Makale Dizini

Edirköy Edirköy Mahallesi kuruluş tarihi hakkında kesin bir bilgi bulunmamakla beraber 1825 yılında Osmanlı-Rus savaşında Rusların Çatalca'ya kadar geldiklerinde yerleşimin 7-8 mahalleden oluşan Dumlu kasabası olarak bilindiği söylenmektedir. Daha sonra 1830-1835 yıllarında çıkan veba veya kolera olduğu tahmin edilen bir salgın hastalıkta Köydekilerin tamamına yakın kısmının öldüğü, kalanların da köyden uzaklaştığı söylenmektedir. Mahallenin bugünkü yerine Aliağa adındaki birisi gelip yerleşmiş olup daha sonra gelenlerle bugünkü haline geldiği söylenmektedir.

Edirköy Mahallenin tarihi varlıkları olarak bilinen Cami ve Korusu 1876'daki Osmanlı-Rus savaşından sonra Saray vakfına o zamanki Padişah olan Sultan Abdülhamit tarafından yaptırıldığı söylenmektedir. Daha sonra 1999'da bazı bölümleri çöktüğü için yenisi yapılmıştır. Mahallede Cumhuriyet tarihinde yapılanlardan biri olan okul 1949-1950 tarihlerinde eğitime başlamıştır. Daha sonra çıkan taşımalı eğitim sistemine geçildikten sonra kapatılmıştır.

Edirköy Mahallede bulunan sağlık ocağı 1990 yılında hizmete açılmıştır. Mahallede bulunan düğün salonu ve Mahalle hizmet binası 1996 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır. Mahallenin içme suyu ihtiyacı bağlar çeşme denilen kaynaktan hidrofor sistemi ile sağlanmaktadır. Mahallenin ana yola olan uzaklığı 1600 m. olup asfalt ile kaplıdır. Saray'a asfalt yoldan olan uzaklığı 7 km'dir.



Edirköy Edirköy Edirköy Edirköy Edirköy Edirköy Edirköy Edirköy Edirköy Edirköy Edirköy Edirköy Edirköy Edirköy

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.