Çakıllı Kasaba Kırklareli sınırları içerisinde olup, İl'e uzaklığı 69 km İlçeye uzaklığı ise 11 km'dir. Konum olarak Kırklareli'nin güneydoğusunda bulunur.



ÇakıllıKasaba imar planı ilk olarak 1975 yılında hazırlanmıştır. Değişen hayat şartları ve ihtiyaçları doğrultusunda 02/02/1993 tarihinde revizyonu yapılarak günün şartlarına ve sorunlarına uygun çözümler getirilmiştir. 9 paftadan oluşan imar planı doğrultusunda imar programı uygulaması devam etmektedir.

ÇakıllıKasabada elektrik ve telefon hizmetleri belediyenin de katkısıyla aksatılmadan yürütülmektedir. Belediye içme ve kullanma suyunu vatandaşa sağlıklı ve kaliteli bir şekilde sunmaktadır.



ÇakıllıKasabada ulaşım sorunu bulunmamaktadır. Kasabanın ortasından geçen karayolu kasabada yaşamı olumlu yönde etkilemektedir. Kasabanın kanalizasyon sorunu bulunmaktadır. Kanalizasyon projesinde İller Bankası ile yapılan çalışmalar devam etmektedir.


ÇakıllıKasabada şu an alt yapı olarak içme suyu şebekesi ve sel suyu kanalları bulunmaktadır. Kanalizasyon ve arıtma tesisi yapımı için İller Bankası'na Meclis tarafından yetki verilmiş, projeleri hazırlanmış ve ihale aşamasındadır.


ÇakıllıKasaba yolarının durumuna gelince; yoların 1860 m'si asfalt, 1760 m'si beton 675 m'si parke taş ve büyük bir bölümü de stabilize malzemeler ile kaplıdır. Stabilize olan yollar belediye imkânlarıyla asfalt, beton veya parke taş olarak kaplanmaya devam edilmektedir.

 
Çakıllı  Çakıllı
Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.