Makale Dizini

Safaalan Mahallenin adı 40 yıl önce Fevziye iken Safalan olarak değiştirilmiştir. Bulgaristan'dan gelen 40 hane tarafından Fevziye köyü olarak kurulmuştur. Mahalle, Balkan Savaşlarında boşaltılmış, Kurtuluş Savaşından sonra tekrar Safaalan olarak değiştirilmiştir. Ayrıca mahallenin güney batısında şehit düşmüş 11 askerin mezarı bulunmaktadır.

Safaalan Tekirdağ il merkezi Süleymanpaşa'ya 107 km, Saray ilçesine 17 km uzaklıktadır. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca fabrika işçiliği yaygınlaşmıştır. Mahallenin büyük bir kısmı Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalarda çalışmaktadırlar.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem kullanma suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

Safaalan Safaalan Safaalan Safaalan Safaalan Safaalan
Safaalan Safaalan Safaalan
Safaalan Safaalan Safaalan Safaalan Safaalan Safaalan Safaalan Safaalan

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.