Öçlü ve tartı aletleri bildirimiKırklareli Belediyesi, ölçü ve tartı aletleri bildirim verme süresinin 28 Şubat'ta sona ereceğini bildirdi. Belediyenin yazılı açıklamasında, iki yılda bir yapılan ve damga yılı 2011 olan ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayene ve damgalama işlemleri bildirim verme süresinin başladığı belirtildi.

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Esnaf ve Sanatkârlar, tüccarlar 2011 yılı damgalı ölçü ve ölçü aletlerinin, 2013 yılında damga ve muayenelerini mutlaka yapmalıdırlar. 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa göre her türlü ölçü ve tartı aleti 2 yılda bir damga ve muayeneye tabidir. 2011 yılı damgalı olup, 2013 yılında damga ve muayene yaptırması gereken ölçü ve tartı aleti sahipleri, Karakaş Mahallesi Karaumur Caddesi Karaumur Geçidi No:25’te bulunan Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluğuna müracaat ederek, beyannamelerini vermeleri gerekmektedir.

Uzunluk ölçüleri (tek parçalı ağaç metreler), akıcı maddeler için hacim ölçüleri, beş kilograma kadar hassas olmayan kütle ölçüleri (tartılar) mekanik tartı aletlerinden masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar, ibreli teraziler, her türlü elektronik terazi ve çekeri 2 bin kilograma kadar olan baskül sahibi Esnaf ve Sanatkârlar, tüccarlar; Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluğundan bilgi almalıdırlar.

Damgalanmamış, damga süresini geçirmiş veya damgaları iptal edilmiş, damgası kopmuş, bozulmuş ölçü ve tartı aletlerinin kullanılması ve alım satım yerlerinde bulundurulması suçtur. 3516 sayılı Ölçüler ve Ayarlar Kanununa göre ölçü ve tartı sahipleri cezai işlem görmemeleri adına, 28 Şubat 2013 tarihine kadar müracaat yapmayı unutmamalı.”

Kaynakça: İHA

Kırklareli

Kırklareli il merkezi Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Lüleburgaz Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Babaeski Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Vize Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Pınarhisar Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Demirköy Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.