Tevfik Sırrı Gür1892 İstanbul doğumludur. Babası devrin tanınmış bilginlerinden ve Darülfünun Müderrislerinden, Maarif meclisi Reislerinden Sırrı Efendi, annesi Nesime Hanımdır. Soğuk çeşme Askeri Rüştiyesinde ve İstanbul İdadisinde okudu. Ağustos 1911'de Mülkiyeden iyi derece ile mezun oldu. 12 ocak 1912'de İstanbul Vilayeti Maiyet memurluğuna ve ek görev olarak da Kabataş Lisesi öğretmenliği tayin edildi. 1912'de Üsküdar, 1 kasım 1913'de Edirne vali muavinliği, Şahin(Edirne), Banarlı nahiye müdürlüğü, 25 Eylül 1914'de Babaeski kazası kaymakamlığına atandı.

Babaeski Kaymakamı iken askere alındı. Yedek subay olarak 1. Dünya Savaşı boyunca çeşitli birliklerde bulundu. Mayıs 1920 de terhis edildi.

10 temmuz 1920'de Hayrabolu kaymakamlığına atandı. Trakya'nın Yunanlılar tarafından işgali üzerine Anadolu'ya geçerek milli hükümet emrine girdi. Keskin Kaymakamlığı, Erzincan Müstaki, Kırklareli valiliği, Edirne Belediye başkanlığı, mülkiye müfettişliği, İçel, Elazığ, Muş, Mersin valiliği, 1948'de Kastamonu valiliği ve belediye başkanlığı yaptı. 1952'de belediye başkanlığından istifa etti.
14 haziran 1950 de emekliliğe ayrıldı.
28 şubat 1959 kalp krizi sonucu Ankara'da öldü.
Fransızca ve Almanca biliyordu.
Kırklareli'nde ilk at arabası fabrikasını kurdu.
Telefon telgraf hatlarını kurdu.
Yokluk içinde çok varlıklar yarattı.

Tevfik Sırrı GürBabaeski Kaymakamı iken Ekim konusundaki başarısından dolayı Gümüş İftihar Madalyası ve Vergi Tahsilâtı hizmetinden dolayı Takdirname ile ödüllendirilmiştir. 22 yaşında genç bir kaymakam olarak Babaeski'de heykelin olduğu yerde meydan çeşmesini, Eski Belediye binasını, Atatürk İlkokulu ve İnönü İlkokulunu yaptırdı. Babaeskililer Höyük Tepe civarındaki şehirden kopuk bu alandaki yerleşmeye Tevfikiye Mahlesi dediler. Şimdi sadece buradaki sokakta Tevfikiye adı kaldı. Eserleri İle Anıtlaşan Vali Tevfik Sırrı Gür adlı kitabı ile Av. H. Şinasi Develi Tevfik Sırrı Gür'ü incelemiş, kitabını da Babaeskilerin hizmetine Belediye Kütüphanesinde sunmuştur. Babaeski'deki Eserleri:

Meydan Çeşmesi

Atatürk Heykelinin olduğu yerdeydi.
Belediye Çeşmesi olarak anılır.
Kare Kaide üzerine prizma şeklinde olup, 3.5 m yüksekliğinde Üzeri kubbe gibi, köfeki taşından yapılmış, dört cepheli bir meydan çeşmesidir. (1967 Kırklareli İl Yıllığı Sayfa 217)

Belediye Binası

Şimdiki hükümet konağının olduğu yerde, 1914 yılında Kaymakam Tevfik Sırrı Gür tarafından yaptırılmıştır.
Kare plan üzerine iki katlıdır.
Çatı kubbe şeklinde kurşundur.

BMYO Atatürk İlkokulu

1914 yılında Kaymakam Tevfik Sırrı Gür zamanında inşasına başlanmış, 1915 yılında öğrenime açılmıştır.
Öğretime açıldığı zaman Devre-i ulu, Devre-i mutavassıta, Devre-i Aliye olarak eğitim ve öğretim yapılmaktaydı.
Okulun ilk adı "1. Okul" dur.
Cumhuriyet devrinde adının Atatürk İlkokulu olmuştur.

İnönü Okulu

Okul Kurağın bahçesinde ilk önce 1915 yılında kaymakam Tevfik Sırrı Gür tarafından hastahane olarak yapılmış, 1931 yılına kadarda hastahane olarak kullanılmıştır.
1931-1932 öğretim yılından itibaren de ilkokul olarak kullanılmaya başlanmıştır.
Beş derslikli olan bu okulun temeli taştan yapılmadır.

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.