Makale Dizini

Karabürçek Karabürçek Mahallesinin kuruluş tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte; geçmişinin Bizans imparatorluğuna kadar dayandığı varsayılmaktadır. Yani mahallenin tarihi çok eskidir. Bunun en belirgin özelliği sarıklı mezar taşlarıdır. Mahalle savaş zamanlarında 3 kere işgal edilmiştir. Bunlar RUSLAR, BULGARLAR ve YUNANLILAR tarafından yapılmış olup halka işkence edilmiş, öldürülmüş ve Mahallede taş taş üzerinde bırakılmamıştır. Ayrıca Mahalle sınırlarında Balkan harbi zamanında Bulgar kuvvetleri ile Türk Kuvvetler arasında sıcak çatışmaların yaşandığı söylenmektedir.

Karabürçek Edirköy ile Karabürçek mahallesini birbirine bağlayan tarihi bir köprüsü vardır. İsmi DOMİNO köprüsüdür. Köprüye domino isminin verilmesinin sebebi de, çok eski tarihlere dayanan köprünün yanında DOMİNO adında bir kasabanın varlığından bahsedilmekte, isminin de oradan geldiği söylenmektedir. Eski tarihlere dayanan Mahallede 2 de höyük vardır.

Karabürçek Mahallenin %100'e yakını okuma yazma bilmektedir. Milli Eğitimin almış olduğu karar gereğince 8 yıllık eğitime geçilmiş olduğundan, öğrenci sayısına bağlı olarak eğitime taşımalı sistemle devam edilmektedir. Orta öğretime gönderilen öğrenci oranı %100'dür. Mahallede her evde televizyon ve telefon mevcuttur. Mahallede 3 kahve ve 1 bakkal vardır. Mahalleye her gün gazete gelmektedir.

Karabürçek Mahalle Kırklareli İl sınırında olup merkeze uzaklığı 13km'dir. İl'e uzaklığı ise 80 km.dir. Mahallenin geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Mahalle arazisi 16.000 dekar olup, 3.000 dekarı mera ve koru, 13.000 dekarı da tarım arazisidir. Ağırlıkla buğday ve ayçiçeği ekilmektedir. Mahalle arazisi tarıma elverişlidir. Tarımsal alanın tamamı, tarımsal faaliyetler için kullanılmaktadır. Ayrıca mahallede küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık da yapılmaktadır. Mahallenin genelinde her hanede traktör mevcuttur. Mahalle daha önceleri 200 hane olup; geçim şartlarından dolayı 50-60 haneye düşmüştür. Mahallenin sağlıklı içme suyu; kanalizasyonu ve telefon şebekesi vardır.

Karabürçek Karabürçek Karabürçek

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.