Sığınmacıların Avrupa umuduAvrupa'ya gitme umudu taşıyan sığınmacılar, sosyal medyada yayılan "Almanya'nın 400 bin sığınmacıyı gece yarısına kadar alacağı" söylentisi üzerine, İstanbul ve Edirne otogarlarında yoğunluk oluşturdu.

Suriye'deki iç savaştan kaçan ve yaşamlarını Türkiye'de sürdüren sığınmacılar için sosyal medya platformlarında yayılan "Almanya'nın 400 bin sığınmacıyı gece yarısına kadar alacağı" yönündeki iddialar umut oldu.

Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'nda bulunan aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı sığınmacılar, Edirne'ye, oradan Yunanistan'a geçmeyi hedefliyor.
Sığınmacılar, İstanbul'daki yetkililerden sınırı geçebilmek için yardım istiyor.
Polis, otogarda güvenlik önlemlerini artırırken, belediye ekipleri de sığınmacıların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

"Avrupa'ya gitmekten başka seçenek yok"

Sığınmacılardan Mahmut Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birçok akrabasının Suriye'den İstanbul'a geldiğini, burada bir süre çalışıp para biriktirdikten sonra Edirne'ye gittiğini ve oradan da Avrupa'ya geçtiğini anlattı.

Birçok sığınmacının denizde boğulduğunu hatırlatan Ali, "Denizden korktuğum için karayolunu tercih ettim. Çocuklarım olmasaydı belki deniz yolunu denerdim" dedi.

Ali, Avrupa'ya gitmekten başka seçenekleri olmadığını, bu nedenle sonu ne olursa olsun mutlaka gideceklerini kaydetti.

Sığınmacılar Edirne'de toplanıyor

Sığınmacıların bazıları İstanbul'dan bulabildikleri araçlara binerek, Yunanistan sınırını geçebilmek için Edirne'ye gidiyor.
Araçlarından jandarma kontrol noktalarına varmadan inen sığınmacılar, Edirne otogarında bekleyen sığınmacıların yanına yürüyerek ulaşmaya çalışıyor.
Sığınmacı Aras Macicum, yaptığı açıklamada, İstanbul'dan geldikleri araçtan kontrol noktalarında yakalanmamak için Edirne'ye 40 kilometre kala indiklerini belirtti.

Aç ve susuz olduklarını ifade eden Macicum, "Yorgunluktan bayılacak haldeyiz, yardım istiyoruz" dedi.
Sehem Mustafa da Avrupa'ya gitmekten başka çaresi olmayan sığınmacıların her türlü zorluğa katlanmak durumunda olduğunu ifade etti.
Ailesinden bir kaç üyenin Almanya'ya gidebildiğini anlatan Mustafa, "Almanya'ya ulaşırsak her şey çok iyi olacak. Ailem orada. Lütfen bizi bıraksınlar" diye konuştu.

Kaynakça: AA

Edirne

Edirne il merkezi Fotoğraf Galerileri

Edirne

Keşan Fotoğraf Galerileri

Edirne

Uzunköprü Fotoğraf Galerileri

Edirne

İpsala Fotoğraf Galerileri

Edirne

Meriç Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.