Köy halkı, Sultan 2. Abdulhamid Han zamanında, Bulgaristan'ın Lofça ilinin Karahasan (Aleksandrovo) kasabasından 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı (93 Harbi) sonunda 1879 yılında göç ederek Sultan 2. Abdülhamid'in kendisine ait olan, şehzadeliği döneminde ticaretle uğraştığı ve hayvan ticaretinde "Ağılyeri" olarak da kullandığı bugünkü topraklara yerleşmişlerdir. Sultan 2. Abdülhamid tahttan indirildikten sonra bu topraklar Karahasan'dan göçen bu ailelere verilmiştir. "Ağılyeri" olan adı sonradan değiştirilmiş ve köy Ağayeri adını almıştır.
Kırklareli iline 62, Babaeski ilçesine 18 km uzaklıktadır.
2013 yılı nüfusu 350 kişidir.
Köyde ilköğretim okulu binası ve öğretmen lojmanı vardır ancak bunlar kullanılmamaktadır. Eğitim-öğretim 4 km mesafede olan Kuleli köyüne taşımalı olarak gerçekleşmektedir. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi, PTT acentesi ve sağlık ocağı yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik, sabit telefon ve adsl internet vardır. Köy içi yol düzenlenmesi vardır.

Balkan savaşı sonunda yapılan anlaşma gereğince, Trakya'da yaşayan Bulgarlarla Bulgaristan' da yaşayan Türk nüfus karşılıklı olarak değiştirilmiştir. Bu değişim sonucu Trakya'dan ayrılan Bulgar sayısının 100 bin olduğu sanılmaktadır. Bulgarlar'da daha çok Edirne ve Kırklareli'nin Istıranca dağ köylerinde yaşamaktaydılar. Diğer taraftan Balkan Savaşı sırasında Trakya'da yaşayan Rumlar'dan bir bölümü de Yunanistan'a göç etmiştir. I. Dünya Savaşı sonunda bu Rumların çoğu eski yerlerine dönmüşse de Lozan Anlaşması gereğince Trakya'daki Rumlarla Yunanistan'daki Türkler yer değiştirince, Rumlar yeniden Yunanistan'a göç etmek zorunda kalmıştır. Bunların sayıları da 400 bine ulaşıyordu. Böylece 1924-1943 arasında Trakya'nın nüfus kaydı yarım milyona yaklaşmıştır. Bunların yerine, Balkanlar'dan göç eden Türkler yerleştirilmiştir. Bölgeye yerleştirilen Türklerin bir bölümü sonradan Anadolu'nun değişik yerlerinde göç etmişlerdir. Balkan ülkelerinden Trakya'ya toplu göçler aralıklı olarak sürmüştür. Bu toplu göçlerin en önemlileri 1936 ve 1950 yıllarında gerçekleşmiş, Bulgaristan, Yugoslavya ve Romanya'dan gelen pek çok Türk göçmeni Türkiye'ye yerleştirilmiştir.
1904 yılında Adem Ağa, Mestan Ağa, İbrahim Ağa, Ömer Ağa ve Paçalı gelip köyü kuruyor. bunlar öncelikle Eskişehir civarına yerleştiriliyorlar fakat iskan edilen yeri beğenmeyip ormanlık arazi diye bugünkü köye yerleşiyorlar. Geldiklerinde bu yerleşim yerinin ismi Doğanca Çiftliğiymiş. Daha sonra Bulgaristan'dan geldikleri köyün ismi olan Çavuşköy adını almıştır

Kırklareli iline uzaklığı 40 km ilçeye ise 12 km dir. Komşu köyler ise Sofuhalil, Osmaniye, Kumrular, Müsellim, Erikleryurdu, Nacak ve Yeniköy'dür. Nüfusu 2013 yılı itibariyle 165 kişidir. Köy ilçeye ve en çokta İstanbul'a göç vermiştir. İstanbul'daki hemşerileri 1997 yılında Çavuşköylüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini kurmuşlardır ve halen dernek aktif olup buradaki hemşerilerin buluşma lokali konumundadır. Köylülerin yakın köylerle akrabalıkları da mevcuttur. Köye elektrik 1975 yılında gelmiştir. 1967 yılında YSİ tarafından köy meydanlarına su da getirilmiştir ve halen ayakta olan ama akmayan 8 meydan çeşmesi vardır. İçme suyu yer altı sondaj kuyusundan temin edilir ve her hanede bireysel çeşme bulunur. Su temiz ve de içilebilir özelliktedir. Köyün dışından otoban da geçmektedir
Köyde ziraat faaliyetleri geleneksel yöntemlerle yapılmaktadır. Tarım arazileri genellikle köy arazisinin doğu, kuzey ve batı kesimlerinde yer alır. Köyde kuru tarım yapılır. Gübre kullanımı oldukça yaygındır. Köy tarım aletleri bakımından iyi durumdadır. Köyde traktör ve biçerdöver mevcuttur. Köyde tarım arazileri genelde küçük işletmeler şeklindedir. Arazinin küçük parseller halinde oluşunda miras yoluyla bölünmeler etkindir. Yetiştirilen ürünler arpa, buğday, gibi geleneksel hububat, gündöndü denilen ayçiçeği, dere boyu ve taban yerlerde pancar ve hayvanlar için ekilen silaj denilen mısırdır. Köyde hemen herkes ihtiyaç için sebze ve meyve, bostan dediğimiz karpuz, kavun da ekmektedir
Köyde hayvancılık faaliyetleri geleneksel yöntemlerle yürütülmektedir. Eskiden küçükbaş hayvancılık yaygın iken bu faaliyet yerini yavaş yavaş büyükbaş hayvancılığa bırakmaktadır. Köyde 80 büyükbaş 500 küçükbaş hayvan mevcuttur. Ayrıca her evde kümes hayvanı olarak tavuk, ördek, kaz ve hindi de kişisel olarak beslenir. Ayrıca arıcılık yapan köylüler de vardır
Köyden her sabah saat 7:00'de iş servisleri ile ilçeye gidilmektedir. Köyün 2 minibüsü vardır. Her sabah saat 7:00'de köyden Babaeski'ye (12 km) giderler. Akşam geri dönerler. Haftada 1 gün de Babaeski'ye Perşembe günleri sık olarak pazar kurulur, oraya giderler (12 km). Köyün zaruri ihtiyaçlarını karşıladığı ilçe Babaeski'dir. Hemen her şey oradan temin edebilmektedir. Köyde 36 traktör, 8 binek otosu, 2 yolcu minibüsü mevcuttur
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Köyde yemek çeşitleri çoktur. Özellikle evde yapılan tarhana çorbası ve süt bulamacı denilen hafif bir yemek türü vardır. Köy düğünleri kalabalıktır ve imece usulü yardım yapılır
Kırklareli iline 48 km, Babaeski ilçesine 17 km uzaklıktadır. Civarında Minnetler, Ertuğrul, İmampazar, Kumköy ve Yeşilova köyleri vardır.
2013 yılı nüfusu 226 kişidir.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde 1 market, 3 kahvehane ve 2 süt toplama merkezi vardır.
Kırklareli iline 45 km, Babaeski ilçesine 6 km uzaklıktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
2013 yılı nüfusu 446 kişidir.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır, ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur, ancak PTT acentesi vardır. Sağlık evi vardır. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, köyde elektrik ve sabit telefon vardır.






Köyün ilk sakinleri Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç ettiklerinde Babaeski'nin kenarına yerleştirilmişler. Daha sonra orasını beğenmeyerek doğuya doğru tekrar göç etmişlerdir. Şu an köyün mezarlığının bulunduğu yerde bir musalla taşı görmüşler ve buraya yerleşmişler (yani karaçalılığın içine).
Şu anda çiftlik içi diye bilinen bölgede Yörüklerin yaşadığı rivayet edilir. Bu yörükler, köylüler oraya yerleştikten sonra orasını terk etmişler ve köyün adı Yörükleryurdu diye anılır olmuş. Daha sonra nedendir bilinmez Erikleryurdu diye anılmış.
Kırklareli iline 20 km, Babaeski ilçesine 22.5 km uzaklıktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca civardaki fabrikalarda çalışanlar da mevcuttur.
2013 yılı nüfusu 332 kişidir.
Köyde ilköğretim okulu vardı ama öğrenci yokluğundan kapanmıştır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Köyün en eski tarihi yapıları; mezarlığı (1893) ve eski çeşmesidir. Köye yerleşen halk İzvor ve Lofça isimli yerleşim merkezlerinden gelmiştir.

Köyün gelenekleri; bayramlarda tüm köy halkı bayram namazlarından sonra topluca kabristan ziyaretine gider. Yapılan cemiyetlerde düğün nişan vb. gibi ortamlarda tüm köy halkı yardımda bulunur. Cemiyetlerde herkesim evinden yaptığı tatlı ve hamur yiyeceklerini düğün evine verir.
Yemek kültüründe genelde domates çorbası (pomak çorbası), kuru fasulye, etli yemekler, luçinik (pırasa böreği), aşure, keşkek, gözlemeler, köy makarnaları, hazan mevsiminde kurulan turşu çeşitleri, Hıdırellez'de höşmerim tatlısı, ve pomak tatlısı çeşitleri vardır.
Kırklareli iline 57 km, Babaeski ilçesine 12 km uzaklıktadır. Edirne iline ise 45 km mesafe uzaklığındadır.

2013 yılı nüfusu 289 kişidir.
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi yapılmıştır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır, ebe yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Kırklareli iline 39 km, Babaeski ilçesine 6 km uzaklıktadır. 12.000 dönüm araziye sahiptir
2013 yılı nüfusu 262 kişidir.
Kadıköy'den Babaeski ilçesine son 20 yılda yoğun göç yaşanmıştır. Göç eden ailelerin geçim kaynağı hala tarım olduğu için evlerini köyde muhafaza etmekteler ve özellikle yaz aylarında günlük ya da devamlı olarak köyde kalmakta, geçimlerini tarım faaliyetlerine devam ederek sürdürmektedirler. Kadıköy Köyünün Babaeski ilçesine yakınlığı göçü arttırmaktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca son yıllarda meyve üretimine yönelik yatırımlarda artış vardır. Özellikle deveci armudu bu yatırımlarda ilk sırayı almaktadır.
Köyde ilköğretim okulu kapatılmış ve öğrenciler eğitimlerine Babaeski ilçesinde devam etmektedirler. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Kırklareli iline 20 km, Babaeski ilçesine 21 km uzaklıktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarım ürünlerinden en önemlisi Trakya genelinde olduğu gibi arpa buğday ve ayçiçeğidir. Son yıllarda kanalların açılması ile sulak bölümlerde mısır, karpuz ve yazlık sebzelerde üretilmektedir. Hayvancılıkta önde gelen üretim ise büyükbaş olup köy içinde ahırlarda bakılmaktadır.
2013 yılı nüfusu 188 kişidir.

Karacaoğlan, Kırklareli ilinin Babaeski ilçesine bağlı bir köydür. Ayrıca Babaeski ilçesinin Karacaoğlan nahiyesine de ismini vermiştir. Ancak nahiye merkezi Taşağıl köyüdür.
Kırklareli iline 32 km, Babaeski ilçesine 14 km uzaklıktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
2013 yılı nüfusu 221 kişidir.
Köyde, ilköğretim okulu vardır fakat karma eğitim yapılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Kırklareli iline 30 km, Babaeski ilçesine 8 km uzaklıktadır.
2013 yılı nüfusu 413 kişidir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Kırklareli iline 39 km, Babaeski ilçesine 9 km uzaklıktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
2013 yılı nüfusu 799 kişidir.


Kırklareli-Edirne arasında (D 100 karayolu) üzerinde Babaeski ye 15 km uzaklıktadır. Kuzeyinde Yolageldi, güneyinde Ağayeri, batısında Necatiye, doğusunda Mutlu köyleri bulunmaktadır. Köy İnece deresi kıyısında olup ova arazisi yerleşim yeri ile birlikte 3.000 dekar, köyün toplam arazisi 26.250 dekardır.
2013 yılı nüfusu 762 kişidir.

Kumrular Köyü'nün kuruluşu ile ilgili herhangi bir yazılı kaynak bulunmamaktadır. Köyün yaşlılarından alınan bilgilere göre, Balkan Savaşı'nın patlak vermesiyle, 1913 yılında o zamanlar Edirne'nin Ortaköy kazasının Elmalı, Kızılcalı, Hocaköy ve Armutlu köylerinde (Bu köylerin bir kısmı günümüzde Bulgaristan ve Yunanistan sınırları içinde kalmıştır) oturan 60 hane, bir araya gelerek bu bölgede toplandı. Bu sırada köydeki Rumlar da buradan ayrılarak Yunanistan denetimindeki bölgelere sığındılar.
Rum Kilisesi'ni de okula çevirip, kendi düzenlerini kurmuş olan Kumrular köylüleri, 1. Dünya savaşının ardından Tekirdağ'a göç ettiler. Bu dönemde Rumlar tekrar Kumrular Köyü'ne geri döndüler. Fakat Türkler tarafından Babaeski'nin tekrar ele geçirildiğinin öğrenilmesi üzerine, bir gece köy meydanında toplanan Rumlar, halkın elindeki arabalara el koyarak aniden köyden ayrıldılar. Yunanlıların ayrılmasıyla Tekirdağ'a göç edenler tekrar evlerine geri döndü.
Marmara Bölgesi'nin Trakya bölümde yer alan Kumrular Köyü, Kırklareli'nin Babaeski ilçesine bağlıdır. Köy, ilçe merkezinden 18 kilometre uzaklıkta, güneye doğru eğimli, hafif tepelik bir saha üzerinde kurulmuştur. Köyün yerleşim yeri deniz seviyesinden yaklaşık 110 metre yüksekliktedir.
Kumrular Köyü, 1550 parselden meydana gelmiştir. 14.5 hektar alan kaplayan köy arazisi, Yukarı Ergene havzası içinde kalır. Genel olarak kuzeyde Yıldız Dağları, eski masifi ile güneyde Ganos arasında kalan içbükey bir çanaktan oluşan Ergene Havzası'nın yukarı kesiminde bulunan Kumrular Köyü, eski alüvyal dolgu ile neojen aşınım yüzeyi üzerindedir. Ergene havzasının alüvyonlarla örtülü olan geniş kısımları denizel miyosen ile gölsel oligosen çökellerinden ibarettir.
Kırklareli iline 25 km, Babaeski ilçesine 15 km uzaklıktadır.
Köyün iklimi, Trakya Karasal iklimi etki alanı içerisindedir. Kumrular Köyü sıcaklık, yağış ve diğer iklim elemanları bakımından Marmara Bölgesi'nin Güney kesiminin tümünde hakim olan Akdeniz makro klimasına dahil olmakla beraber, yağışlı Karadeniz iklimi arasında bir geçiş şeklini yansıtır. Köyün iklimine ait özellikleri belirtmek için köye en yakın merkez olan Babaeski Meteoroloji İstasyonu rasatlarından faydalanılmıştır. Kumrular Köyü ve çevre köylerin mevsimlere göre sıcaklık ortalamaları şöyledir:
İlkbahar 12.1, yaz 24.3, sonbahar 16.2, kış 5.4 derecedir. Yıllık ortalama sıcaklık 14.2 derecedir. Köy ve çevresinde genel olarak yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve yağışlıdır. Yıllık ortalama yağış miktarı 565.5 mm civarındadır. Bunun yaklaşık yüzde 65'i kış ve sonbahar aylarında düşer. Temmuz ve Ağustos aylarında yağış yok denecek kadar azdır. Trakya kesiminde kışların çok sert ve yağışlı geçtiği bir gerçektir. Kış yağışları genellikle Ocak ve Mart ayları arasında görülür. Yılın ortalama 10 gününde yerler kar ile örtülüdür. Rüzgar genelde kuzey (yıldız) ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerinden eser. Yıllık ortalama Rüzgar hızı 4.4 m/sec.'dir. Rüzgar hızının en yüksek (4.9m/sec) olduğu ay Hazirandır.
2013 yılı nüfusu 162 kişidir.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
2013 yılı nüfusu 173 kişidir.


Yerli sayılan halk ile Bulgaristan Göçmeni Oğuz ve Avşar Türklerinin yaşadığı köyde Trakya genelinde ve Batı Trakya'nın bazı bölgelerinde görülen kültürel değerler gelenek haline gelmiştir.
1969 Kırkpınar başpehlivanı olan Nazmi Uzun pehlivan, köyün yetiştirmiş olduğu ünlü bir simasıdır. Köyün yetiştirdiği Başaltı güreşçisi Kasım Kasap'ta çok önemli yağlı güreş pehlivanlarındandır. İkisi de hakkın rahmetine kavuşmuştur.
Kırklareli iline 45 km, Babaeski ilçesine 10 km uzaklıktadır. Ortasından geçen derenin iki kenarına yaslanmış olan köy batı cephesinde bulunan 2 adet höyük ile Kurtuluş Savaşında verilen mücadelenin izlerini barındırmaktadır.
2013 yılı nüfusu 351 kişidir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Minnetler köyü sarımsak yetiştiriciliğinde bölgesinde ilk olup halen köyün önemli bir gelir kaynağıdır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi bulunmakta fakat personel bulunmamaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Müsellim Arapça olup teslim eden anlamındadır. Merkezi otorite adına müsellem askerlerinin komutanı olarak bölgeyi yöneten kişilere bu isim verilirdi. Osmanlı Türklerinin Rumeli'yi almalarını sağlayan kuvvetlerin başında Yörükler (onlardan kurulmuş Yayalar ve Müsellemler) gelir. Sultan Orhan zamanında başlayıp Fatih'e kadar, gittikçe hızı azalarak süregelen büyük Yörük akını, çok kısa zamanda bölge topraklarını kolayca doldurdu ve Türkleştirdi. Müsellimler, Osmanlı Devleti'nde, pek çok görevi yerine getiren, harp zamanlarında ordunun geçeceği yolları temizlemek, köprüleri tamir etmek ve yol açmak gibi hizmetlerle de mükellef idiler. Buna karşılık barış zamanlarında bütün vergilerden muaf sayılıyorlardı. Zaten bu ismi bu yüzden almışlardı.

Köy, Babaeski ilçe merkezinin doğusunda bulunur. Köyden Babaeski`ye ulaşmak için 10 km yol kat etmek gerekir. Kırklareli il merkezine ise 30 km uzaklıktadır. Müsellim Köyü, doğuda Kırıkköy, batıda Sofuhalil, kuzeyde Kumrular Köyü ve güneyde Pancarköy ile komşudur.
Tarıma elverişli arazilere sahiptir. Otlaklara, ormanlara, av sahasına ve iki tane gölete sahiptir.
Köyde tipik karasal iklim görülür. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise soğuk ve yağışlı geçer. En sıcak aylar Temmuz ve Ağustos, en soğuk aylar ise Ocak ve Şubattır. En fazla yağış kış ve ilkbaharda düşer.

2013 yılı itibariyle nüfusu 360 kişidir.
Eski yıllarda köyde toprak evler bulunurdu. Şu anda ise beton evler vardır. Evler bir avlu içinde bulunur ve etrafında ahır, samanlık gibi eklentiler yer alır. Önceden evlerin camları küçüktü, şimdi ise büyük camlar mevcuttur. Modern yapı malzemeleri kullanılarak yapılan evler mevcuttur
Köyde bulunan ilkokul kapanmış ve 1997 yılında taşımalı eğitime başlanmıştır. Öğrencilere tahsil edilen bir minibüs onları her sabah Babaeski`ye, bir kısım öğrencileri ise komşu köy olan Sofuhalil'e götürmekte ve akşamları geri getirmektedir. Müsellim Köyü`nde okuma yazma bilenlerin oranı %97dir.
Mahalli kıyafeti kadınlarda şalvardır. Erkeklerde mahalli kıyafet yok edilmiştir. Köyde ekonomi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyün içme suyu 1984 yılında köy yalısında açılan artezyenden temin edilir. Köyde, kahvehane, süt toplama merkezi, futbol sahası ve kooperatif bulunmaktadır. Ayrıca iki katlı cami vardır.

Köyde hayvancılık faaliyetleri geleneksel yöntemlerle yürütülmektedir. Eskiden küçükbaş hayvan (koyun, keçi) yetiştiriciliği yaygın iken bu faaliyet yerine yavaş yavaş büyükbaş hayvancılığa bırakmıştır.
6,7,8, Mayısta köyde ve çevre köylerde Hıdrellez coşkuyla kutlanır.
Köyün Babaeski ilçe merkezine uzaklığı 10 km dir. Babaeski`nin haftalık pazarının kurulduğu gün ulaşım aracı olarak genellikle köye ait minibüsler kullanılır.
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Kırklareli iline 50 km, Babaeski ilçesine 13 km uzaklıktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
2013 yılı nüfusu 472 kişidir.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

Yemek ve börek çeşitlerinden uynuk pidesi, dızlama, kuru fasulye, kapama adı geçer.
Kırklareli iline 18 km, Babaeski ilçesine 17 km uzaklıktadır.
2013 yılı nüfusu 159 kişidir.


Köyün ekonomisi tarım, hayvancılık dayalıdır.

2013 yılı nüfusu 1022 kişidir.
Köyün ismi Oruç Bey denilen o zamanın ağasından kalmıştır.
Köyde Kurtuluş Savaşından kalma şehitlerimizin mezarları vardır. Ayrıca mezarlıkta da Osmanlı döneminden kalma yeniçeri askerlerinin mezarları da vardır
Kırklareli iline 35 km, Babaeski ilçesine 9 km uzaklıktadır. Doğusunda Karamesutlu Köyü 4 km, Kuzey Batısında Terzilli Köyü 5 km, Kuzeyinde Karacaoğlan 3 km, Kuzuçardağı Köyü 4 km. Köyleri ve Güneyinde ise Kadıköy Köyü 2 km. mesafede olan en yakın olan komşu köylerdir ve bu köylerle olan bağlantı yollarının tamamı asfalt yoldur. Köye ait sulama amaçlı bir gölet bulunmakta ve bu gölette olta balıkçılığı yapılabilmektedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ağırlıklı olarak buğday, arpa, ayçiçek ve mısır ekimi yapılmaktadır. Hayvancılıkta ise tamamen büyük baş sığırcılığı ön plandadır. Köyde kurulan süt kooperatifi tarafından büyükbaş sığırcılıktan elde edilen sütün pazarlama işi profesyonelce yapılmaktadır. Köy halkı yeni yeni meyve bahçeciliğine başlamıştır.
2013 yılı nüfusu 363 kişidir.
Köyde ilköğretim okulu yeterli öğrenci olmaması nedeniyle kapatılarak taşımalı sisteme geçilmiştir. Öğrenciler İlköğretimlerini Babaeski'de tamamlamaktadırlar. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Köyde sağlık evi vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik sabit telefon ve internet hizmeti vardır. Köyde il özel idaresi tarafından gelen yardımla yaptırılan yazlık düğün salonu bulunmakta, salon düğün haricinde çeşitli sosyal amaçlar için de kullanılmaktadır.
Köyün kurucuları Söğüt/Bilecik taraflarından Osmanlı zamanında 20 hane göç etmiştir. 4 hane olarak Osmaneli olarak kurulmakla birlikte tam tarih belli değildir. Kökenleri Orta Asya Türklerindedir. 1930 yılından itibaren şiveden dolayı Osmaniye şimdiki adını almıştır. Diğer haneler Ahmetler, Malkoçlar, Karıncak ve Kırklareli'nin Balkan köylerinde yerleşik bulunmaktadırlar.
Kırklareli iline 37, Babaeski ilçesine 5 km uzaklıktadır.
2013 yılı nüfusu 979 kişidir.
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


2013 yılı nüfusu 940 kişidir.


I. Balkan Savaşı sonrasında Midye-Enez hattının çekilmesiyle Sinanlı sınır olmuş, bir tarafı Rumlar'da kalmıştır. Sinanlı'da eskiden Rumlar ve Museviler yaşarmış ancak Cumhuriyet'ten sonra gitmişlerdir.
Sinanlı'ya, mübadeleler sonrası çok sayıda "Muhacir" yerleşmiştir. Köy halkı geçimini tarım ve hayvancılıktan kazanır. Başlıca ekimi yapılan ürünler; buğday ve ayçiçeğidir.
2013 yılı nüfusu 1425 kişidir.

Kırklareli iline 46 km, Babaeski ilçesine 8 km uzaklıktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Ayrıca köy halkının tarım gelirlerinin azalması ile birlikte başta Lüleburgaz, Çorlu ve Çerkezköy gibi sanayi bölgelerinde çalışarak ekonomiye göçle birlikte katkı sağladıkları dikkati çekiyor.
2013 yılı nüfusu 445 kişidir.


2013 yılı nüfusu 602 kişidir.


Köyün adının, köyün yanından geçen Edirne-İstanbul şosesi üzerinde bulunan ve o dönemde oldukça belirgin bir yapı olan taştan yapılma bir köprüden geldiği rivayet edilmektedir.
Köy Balkan Savaşları, I.Dünya Savaşında Hicaz-Yemen ve Çanakkale Cepheleri ile Kurtuluş Savaşı'nda birçok şehit ve gazi vermiştir. Köye ilk yerleşenler birbirlerine akraba oldukları için şu an köyde yaşayanların %90'ı birbirine akrabadır. Köy 1950 li yıllardan beri başta İstanbul olmak üzere iş sahalarına yoğun dış göç vermiştir. Bu nedenle köyün nüfusu artmadığı gibi, nüfusun büyük çoğunluğunu yaşlılar oluşturur.
Trakya kültürünün genel özelliklerini taşır. En çok sevilen yemeği Borani'dir. Borani biber yumurta sarımsak ve yoğurtla yapılan bir yemektir.
Kırklareli iline 45 km, Babaeski ilçesine 5 km uzaklıktadır. Köyün sağ tarafından küçük bir dere geçmektedir. Köyün etrafı verimli arazilerle çevrilmiştir. Bu yüzden köylülerin büyük bir kısmı tarım ve hayvancılık ile uğraşmaktadır.
2013 yılı nüfusu 166 kişidir.
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Kalkınma kooperatifi ve Taşıyıcılar kooperatifi bulunmaktadır. Babaeski ilçesi sarımsak birliği merkezi köydedir.
D100 karayoluna 600 metre mesafededir.
Köyde iki kahvehane ve bir bakkal bulunmaktadır.
Kırklareli iline 35 km, Babaeski ilçesine 12 km uzaklıktadır.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
2013 yılı nüfusu 177 kişidir.
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.




Köy Bulgar mezaliminden kaçan bir grup genç insan (Lato Kaptan) tarafından kurulmuştur.
Kırklareli iline 24 km, Babaeski ilçesine 24 km uzaklıktadır.
2013 yılı nüfusu 220 kişidir.
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır. 15 yıldır sağlık memuru yoktur Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.