
NÜFUSU : 57
İLÇEYE UZAKLIĞI : 24 Km .




NÜFUSU : 132
İLÇEYE UZAKLIĞI : 18 Km .








NÜFUSU : 53
İLÇEYE UZAKLIĞI : 19 Km .

Köy eskiden Tatlıpınar köyünün bir mahallesi imiş, o zamanlarda PENÇE mahallesi olarak anılırken şu anda Beyci köyü adını almıştır.

Köyün nüfusu 2000 yılı nüfus sayımına göre 98 kişidir. Köy 35 haneden oluşmaktadır.



Köy halkı çiftçilik ve hayvancılık ile uğraşmaktadır. Son zamanlarda geçler büyük illere ve ilçe merkezlerine giderek iş aramaktadırlar.

NÜFUSU : 72
İLÇEYE UZAKLIĞI : 20 Km .



NÜFUSU : 191
İLÇEYE UZAKLIĞI : 20 Km .

Meralarında bol miktarda başak çayı,böğürtlen,kızılcık bulunmaktadır. Çevresi ormanlıktır.
NÜFUSU : 279
İLÇEYE UZAKLIĞI : 6 Km .





NÜFUSU : 91
İLÇEYE UZAKLIĞI : 28 Km .




NÜFUSU : 115
İLÇEYE UZAKLIĞI : 11 Km .






Köy meydanı parke taş kaplanmıştır. Köy camisi ve köy şadırvanı dikkat çekmektedir. Köyün Kofçaz üzerinden Kırklareli ile bağlantısı dışında Kuzulu köyü üzerinden Kırklareli'ne yeni yol çalışması başlamıştır. Ayrıca Kula ve Dereköy üzerinden de Kırklareli'ne ulaşım mevcuttur.
NÜFUSU : 273
İLÇEYE UZAKLIĞI : 9 Km .

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
NÜFUSU : 72
İLÇEYE UZAKLIĞI : 22 Km .





"Malkoç Mustafa bey'in iki oğlu vardır. Malkoçoğulları bunların zamanında daha da üne kavuştu. Vali bey (büyük koca paşa) 1448 yılında Semendire, Silistre ve daha sonra da akıncı beylerbeyi oldu. Yahya paşa (1450-1507) ise Rumelide akıncı olarak sancakbeyi, Beylerbeyi gibi önemli görevlerde bulundu hatta vezirlik de yaptı. Bulgaristan'da Filibe, Tatar Pazarcığı ve Sofya'da çeşitli emlakı bulunmaktadır. Ayrıca Lofça'da ve Saraybosna'da 1484 yılında yapılmış bir camii, İstanbul Kadırga'da bir camii ve okul, Yugoslavya Üsküp'te adını taşıyan mahallede (1505'de yapılmış) külliyesi bulunmaktadır.

Bulgaristan sınırı üzerinde bulunması ve daha sonraki yıllarda bir geçit yolu olması zaman içerisinde önemini artırmıştır. Osmanlı devletinin son yıllarında Malkoçlar'da birde gümrük kapısı vardı. Gümrük kapısına ait kalıntılar yakın zamana kadar duruyordu. Balkan savaşı öncesi yapılmış bulunan Kırklareli demiryolunun Malkoçlar üzerinden Bulgaristan'a geçirilmesi gibi bir de proje bulunuyordu. Projenin gerçekleştirilmesinin ekonomik olacağı düşünülmekteydi.
Malkoçlar'da ekonomi hayvancılığa ve çiftçiliğe dayanmaktadır. Eski Türk kültürünü yaşatan bir köydür.

Köy halkı çiftçilik ve hayvancılık ile uğraşmaktadır. Son zamanlarda gençler büyük il ve ilçe merkezlerine giderek iş aramaktadırlar.
Köyün asayiş durumu genel olarak iyidir fakat alkolün etkisi ile darp bölgede genel olarak meydana gelen kız kaçırma ve sınıra yakın olması sebebi ile yasadışı yollar ile sınır geçişi yaşanmaktadır.
Köyde herhangi bir sağlık ocağı olmadığından köy halkı sağlık ile ilgili işleri için İlçe merkezinde bulunan Sağlık ocağından istifade etmektedirler. Daha büyük sağlık sorunları için Kırklareli İl merkezine gitmektedirler.
Malkoçlar köyünün toplam yüzölçümü 7935 dekar olup bunun 7435 dekarı ekili arazileri, 500 dekarı da köy merasını oluşturmaktadır. Malkoçlar köyünde buğday, arpa, ayçiçeği yetiştirilmekte olup buğday ve arpa Ekim ayında ekilip Haziran ve Temmuz aylarında hasat yapılmaktadır.
NÜFUSU : 109
İLÇEYE UZAKLIĞI : 22 Km .


NÜFUSU : 101
İLÇEYE UZAKLIĞI : 3 Km .



Tatlıpınar'da halk çok çalışkandır. İleri düşünceli insanları vardır. Tarım, hayvancılık ve ticaret alanında ilerlemiş kişiler bulunmaktadır.
Tatlıpınar köyü Kofçaz İlçe merkezinin 21 km. kuzeyinde bulunmaktadır. Köyün doğusunda Topçular köyü, güneyinde ve batısında Beyci köyü, kuzeyinde ise Bulgaristan bulunmaktadır.

Köyün özellikle kuzey kısmı ormanlık bir alan olup diğer bölgelerde de ormanlık ve çalılık alanlar bulunmaktadır. Köy genel olarak ormanlıktır.
Köyde okuma yazma oranı %99 seviyesindedir. Köyde bîr adet okul bulunmakla beraber okul kapalıdır. Eğitim öğretim ilçe merkezine taşımalı olarak devam etmektedir.
Köyde sağlık ocağı bulunmamaktadır. Fakat uzun süre kapalı kalan sağlık ocağı 2001 yılı içerisinde tekrar açılarak köyün hizmetine sunulmuştur. Burada görev yapan personel ise yine köy halkından bir kişidir. Açılan sağlık ocağı 2002 yılı içinde tekrar personel yokluğundan kapanmıştır.
NÜFUSU : 77
İLÇEYE UZAKLIĞI : 23 Km .

ADININ KÖKENİ
Derenin iki kenarında kurulu olan köyde eskiden topal bir terzi yaşamış. Bu kişinin evi derenin hemen kenarında bulunmaktaymış. Yoğun bir yağış sonucu dere taşmış ve bu terzinin evi ile kendisini alıp götürmüş, köyün adı bu şekilde anılmış.
TARİHİ

EKONOMİ
Köyün ekonomik faaliyetleri hayvancılık ve hayvancılığa dayalı tarım ile sınırlı durumdadır. Köyde yaklaşık 150 civarında büyükbaş ile 2000 kadar küçükbaş kıvırcık koyun ile 300 kadar keçi beslenmektedir. Küçükbaş hayvanların ağılları köy dışında, büyükbaş hayvan ahırları ise köy içerisindedir. Tarım arazilerinin verimsiz olması ve mevsimin elverişsiz olması nedeniyle tarıma önem verilmemektedir.
Bir orman köyü olmasına rağmen yakacak dışında bir fayda sağlanamamaktadır. Köyde 4 kahvehane dışında ticarethane yoktur.
YAŞAM

Eğitim düzeyi yüksektir. Yurdun çeşitli yerlerinde görevde bulunan ve emekli olan 65 öğretmen, ebe hemşire, polis, veteriner, tarım teknisyeni bankacı vb bulunmaktadır.
NÜFUSU : 241
İLÇEYE UZAKLIĞI : 10 Km .



NÜFUSU : 85
İLÇEYE UZAKLIĞI : 19 Km .


Köyde bir adet Kale kalıntısı, iki adet höyük bulunmaktadır. Her iki kalıntıda köy içindedir.

NÜFUSU : 76
İLÇEYE UZAKLIĞI : 14 Km .


