Kırklarelispor Ulusal Kulüp Lisansını kaptıUlusal Kulüp Lisansı alan kulüpler belli oldu.

Kulüplerin merak içinde beklediği bir karar olan Ulusal Kulüp Lisans kararı için gözler TFF'ye dikilmişti. TFF'nin site üzerinden açıkladığı listede adı olan kulüplerden birisi de yeşil beyazlı Kırklareli temsilcisi. Kırklarelispor'un 2014-2015 sezonu elini rahatlatacak ve atılım yapmak için pozitif şartlar sağlayacak bu kara ile 5 yıllık zor bir dönemi ardından bırakıp yeni sezon ile birlikte daha büyük hedeflere yöneldi. Birçok büyük kulübün adı geçtiği bu listede PTT 1. Lig'den MedicalPark Antalyaspor, Ankaraspor A.Ş gibi takımlar yer alırken Spor Toto 2. Lig'den ise Göztepe A.Ş ve Kırklarelispor'un da içinde yer aldığı toplamda en üst 3 ligde bulunan 32 Kulüp, Ulusal Kulüp Lisansı'nı almaya hak kazandı. TFF Kulüp Lisans Kurulu ve Mali Fair Play Talimatı'nın 25/1. maddesinde düzenlenen kriter ihlallerine uygulanacak yaptırımların belirlendiği Talimatın Ek.XI tablosu ilgili maddeleri uyarınca, para cezası ve 30 gün ek süre verildi.

Sezonun bitmesinin ardından transfer çalışmalarına başlayan takımlar bir yandan da Ulusal Kulüp Lisansı için gözlerini TFF'ye çevirip beklerken, beklenen karar TFF Kulüp Lisans Kurulu tarafından geldi. En üst 3 ligde yer alan takımlar arasında Kırklarleispor da yer alıyordu. TFF tarafından yapılan açıklama ile yüzü gülen takımlar arasında yer alan yeşil beyazlı temsilcimiz de yer aldı. TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında değerlendirmelerde bulunarak, yapılan incelemeler sonucunda 2013-2014 futbol sezonunda Kırklarelispor için de yüz güldüren karar geldi. Zorlu dönemleri geride bırakıldığını vurgulayan Kırklarelipsor Başkanı Volkan Can, "Zorlu bir 5 yılı ardımızda bıraktık. Yeni sezon çalışmalarımız sürerken beklediğimiz bir haberdi. Gereklerini yerine getirmek için çalıştık. Zor bir ligi ardımızda bıraktık. Gelecek sezon TFF'nin açıklamasıyla öğrendiğimiz Ulusal Kulüp Lisansı ve kendi evimizde oynayacağımız maçlardaki istikrarımızla daha güzel geçireceğiz" sözlerini dile getirdi.

Kırklarelispor'da gelecek aydınlık

Zorlu bir sezonu ardından bırakan Kırklarelispor yeni sezon öncesi antrenman çalışmalarına başlamadan önce iyi haberler almaya başladı. Bir yandan transfer döneminin başlaması bir yandan da tadilatı süren ve yeni döneme yetiştirilmesi beklenen stat için merak sürerken hepsinden önce güzel haber TFF'den geldi. TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisans Sistemi kapsamında değerlendirmelerle Ulusal Kulüp Lisansı alan Kırklarelispor, gelecek planlarını daha rahat yapabilecek. Maddi, mali ve yönetimsel anlamda bir sorunun olmadığını gösteren lisansı alan 32 takım arsında yer almaktan mutlu olduğunu ifade eden Kırklarelispor Başkanı Can, "Gelecek planlarımızı yaparken daha net ve sağlam adımlara atacağız. Daha önce böyle bir başvurumuz oldu ve gerekli çalışmalar incelemeler yetkililer ve sorumlular yapıldı. Türkiye'de bu lisansı alan 32 kulüpten biri olmamız önemli bir ayrıcalık" sözlerini dile getirdi.

30 gün ek süre var

Ulusal Kulüp Lisansı için başvuruda bulunan ve gerekli şartları sağlayamayan kulüpler için ise 30 gün ek süre verildiği belirtildi. TFF'den yazılı olarak yapılan açıklamada ". TFF Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Lisans Sistemine başvuran toplam 23 kulübe, eksikliklerin giderilmesi için Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Talimatı'nın 25/1. maddesinde düzenlenen kriter ihlallerine uygulanacak yaptırımların belirlendiği Talimatın Ek.XI tablosu ilgili maddeleri uyarınca, para cezası ve 30 gün ek süre verildi" ifadelerine yer verildi. Kulüplerin yapmış olduğu başvuruları, Hukuki, Sportif, Altyapı, Personel ve Mali Kriterlere göre incelemesinin ardından karar verildi ve TFF'nin resmi sitesinden duyuruldu.

2014 - 2015 SEZONUNDA kulüpler için daha uygun şartlar ve güvence sağlayan Ulusal Kulüp Lisansı'nı Türkiye genelinde almaya hak kazanan 32 takım arsında en üst 3 ligden takımlar yer alıyor. Başvuruların ardından yapılan incelemeler sonuc Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazanan kulüpler ise şöyle sıralanıyor;

Spor Toto Süper Lig'den Kasımpaşa A.Ş., Torku Konyaspor, MedicalPark Antalyaspor, PTT 1.Lig'den İstanbul BBŞK, Balıkesirspor, Ankaraspor A.Ş., Şanlıurfaspor, Adanaspor A.Ş., Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Boluspor, Fethiyespor, 1461 Trabzon, Spor Toto 2. Lig'den Göztepe A.Ş., Hatayspor, Yeni Malatyaspor, Pendikspor, İnegölspor, Turgutluspor, Gümüşhanespor, Kırklarelispor, Konya Anadolu Selçukluspor, Sarıyer, Altınordu A.Ş., Alanyaspor, Bandırmaspor, Diyarbakır BŞ Bld. Spor, Tepecikspor A.Ş., Nazilli Belediyespor, Bugsaşspor, Ofspor, Pazarspor, İskenderun DÇ Spor.

Kaynakça: Önadım Haber

Kırklareli

Kırklareli il merkezi Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Lüleburgaz Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Babaeski Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Vize Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Pınarhisar Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Demirköy Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.