Trakya'da Ticaretin Gelişmesi ve İşadamları Buluşması'Trakya'da Ticaretin Gelişmesi ve İşadamları Buluşması' Tekirdağ'da düzenlendi.

Trakya Kalkınma Ajansı'nın organizasyonuyla Bulgaristan ve Yunanistan'da yaşayan Türk asıllı işadamlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda, Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan arası ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konuları üzerinde duruldu.

Ramada Otel'de düzenlenen toplantıya, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüsnü Dilemre, Tekirdağ Valisi Vekili Ahmet Büyükçelik, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen işadamları, ticaret odalarının yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "Bugün Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen işadamlarımız ile bölgemiz işadamları arasında gerçekleştirilecek ikili görüşmelerin ticaret potansiyelini artıracağını umuyorum. Trakya Bölgemiz ile Yunanistan Batı Trakya Bölgesi işadamları ve Bulgaristan Türk Kökenli işadamlarının var olan kültürel birlikteliğinin ekonomik ve ticari olarak da bütünleşmesi noktasında çalışmalar yapmaya devam edeceğimizi belirtir, toplantımızın gerçekleşmesinde katkıda bulunan tüm kurumlara, emeği geçen paydaşlarımıza teşekkürlerimizi iletir, toplantımızın hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi.

Toplantıda Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen işadamları da bu tür organizasyonları hem toplumların kaynaşması açısından hem de ticaretin, yatırımların ve ekonominin gelişmesine katkı sağlaması açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ve Metin Akgün, işadamlarının buluşmasının anlamlı olduğunu dile getirerek, milletvekili olarak toplumlar arası dayanışma ve yatırımlarla alakalı ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade etti. Buluşmada, Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen işadamları, Trakya Bölgesi işadamlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Toplantı sonrası heyetler birbirlerine hediyeler takdim etti.

Kaynakça: İHA

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.