Pentagon’da Amerikalı mevkidaşı James Mattis’le bir araya gelen Kammenos, Volos, Larisa ve Dedeağaç’ta da Amerikan üsleri kurulmasını önerdi.

Kammenos, “Yunanistan ABD’yi stratejik bir ortak ve müttefik olarak görüyor; hatta tek ortak ve müttefik olarak diyebilirim. ABD'nin askeri güçlerini sadece Suda Körfezinde değil, aynı zamanda Volos, Larissa ve Dedeağaç'ta da daha kalıcı olarak geliştirmesi Yunanistan için önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Ulusal basında yer alan haberlerde, Dedeağaç şehrinin görüşmelerde dile getirilmesinin tesadüfi olmadığı, daha önce Dedeağaç limanının doğu Avrupa’ya helikopter nakli için Amerikan ordusu tarafından kullanıldığı dile getirildi.

İki savunma bakanı arasındaki görüşmelerde terörle mücadelede konusunda işbirliği konularının da ele alındığı kaydedildi.

Bu arada, Amerikan Savunma Bakanı Mattis, Yunanistan'ın yüzde 2 oranındaki savunma harcamaları konusundaki taahhüdünün ve F-16 savaş uçaklarının yenilenmesi konusunda iki ülke arasındaki anlaşmanın memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Kaynakça: Gündem Gazetesi

Yunanistan

İskeçe Fotoğraf Galerileri

Yunanistan

Rodop Fotoğraf Galerileri

Yunanistan

Evros Fotoğraf Galerileri

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.