Trakya Kalkınma Ajansı yeni başkanını seçtiTrakya Kalkınma Ajansı 2013 yılı 1.Kalkınma Kurulunu gerçekleştirdi. Kurulda Trakya Kalkınma Ajansı Başkanlığına Turhan Altıntel seçildi.

Lalezar Restoranda gerçekleşen toplantıya Edirne Valisi Hasan Duruer, Kalkınma Bakanlığı temsilcileri, Edirne'de bulunan oda başkanları ve yönetim üyeleri ile çok sayıda ile çok sayıda adamı katıldı.

Edirne Valisi Hasan Duruer, toplantıda yaptığı konuşmada Trakya'nın yer altı ve coğrafi konumunun zenginliklerinin olduğunu bu kaynakların doğru kullanılması konusunda harekete geçilmesi gerektiğini, söyledi.

Duruer, "Kömür yatakları konusunda çok zengin yataklarımız var. Tarım ve hayvancılık potansiyeli, iki denize komşu olmamız, iki ülkeye komşu olmamız, İstanbul'a komşu olmamız da Trakya'ya olan cazibeyi daha da artırıyor. Tabii ki biz buna ne kadar hazırlıklıyız. Bu durumu çok iyi göğüsleyip planlamamız lazım. Bu gün Edirne'ye devlet hastanesi yapılıyor. Maliyeti 100 milyondan fazla. Karaağaç'a köprü ve demiryolu yapılıyor. Edirne'ye aktarılacak bütçenin daha fazla artırılabilmesi için gayret sarf etmemiz gerekiyor. Türkiye'de cazibe merkezleri var. Kullandıkları kaynakların Kalkınma Ajansın kaynaklarından daha fazla" dedi.

Seçimde Kalkınma Kurulu Başkanlığına, oyların yüzde 62'sini alan ve aynı zamanda Kırklareli Ticaret Borsası Başkanlığı görevini yürüten Turhan Altıntel seçildi.

Kaynakça: İHA

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.