Yenileniyoruz

Sitemizin tüm altyapısı yenilenmektedir. Sitemize özel olarak sıfırdan yazılan yerli ve milli yazılımımızla yerlilik oranı %60 seviyesinde olan yepyeni sitemizle karşınızda olacağız. Daha kullanıcı dostu, daha ayrıntılı ve özelleştirilebilir bir yapıya kavuşacaktır. Ayrıca Trakyamız hakkındaki bilgileri yıllara göre arşivlenmiş bir şekilde sunacağız. Böylece geriye dönük tüm bilgilere ulaşabilecek ve bu konularda araştırma yapanlara yardımcı olmuş olacağız.

Yeni trakyanet çok yakında...

Trakya Sayfaları

Trakya Bölgeleri

Nüfus Sıralamaları

Türkiye Sırası İllerin Güncel Nüfus Sıralaması Nüfus
1 İstanbul 15.067.724
2 Ankara 5.503.985
3 İzmir 4.320.519
4 Bursa 2.994.521
5 Antalya 2.426.356
6 Adana 2.220.125
7 Konya 2.205.609
8 Şanlıurfa 2.035.809
9 Gaziantep 2.028.563
10 Kocaeli 1.906.391
21 Tekirdağ 1.029.927
39 Çanakkale 540.662
48 Edirne 411.528
54 Kırklareli 360.860

İllerin Nüfus Sıralaması Trakya İlçelerinin Nüfus Sıralaması Türkiye'deki Tüm İlçelerin Nüfus Sıralaması

Fotoğraf Galerileri

Tekirdağ

Tekirdağ Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Kırklareli Fotoğraf Galerileri

Edirne

Edirne Fotoğraf Galerileri

Son eklenen Firmalar

Popüler Firmalar

Firmanızı Ekleyin

Hesap Oluştur
Ücretsiz bir şekilde hesabınızı oluşturun. Bu sayede rehberimize firma ekleyebilir, gerekli güncellemeleri yapabilirsiniz.
Firmanızı Ekleyin
Ücretsiz bir şekilde firmanızı rehberimize ekleyin. Birden fazla firma ekleyebilirsiniz.

Adres ve Ulaşım Bilgileri

Eğitim

Üniversiteler

Eğitim

İlk ve Orta Derece Okullar

Bankalar

Banka Şubeleri

Hastaneler

Sağlık Kurum ve Kuruluşları

Resmi Kurumlar

Diğer Resmi Kurum ve Birlikler

Trakya Savaşları

Trakya'da Turizm

Ziyaretçi Sayıları

Bugün135
Dün2108
Bu Hafta8899
Bu Ay5522

Aktif Ziyaretçiler

3
Online

04 Mayıs 2024
Toplam Sayfa Görüntüleme 158.814.266
ŞarköyŞarköy mavi bayrağa sahip olan denizi, Mürefte'nin meşhur üzümleri ve şarap üretimi ile turizm merkezi olmaya adaydır. Halen İstanbul'dan ve Trakya'nın içinden birçok yerli turisti çeken Şarköy'ün şu anki durumu potansiyelinin çok altındadır. Şehir mimari güzelliği olmayan birçok bina ile kaplanmış olması, hizmet veren işletmelerin Ege ve Akdeniz Bölgelerindeki muadillerinin kalitesine erişememesi, Mürefte üzümlerinden yapılan şarabının yeterince tanıtılamaması, yamaç paraşütü için uygun bir alan olan Uçmakdere'de yetersiz hizmet anlayışı, Şarköy'ün turizmdeki potansiyelini olumsuz etkilemektedir.

Şarköy her ne kadar turizm ile ön plana çıkma imkanına sahip olsa da, tarım ve hayvancılık konusunda da çevre yerleşimlerinden geri kalmamaktadır. Şehirdeki en önemli sanayi üretimi şaraptır. Şarapçılık bu bölgede eski tarihlere dayanmaktadır. Ancak Şarköy'de üretilen şarapların büyük bir kısmı, Türkiye'nin başka bölgelerinde yerleşik olan şarap firmalarının markası ile satılmaktadır ve şarapçılıkta markalaşamamak, Şarköy'e potansiyel kazançlarından da büyük kayıplar yaşatmaktadır.

İstanbul-Çanakkale yolu üzerindeki Şarköy'ün gelişimi, şarap-turizm-tarım üçlüsünün akıllıca kullanılabilmesine bağlıdır. Ayrıca Şarköy'ün yamaç paraşütü, rüzgar sörfü ve yüzme dışında doğa yürüyüşleri için de uygun parkurlara sahip olması, turizm açısından da önemli bir avantaj oluşturmaktadır.

Şarköy, İl Merkezine sahil yolu ile 68 km, E-84 Kara Yolu ile 93 km mesafededir. Kuzeyinde Malkara, kuzeydoğusunda Tekirdağ, güney ve güneydoğusunda Marmara Denizi ve batısında Gelibolu bulunmaktadır. Yüzölçümü 555 km2 'dir.

Şarköy ve Mürefte'ye Ganos Dağları hakim olup 945 m yüksekliği olmasına rağmen deniz kıyısından itibaren ani yükselme gösterdiğinden ulu bir dağ görünümü arz etmektedir. Marmara Çukurları ile Ganos Körfezi arasında Muratlı ve Çorlu'dan başlayarak güneybatıya uzanan üç fay bulunmaktadır. Bundan dolayı ŞARKÖY-MÜREFTE-TEKİRDAĞ Türkiye'nin depreme hassas bölgelerindendir. MTA Enstitüsü tarafından bölge birinci derecede deprem bölgesi ilan edilmiştir. Şarköy'ün kuzey, doğu ve batı yöreleri oldukça engebelidir. Şarköy ilçe sınırları içinde kalan kıyılarda denize ulaşan derelerin yataklarında oluşan ova Şarköy kıyı ovasıdır. Şarköy ovası Ganos Dağlarının güney eteklerinde Hoşköy'den Kızılcaterzi'ye kadar uzanan bir alüvyon ovasıdır. Şarköy ovasının gerisinde kıyı taraçaları yer alır. Özellikle Mürefte ve Şarköy kıyılarında bu taraçalar diğer kıyılara oranla daha belirgindir.

Şarköyİlçe hudutları içinde kalan topraklarda akan en önemli akarsular şunlardır; Gaziköy, Hoşköy, Gölcük ve Tepeköy dereleri. Dereler yaz mevsiminde ya tamamen ya da kısmen kururlar. Gölcük Deresi ilçenin kuzeyini takip ederek Saroz Körfezine dökülür.

İlçenin doğal bitki örtüsü: Marmara Denizi'ne bakan yamaçlarda iklim tipine uygun olarak gelişme gösteren makiler ve fundalıklardır. İç kesimlerde ise kışın yapraklarını döken meşe türleri, gürgen, dış budak, ıhlamur, çınar ve karaağaç görülmektedir.

İlçenin sahip olduğu toprakların büyük bir kısmı tarıma elverişli değildir. Orman bölgesi bakımından oldukça zengindir. (203.090 dekar)

Şarköy, yarı nemli iklim tipine girmektedir. Akdeniz iklim tipi ile Karadeniz iklim tipi arasında geçiş özelliği gösteren bir iklime sahiptir. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlıdır. İçerilerde daha ziyade karasal iklimin etkisi görülür. Yıllık yağış ortalaması 550.6 mm'dir.

   
Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.