Nükleer santralden vazgeçildiCHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Enerji Bakanlığının bütçesinin görüşüldüğü TBMM oturumunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a 3. nükleer santralin İğneada’ya kurulup kurulmayacağını sordu. Dibek, TBMM oturumunda “Üçüncü nükleer santralle ilgili olarak basında daha önce 10 yer seçildiğine dair haberler çıkmıştı, bizler de takip ettik, sizin de açıklamalarınız olmuştu. Şimdi, bu 10 yerle ilgili çalışmalar devam ediyor mu, onu öğrenmek istiyorum. Bu nükleer santral için fizibilite yapan firmalara hangi alanlar gösterilmiştir yani bu sayı hâlâ 10 mudur, yoksa 4, 5, 6'lara mı düşmüştür? Bu gösterilen alanlar içerisinde benim seçim bölgem olan Kırklareli'ne bağlı İğneada beldesi var mıdır? İğneada beldesiyle ilgili olarak verilmiş olan bir karar var mıdır? Üçüncü nükleer santralle ilgili verilmiş bir karar var mıdır?” sorularını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a yöneltti.

Dibek’in sorusunu nükleer yapımından şimdilik vazgeçildiğini söyleyerek yanıtlayan Bakan Yıldız, “İğneada'yla alakalı da herhangi bir karar verilmiş durumda değildir ve herhangi bir işaret de söz konusu değildir” diyen Bakan Yıldız tüm Kırklareli halkının ısrarlı talepleri karşısında geri adım attıklarını itiraf etti. Nükleer santral ile ilgili değerlendirme yapan Dibek, “Israrlı takibimiz ve halkımızın tepkisi sonuç verdi. 2015-2019 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Stratejik Planında da yer alan 3. nükleer santralin çalışmaları askıya alındı. Hatırlanacağı üzere 3. nükleer santralin yapılacağı ve bu alanlardan birinin de İğneada olabileceği açıklaması ilk söylendiği andan beri bu konuda ciddi bir kamuoyu oluşturup, bu santralin olmaması için elimizden geleni yapmıştık. Bütün ısrar ve ikili görüşmelerimiz sonucunda Bakanlık 3. nükleer santral çalışmalarını durdurdu. Bütçe sırasında sormuş olduğum soruya bakan açıkça çalışmaların durduğunu ifade etti. Bu zafer başta santrale karşı duran hemşerilerimizindir” diyerek açıklamada bulundu.

Kaynakça: Trakya Gazetesi

Kırklareli

Kırklareli il merkezi Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Lüleburgaz Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Babaeski Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Vize Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Pınarhisar Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Demirköy Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.