Ölüm, Özmen çiftini Kutsal Topraklarda ayırdıKabe'de bir vincin hacı adaylarının üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 4 Türk'ten birinin Tekirdağlı Ramazan Özmen olduğu açıklandı. Eşi ise kazadan yaralı kurtuldu.

Suudi Arabistan'da Kabe'de şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Mescid-i Haram'da bulunan bir vincin hacı adaylarının üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 4 Türkten birinin Tekirdağ'ın Malkara ilçesinden Ramazan Özmen olduğu açıklandı. Özmen'in eşi Havva Özmen'in ise kazadan yaralı kurtulduğu öğrenildi.

8 KAFİLE İLE KUTSAL TOPRAKLARA GİTTİLER

Çiftçilikle uğraşan Ramazan Özmen (66) ve eşi Havva Özmen (64) 28 Ağustos tarihinde 8. kafile ile kutsal topraklara gitti. Mescid-i Haram'da bulunan bir vincin hacı adaylarının üzerine düşmesi sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden 4 Türk hacı adayından Ramazan Özmen'in Tekirdağ'ın Malkara ilçesi Gözsüz Mahallesi'nde oturduğu öğrenildi. Ramazan Özmen'in hayatını kaybettiği, eşi Havva Özmen'in ise tedavi altında olduğu Diyanet yetkilileri tarafından sabah saatlerinde Malkara ilçesinde yaşayan ailesine bildirildi. Olayın duyulmasının ardından çok sayıda vatandaş, Özmen'e ait eve geldi. Ramazan ve Havva Özmen çiftinin 2'si kız, 1'i erkek 3 çocuğunun olduğu öğrenildi.

"ANNEMİN DURUMUNUN İYİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİK"

Özmen çiftinin oğulları Mümin Özmen, acı haberi aldıktan sonra üzüldüklerini söyledi. Edirne'nin Keşan ilçesinde bir bankada güvenlik görevlisi olarak çalışan Mümin Özmen, babası ve annesinin 28 Ağustos'ta hacca gittiğini ifade ederek, "4 yıl önce hacca gitmek için başvurmuşlardı. Geçtiğimiz yıl umreye gittiler. 1 sene sonra da hacılık çıktı. Hacılığa da beraber gittiler. Ondan sonra da bu acı haberi aldık. Babamızı kaybettik. Annemle görüşüyoruz. Kendisinin durumunun iyi olduğunu ancak üzgün olduğunu öğrendik. Orada görevli hocamızla irtibatımız oldu. Hocamız, annemin durumunun iyi olduğunu ancak babamı kaybettiğimizi söyledi. Bu tarz görüşmelerimiz oldu. Babamın cenazesinin Mekke'de toprağa verileceğini öğrendik. Hocamızla yaptığımız görüşmede kutsal topraklarda ölenlerin orada toprağa verildiğini söyledi. Çok üzgünüz" diye konuştu.

"ACIMIZ ÇOK BÜYÜK"

Özmen çiftinin damadı Erdem Engin ise, kazanın meydana gelmesinin ardından ilk başta umutlu olduklarını ancak olaydan 1 gün sonra acı haberin kendilerine ulaştığını belirterek, "Kazayı duyduktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'nı aradık. Kayınpederimin kayıp olduğunu söyledim. Diyanet'teki yetkili arkadaş, sakin olmamız gerektiğini, çok büyük ve acı bir facia yaşandığını söyledi bize. Belki bir Türk oteline sığınmış olacağını bizlere söyledi. Bu söylemlerin ardından teselli bulmaya çalışsak ta hiç uyumamak kaydıyla perişan halde sabaha kadar bekledik. Daha sonra tekrar arayarak kayıp olduğunu söyledik. İlk başta 2 Türk hacı adayının öldüğü, 19 tanesinin de yaralandığını öğrendik. Ancak sayı arttıkça endişemiz daha da arttı. İkinciye tekrardan Diyanet'i aradım. Daha sonra kafile başkanına bizi yönlendirdiler. Kafile başkanı telefonu ilk açtığında Ramazan Özmen'i aradıklarını, 2-3 saat içerisinde haber geleceğini söyledi. 1-2 saat içerisinde telefonumuz çaldı. Eşime sevinçle yaralı olduğunu düşünerekten telefonu verdim. Fakat eşime 'Yanında biri var mı?' diye söylediklerinde telefonu bana verdi ve konuyu anladı. Ondan sonra acımız daha da büyük oldu. Oradaki imam efendi de kayınpederimi kaybettiğimi söyledi. Acımız çok büyük" dedi

4 YIL HACCA GİTMEYİ BEKLEDİLER

Ramazan ve Havva Özmen çiftinin 4 yıl önce hacca gitmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı'na başvuruda bulunduğu ancak çevresindeki çok sayıda kişinin 10 yılı geçen sürede kurada isimlerinin çıkmadığını öğrenince geçtiğimiz yıl umreye gittikleri öğrenildi. Bu yıl hac kurasında ismini gören Ramazan ve Havva Özmen çiftinin büyük bir sevinç yaşadığını belirten yakınları, çiftin mutlu bir şekilde kutsal topraklara gittiğini ifade etti.

Ramazan Özmen'in cenazesinin Mekke'de toprağa verileceği öğrenilirken, yaralanan eşi Havva Özmen'in ise tedavisi tamamlandıktan sonra hac görevini yerine getireceği ve ondan sonra Türkiye'ye döneceği öğrenildi.

Kaynakça: İHA

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.