Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Edirne karayollarında radarla hız kontrolü yapılması amacıyla kurulan Trafik Elektronik Denetleme Sisteminde (TEDES) ilgili şirketin sözleşmeyi feshetmesinin bu alanda bir denetim boşluğuna neden olmayacağını belirterek, kural tanımayan, hız yapan sürücülerin her zaman olduğu gibi trafik ekiplerinin takibinde olduğunu söyledi.

Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne'de şehir içi karayollarında radarla hız kontrolü amacıyla belediye tarafından kurulan Trafik Elektronik Denetleme Sisteminde (TEDES) ilgili firmanın sözleşmeyi tek taraflı olarak feshettiğini hatırlattı.

Bunun Edirne'de trafik denetlemelerinde bir aksamaya yol açmasının söz konusu olmadığını, denetimlerin devam ettiğini dile getiren Kurt, şunları kaydetti:

"Sadece şirketin radar kuleleri yok, bizim teknik anlamda kullandığımız sistemler de var. Otoyoldaki sistem de devam ediyor. Öyle kural tanımayan veya hız yapan sürücüler ekiplerimizin takibinde. Trafik denetimlerimiz devam ediyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada, her zaman trafik kurallarına saygılı olan halkımızdan aynı şekilde kurallarına uymalarını bekliyoruz."

Kurt, feshedilen sözleşme hükümleri uyarınca şirket tarafından Edirne Belediyesine verilen, belediyenin de emniyet hizmetine tahsis ettiği 15 aracın da geri verildiğini bildirdi.

Kaynakça: AA

Edirne

Edirne il merkezi Fotoğraf Galerileri

Edirne

Keşan Fotoğraf Galerileri

Edirne

Uzunköprü Fotoğraf Galerileri

Edirne

İpsala Fotoğraf Galerileri

Edirne

Meriç Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.