Makale Dizini

Ayvacık Mahallenin adı, mahallede fazla ayva yetişmesinden dolayı "Ayvacık" adını almıştır. 1878 yılında Bulgaristan'ın Şumnu Kenti'nden gelen göçmenler tarafından kurulmuştur.

Mahallede, mahallenin kadınları tarafından aydan aya yapılan mahalle ekmekleri özellikle turistler tarafından büyük ilgi toplamıştır. Bu ekmekler şimdiye kadar sayısı azalmış olsa bile toraktan yapılan özel fırınlarda çok fazla emek sarf edilerek pişirilir. Yemekler tipik Trakya yemekleridir. Yapılan düğünlere tüm mahalle halkı katılabilmektedir.

Tekirdağ il merkezi Süleymanpaşa'ya 94 km, Saray ilçesine 7 km uzaklıktadır.

Ayvacık Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Özellikle de mahallede yaz aylarında mantar ticareti ve arıcılık gözlemlenir.

Mahallede, eskiden ilköğretim okulu vardı fakat şimdi izci evi olarak kullanıldığı için taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve mahallenin halk tarafından yer altından çekilen kendi suyu vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

Ayvacık Ayvacık Ayvacık Ayvacık
Ayvacık Ayvacık Ayvacık Ayvacık Ayvacık Ayvacık Ayvacık