SubaşıSubaşı, Edirne ilinin Meriç ilçesine bağlı bir beldedir. Belde halkını oluşturan Pomakların Türkiye'ye gelişi 1878 yılı Osmanlı-Rus savaşından sonra ve izleyen yıllarda yaşanan göçlerle yoğunluk kazanmıştır. Subaşı Beldesinde 12 Haziran 1893 Perşembe günü Ahmet İzzet Paşa tarafından verilen iskan hakkı ile buraya yerleşim hakkı kazanılmıştır.

İlçe merkezine 7 km, İl merkezine 90 km mesafesi vardır. Nüfusun tamamına yakın kısmı Pomak'tır. Az da olsa Yörük vardır.

SubaşıBeldenin iklimi, Trakya Karasal iklimi etki alanı içerisindedir. Beldenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Belde halkı beldenin batısında geçen Meriç Nehrinden çeltik ekiminden yararlanmaktadır. En fazla üretilen mahsul çeltiktir. Sırasıyla buğday, ayçiçeği, süpürge, mısır ve fasulye üretilir. Çevrede fasulye ile ün yapmıştır.

2014 yılı itibariyle Beldenin nüfusu 1943 kişidir. İzzet Paşa mahallesi 1232 ve Şehit Mehmet Aydın mahallesi 711 kişilik nüfusa sahiptir.

Subaşı Subaşı Subaşı
Subaşı Subaşı Subaşı
Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.