İzzetiye Köyü, Keşanın Yeni Mahallesi OlduEdirne'nin Keşan ilçesine bağlı İzzetiye Köyü, yapılan Referandum sonucunda Keşan'a mahalle olarak bağlandı. Edirne'nin Keşan ilçesine 2 kilometre uzaklıktaki İzzetiye Köyünde halk, Keşan'a Mahalle olarak bağlanmak için sandık başına gitti. 08.00-17.00 saatleri arasında yapılan oylama sonucunda 657 seçmenden 586'sı oy kullandı. Yapılan sayımın ardından seçmenlerden 392'si "Evet" diyerek bağlanmayı kabul ederken, 193 seçmen ise bağlanmaya "Hayır" dedi.

Seçim sırasında köye gelen CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, CHP Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt ve Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan ise, alınacak kararın köy halkı için ve Keşan için hayırlı olmasını diledi.

Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan'da, çıkan sonuçtan dolayı köy halkına teşekkür ederek, alınan kararın hayırlı olmasını diledi. Başkan Özcan, daha sonra ise köy Muhtarı Kadir Girgin'in elini sıkarak alınan kararın hayırlı olmasını diledi.

ÖZCAN: İZZETİYE HALKINI KUTLUYORUM

Özcan, seçimin ardından yaptığı açıklamada; "Yapılan Referandumda İzzetiye halkının iradesiyle, İzzetiye'nin Keşan'a bağlanması kararı çıktı. İzzetiye halkını kutluyorum. Bazı korkulardan arınmış bir şekilde doğru karar verdiklerine inanıyorum. Bu benim için değil, İzzetiyeliler için faydalı olacaktır."dedi.

Özcan, Halk Oylaması'ndan çıkan kararın ardından Keşan Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplanarak, İzzetiye'nin Keşan'a mahalle olarak bağlanması hakkında meclis kararı alacağını söyledi.

Kaynakça: İHA

Edirne

Edirne il merkezi Fotoğraf Galerileri

Edirne

Keşan Fotoğraf Galerileri

Edirne

Uzunköprü Fotoğraf Galerileri

Edirne

İpsala Fotoğraf Galerileri

Edirne

Meriç Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.