ÜsküpÜsküp Beldesi, Marmara Bölgesi'nin, Trakya kesimindeki, Yıldız Dağları bölümünde yer alır. Kırklareli Merkez ilçe sınırları içerisindedir. Şehrin 17 km. doğusunda yer alır. Denizden yüksekliği 300 metre kadardır.


ÜsküpÜsküp'ün çevresinde; doğusunda Hacıfaklı, Kurudere, Çayırdere, Kuzeyinde Beypınar, Çukurpınar, Batı yönünde Armağan, Yörükbayır, Demircihalil, Yündalan, Güneyden ise Üsküpdere, Karıncak, Kızılcıkdere, Kaynarca ve Pınarhisar ile komşudur.


ÜsküpÜsküp, Yıldız Dağları eteklerinde yer alır. Üsküp Deresinin iki yamacında kurulmuştur. Doğu yamacında Cevatpaşa, Gündoğdu, batı yamacında Kemalpaşa, Mehmetçavuş Mahalleleri yer alır. Mahalleler iki köprü ile birbirine bağlanmıştır.


ÜsküpÜsküp toprakları çok geniştir. Birden fazla toprak çeşidi görülür. Kara kepir toprakları, kireçli, kumsal, kahverengi, kestane renkli step toprakları vardır. Yıldız Dağlarının bir bölümü Üsküp topraklarında yer alır. Ergene Ovası'nın bir kısmı Üsküp merasını meydana getirir.


ÜsküpKarasal iklim ile Karadeniz iklimi arasında bir geçiş tipi görülür. Kışlar yağmur ve kar yağışlı, yazlar sıcak geçer. Yazın da yağış görülür.



ÜsküpÜsküp Beldesi'nin 2013 yılı nüfusu 2.329 kişidir. Üsküp'e bağlı köylerle beraber nüfusu 3.225 kadardır. Üsküp göç veren bir yerdir. Üsküp'ten göç edenler başta Almanya olmak üzere Avrupa'nın muhtelif ülkelerine, İstanbul'a ve komşu kentlere göç etmiştir.

Kırklareli organize sanayi ve Üsküp'te de muhtelif işyerlerinin açılması ile göç azalmıştır.


Üsküp Üsküp Üsküp Belediye
Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.