İşsizlik yüzde 6 bile değilTekirdağ'daki işsizlik oranının ülke geneline göre daha düşük olduğunu ifade eden İş-Kur Müdürü Küçük, "İlde, işsizlik oranının yüzde 6'lar seviyesinde bile olmadığını iddia ediyoruz" dedi.

VASIFLI İŞÇİ SORUNU

Küçük, sanayi bakamından kentte vasıflı işçi ihtiyacı olduğunu, işverenden alınan taleplere eleman göndermekte sıkıntı yaşandığına dikkat çekerek, her 10 işletmenin 4'ünün kapısında 'eleman aranıyor' tabelasının bulunduğunu söyledi.

'ASGARİ ÜCRETTE SIKINTI YOK'

Tekirdağ'da asgari ücrete razı olan ve fabrikada vardiyada çalışabileceğini söyleyen kişilere iş imkanının olduğu, ancak üniversite mezunlarının bu şartlardaki işleri beğenmemeleri nedeniyle zaman zaman sıkıntı yaşandığı bildirildi.

İŞKUR Tekirdağ Müdürü Şerafettin Küçük, Tekirdağ'ın ülke genelinde sanayisinin gelişmişliği açısından ilk 10 ilden birisi olduğunu, dolayısıyla işsizlik oranının ülke geneline göre daha düşük oranda seyrettiğini belirtti.

Küçük, yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı haziran ayı işsizlik oranının geçen yılın aynı ayına göre 0,8 puan artarak yüzde 8,8 düzeyinde gerçekleştiğini anımsattı.

Tekirdağ'daki işsizlik oranının ülke geneline göre daha düşük olduğunu ifade eden Küçük, "Tekirdağ, ülke genelinde sanayisinin gelişmişliği açısından ilk 10 ilden birisi ve bu nedenle kentteki işsizlik oranı ülke geneline göre daha düşük" dedi.

Küçük, sanayi bakamından kentte vasıflı işçi ihtiyacı olduğunu, işverenden alınan taleplere eleman göndermekte sıkıntı yaşandığını vurguladı.

Kentteki her 10 işletmenin 4'ünün kapısında eleman aranıyor tabelasının görülebileceğini ifade eden Küçük, şöyle konuştu:

"Tabii, 20 bin civarındaki iş yerinin bin 500'ünü sanayi işletmesi olan bir Tekirdağ düşündüğümüzde işsizlik oranının yüzde 6'lar seviyesinde bile olmadığını iddia ediyoruz."

Küçük, Tekirdağ'da asgari ücrete razı olan ve fabrikada vardiyada çalışabileceğini söyleyen kişilere iş imkanının olduğunu ancak üniversite mezunlarının bu şartlardaki işleri beğenmemeleri nedeniyle zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.

Kaynakça: Trakya Gazetesi

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.