Kırklar'a tecrübeli eldivenKırklarelispor, Alişan Şeker'den oluşan kaleci boşluğunu Türkiye'nin köklü kulüplerinden olan Bucaspor'da forma giyen Bulut Basmaz ile doldurdu. Basmaz ile 2 yıllık sözleşme imzalandı. Trakya'nın tek profesyonel takımı Kırklarelispor'da yeni sezon hazırlıkları sürüyor.

Bir yandan iç transferlerde sözleşmesi biten futbolcularla anlaşmaya varılırken, diğer taraftan Kırklarelispor Teknik Direktörü Bilgin Erdem ve Sportif Teknik Direktörü Abdurrahman Güneş'in vermiş olduğu rapor doğrultusunda dış transferde atağa geçiliyor.

Bu kapsamda sezon sonunda sözleşmesi biten ve takımdan ayrılan deneyimli kaleci Alişan Şeker'in yerine Bucaspor'da forma giyen Bulut Basmaz transfer edildi.

"Kırklarelispor'da transfer bitmez"

Bir açıklamada bulunan Kırklarelispor Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Can, transferin Kırklarelispor'a hayırlı olmasını diledi. Futbolcu transferlerinin devam ettiğini anlatan Can; "Kırklarelispor'da transfer bitmez. Kırklarelisporumuzun hedeflerini yükseltmek için çalışıyoruz. Bilindiği gibi sezon sonunda as kalecimiz Alişan Şeker takımdan ayrıldı. Bu boşluğu Bucaspor gibi köklü bir kulüpten Bulut Basmaz ile doldurduk.

Perşembe günü grup kuraları da çekildi. Önümüzdeki sezon Beyaz Grupta mücadele edeceğiz. Biz de transfere hız verdik. İnşallah sezon sonunda ligimizi en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Bunun içinde çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Kulübümüze 4-5 oyuncu daha transfer etmeyi düşünüyoruz. Şimdilik kaleci sorunumuzu çözdük. İnşallah iyi transferlerle Kırklareli'ni hak ettiği yerlere taşıyacağız" şeklinde konuştu. "Kırklarelispor gibi bir camiaya imza attığım için mutluyum" Kırklarelispor ile sözleşme imzalayan Kaleci Bulut Basmaz ise "1984 doğumluyum. İnşallah Kırklareli'nde 2 yıllık süreçte iyi şeyler yapacağız. Hem benim için hem Kırklarelispor için hayırlısı olsun. Kırklarelispor gibi bir camiaya imza attığım için mutluyum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diyerek duygularını dile getirdi.

Bulut Basmaz kimdir?

1984 İzmir doğumlu olan Basmaz, futbola Karabağlarspor altyapısında başladı ve ardından Altay altyapısına geçti. Burada 2002 yılına kadar oynadıktan sonra profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak as takım kadrosuna dahil edildi. Altay için ilk resmî karşılaşmasına 30 Kasım 2003 tarihinde Ankaraspor'la oynanan 1. Lig karşılaşmasında çıktı. İki sezon burada yedek kaleci olarak oynadıktan sonra oyun tecrübesi edinebilmesi için birer sezon Kocaelispor ve Elazığspor'da forma giydi. Ardından Denizlispor'a transfer oldu ve burada birkaç resmî karşılaşmada forma giydi. 2009-10 sezonun başında 1. Lig ekiplerinden Manisaspor'a transfer oldu ve buradaki ilk sezonunda 1. Lig şampiyonluğu yaşayarak Süper Lig'e yükselmeyi başardı.

2 sezon daha Manisaspor forması giyen kaleci, 2011-12 sezonunun başında 1. Lig ekiplerinden Bucaspor'a transfer oldu.

Millî takım kariyeri

22 kez milli takımlara çağrılan Bulut Basmaz, 6 kez Türkiye U-19, 2 kez Türkiye U-20, 1 kez de Türkiye Olimpik forması olmak üzere toplam 9 kez milli formayı giydi.

Kaynakça: Gazete Trakya

Kırklareli

Kırklareli il merkezi Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Lüleburgaz Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Babaeski Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Vize Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Pınarhisar Fotoğraf Galerileri

Kırklareli

Demirköy Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.