BüyükkarıştıranBüyükkarıştıran kasabası Marmara Bölgesinin Trakya alt bölümünde Ergene Havzasında Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesine bağlı bir yerleşimdir. Güneyden ve doğudan Tekirdağ ili Muratlı ve Ergene ilçeleri ile komşudur. Kuzey ve kuzeybatıdan Küçükkarıtıran mahallesi ve Karamsul köyü, batıdan ise Çiftlikköy köyü ile komşudur. Kasaba idari yönden Lüleburgaz ilçesine bağlıdır ve ilçeye 20 kilometre uzaklıktadır.

BüyükkarıştıranBüyükkarıştıran'ın coğrafi yapısı genelde düzlüktür. Ergene Havzasında Büyükkarıştıran deresinin kuzeybatısında konut yerleşim alanları, güneydoğusunda sanayi alanları yer almaktadır. Kasabanın yerleşim alanları genelde 70 - 75 metre kodlarında bir alanda yerleşmektedir. İklim karakteri bakımından karasal iklim egemen olup, güneybatı rüzgarları hakimdir.

Büyükkarıştıran  Büyükkarıştıran  Büyükkarıştıran  Büyükkarıştıran  Büyükkarıştıran Köprüsü 
Meslek Lisesi  Küçükkarıştıran Mahallesi  Küçükkarıştıran Mahallesi  Küçükkarıştıran Mahallesi  Küçükkarıştıran Mahallesi
Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.