Kırklareli il merkezine 25, Pınarhisar ilçe merkezine 5 km mesafededir.

KaynarcaDoğuda Pınarhisar'a doğru uzanan düz bir ova, batıda eski bağlık sırtları, kuraklığa dayanıklı meyvelikler ve güneye doğru uzanan meşe ormanları Kaynarca'nın batısını çevreler. Kuzeyinde Yıldız dağlarının uzantısı olan Mahya dağı 1030 m yüksekliği olup, etekleri Kaynarca Kasabasının yakınlarına kadar uzanmaktadır. Kuzey doğuya gittikçe Kurudere ormanları ile kaplıdır. Güneyde düzlük tarım arazileri mevcuttur. Bu arazi 3.5 km kadar güneye doğru uzanır. Deniz seviyesine göre en alçak nokta 200 m, en yüksek noktası 254 m'dir.

KaynarcaKasaba içerisinden kaynayan dört büyük ve sekiz küçük kaynak suları birleşerek Kaynarca Deresini oluşturur. Bu dere saniyede 1200 litre su akıtır. Dere Araziyi ve Çukura denilen bölgeyi 1975 yılına kadar çeltik için suluyordu. Daha sonraları Çeltik ekiminin zorluğu ve kazancının azlığı nedeni ile bu arazilerde fasulye, pancar, havuç ve salatalık yetiştirilmeye başlanılmıştır. Kaynarca fasülyesi ünlüdür. Batısında Yıldız dağlarında eriyen kar sularının meydana getirdiği Çayır Deresi vardır.

KaynarcaSene boyunca yağan yağmurun ortalama miktarı 653,3 kg'dır. Toprağa nüfus derecesi, toprağın cinsine göre 70 cm ila 110 cm arasında değişkenlik göstermektedir. Kışları ortalama 15 ila 20 cm kalınlığında kar yağar ve ortalama bir buçuk ay kadar yörede kalır.


2013 yılı nüfusu 2.318 kişidir. Mahallelerinin nüfusları ise:
Akarlar: 577
Işıklar: 1.104
Yenicamii: 637 kişidir.

Kaynarca  Kaynarca  Kaynarca  Kaynarca İlkokulu
Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.