Minibüslerin Edirne’ye Yolcu Taşımasında Yeni DüzenlemeEdirne belediye Meclisinin Ulaştırma Bakanığı kararı doğrultusundaki uygulaması hayata geçirildi. D-4 belgeli köylere ve ilçelerden Edirne merkeze yolcu taşıyan minibüsleri kapsayan bu karar gereği, minibüslerin yolcu indirme bindirme yerleri yeniden düzenlendi. Bir gün önce araç sahiplerine tebliğ edilen karara uymayanlar hakkında dünden itibaren cezai işlem başlatıldı.

Bu karar gereği Lalapaşa ve Süloğlu yolu istikametinden gelen yolcu taşıma araçları Kıyıkta yapılan otopark alanında yolcularını indirecek. Yolcular buradan şehir içi minibüslere binerek kent merkezine gelecek.

Havsa ve Uzunköprü istikametinden gelen Minibüsler de yolcularını son durak olarak Bostanpazarına kadar getirecek.Köy ve ilçeler minibüslerinin tamamı dönüş yolunda terminalden hareket edecek.

Bu İnsanlar Edirne Ekonomisine Katkı Yapıyor

Bu uygulama vatandaşların tepkisine neden oldu. Kıyık durağında araçlarından inen vatandaşlar, şehir içi minibüslerine binmek istemediler. Bu uygulamanın kendilerine ayrı bir maddi külfet getireceğini kaydeden vatandaşlar” Kıyık’ta inip kent merkezine ayrıca para ödeyerek gideceğiz. Evlerimize dönüş yolunda ise yine ücret ödeyip otobüs terminaline gideceğiz. Bu çevre ilçe ve köylerden gelen insanlarımız için resmen işkencedir. Bunu yapmaya kimsenin hakkı yoktur. Biz alışveriş yapmak için kıt imkanlarımızla şehre geliyoruz. Edirne ekonomisine katkı yapıyoruz. Buna rağmen bizim şehir içine girmemiz için bu tür yapay engeller çıkarılıyor. Yetkililerden bu kararı yeniden gözden geçirmelerini dileriz” dediler

Bu uygulamaya karşı çıkan köy ve ilçelerin mahalle muhtarları ise “bizim insanlarımıza yazık değil mi bu kış günlerinde oradan oraya aktarılarak şehre geliyor. Bunu doğru bulmuyoruz. Bu yolculardan hasta olanlar, maddi olanakları kısıtlı olanlar var. Bunu dikkate almaları gerekir” dediler.

Kaynakça: Edirne Ajans

Edirne

Edirne il merkezi Fotoğraf Galerileri

Edirne

Keşan Fotoğraf Galerileri

Edirne

Uzunköprü Fotoğraf Galerileri

Edirne

İpsala Fotoğraf Galerileri

Edirne

Meriç Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.