malkidis. Malkidis, Doğu Trakya Edirne’den göç eden ailenin Dedeağaç’ta doğan bir ferdi. Malkidis, Trakya Dimokritos Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler bölümünde öğretim görevlisi.

Aynı zamanda Uluslararası Akademisyenler Birliği Soykırımlarını Araştırma üyesi. Yunanistan’da ve bazı yabancı ülkelerde, sözde “Yunanlılara, Ermenilere ve Asurilere karşı yapılan soykırımları”nın tanınmasında olumlu yönde oy kullanan ve çeşitli sunumlar gerçekleştiren bir öğretim görevlisi.

Son olarak yazdığı “Gümülcine’deki Türkiye Başkonsolosluğu’nun Diplomatik ve Siyasi Bileşkesi Faliyetleri” kitabında, Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu hakkında değişik iddialarda bulunmuş ve Başkonsolosluğun Batı Trakya’da milliyetçi siyaset uyguladığını kaleme almış.

Kitapta, burada yaşayan “Müslüman Azınlıklar” olarak bahsediliyor ve bu Azınlıkların Başkonsolosluğun uygulamış olduğu baskıcı milliyetçi siyaseti neticesinde, çok iyi şekilde organize olmuş bir mekanizmanın sayesinde Batı Trakya'da, siyasi, sosyal, ekonomik ve dini hayatın her alanında provakatif bir şekilde müdahale ettiğini konu alıyor.

Kaynakça: Birlik Gazetesi

Yunanistan

İskeçe Fotoğraf Galerileri

Yunanistan

Rodop Fotoğraf Galerileri

Yunanistan

Evros Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.