Saray ilçesinin turizm açısından önemi Tekirdağ ilinin Karadeniz'e açılan tek kapısı olması ve bunun yanında Istıranca Dağlarının bir bölümünün ilçe sınırları içerisinde bulunmasıdır.

Kastro Tekirdağ'ın Karadeniz kıyısında, Istranca Dağlarının eteklerinde bulunan Kastro doğal plajı ilçe merkezine 10 km uzaklıktadır. Bu plajda ormanlık alanlar kumsalla birlikte başlamaktadır.

Eski adıyla Kastro, şimdiki ismiyle Çamlıkoy Trakya'nın Bahçeköy deresinin Karadeniz'e döküldüğü yerde 2.5 km. kumsalıyla, Saray'ın sahil şerididir. Saray'dan Çamlıkoy'a kadar olan yol güzergâhı da Istıranca Dağlarından (ormanlarından) geçer. Güzergâhta yapılan dağ evleri, nehir boylarındaki mesire yerleri bulunmaktadır. Kastro yöresindeki 329 hektarlık karaçam ormanı 18 Nisan 1988 tarihinde Doğayı Koruma Alanı (Milli Park) olarak ayrılmıştır. Orman İşletmesi tarafından piknik ve dinlenme yeri olarak düzenlenen bu alanda bazı turistik tesisleri ve konaklama yerleri vardır.
Kastro Tekirdağ'ın Karadeniz'e açılan tek kıyısı olan milli park Kastro, yemyeşil doğasıyla görenleri etkiliyor. Gerçek adı Çamlıkoy olan fakat; yörede bulunanların Kastro dedikleri milli parkın bu ismi almasının sebebi ise; eskiden bölgede yaşayan Rumlar olduğu tahmin ediliyor.

Kastro'da doğa ile iç içe pek çok aktivite gerçekleştirebiliyorsunuz. Orman, deniz ve dereyi bünyesinde birleştiren bu alanda ister bisiklete biniyorsunuz isterseniz balık tutarak keyifli vakit geçiriyorsunuz.

Bahçeköy deresinin denizle birleştiği bu koy piknik ve dinlenme yeri olarak düzenlenmiş bunun sebebi ise; koyda bulunan 329 hektarlık karaçam ormanları. Koyun çevresi ve derenin iki yanı koruma altında. Bu nedenle Kastro'da tesis yapılamıyor, çürüse bile ağaçların kesilmesi yasak.

Kastro Fakat; oldukça keyifli vakit geçireceğiniz bu koyda bisiklete binip eğlenebilirsiniz. 2.5 kilometrelik Bahçeköy deresinde saati 8 liradan bisiklet kiralayabilirsiniz. Piknik alanlarının da bulunduğu bu koy kendinizle baş başa kalabileceğiniz sakin bir yer.
Bu koyda sadece bisiklete binmekle sınırlı kalmamalısınız. Rahatlamak ve farklı bir şeyler yapmak için balık tutmalısınız. Ardından mangal tuttuğunuz balıkları mangal yaparak yemeyi deneyebilirsiniz.

Kastro, Kaya Turizm'e kiralanmış durumda. Tesisten günübirlik faydalanmak isteyenler giriş ücreti ödüyor. Ayrıca; Kastro bünyesinde kamp yapabileceğiniz yerler de bulunuyor. Ormanın içi çadırlarla dolu. Çadırınızı kendiniz getirebilirsiniz ya da iki veya üç kişilik standart çadırlardan kiralayabilirsiniz. Çadırlara elektrik sağlanıyor. Su dağdan gelen lezzetli kaynak suyunun aktığı çeşmelerden sağlanıyor. Kamp alanında market de var.

Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro
Kastro Kastro Kastro
Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro Kastro

Safaalan Korusu Piknik Alanı

Safaalan Mahallesinin çıkışında 1 km mesafede bulunan piknik alanında doğaya uygun masaların ve yanlarında barbekülerin bulunduğu güzel bir korudur. Zamanın (köy) muhtarlığınca kazandırılan piknik alanına gelirken sadece et balık vb. alınlması yeterli olacaktır.

Laladere Orman İçi Piknik ve Dinlenme Alanı

Saray İlçesinden Kıyıköy istikametine doğru 8 km ilerisinde bulunan Laladere piknik alanı geniş sahası, çocuk parkı,spor alanı, restoran, büfesi ve içinde akan deresiyle tam anlamıyla bir piknik alanıdır. Restoranında yaz mevsiminde kuzu/oğlak çevirme ve et ve mantar çeşitleri yapılmaktadır. Piknik alanında tamamen doğa ortamına uygun ağaç masa ve sandalyeler bulunmaktadır.

Laladere Laladere Laladere Laladere Laladere Laladere
Laladere Laladere

Sultanbahçedere Barajı

Sultanbahçedere Barajı Sultanbahçedere Barajı Sultanbahçedere Barajı Sultanbahçedere Barajı Sultanbahçedere Barajı Sultanbahçedere Barajı
Sultanbahçedere Barajı

Elmalıdere Barajı

Elmalıdere Barajı Elmalıdere Barajı Elmalıdere Barajı Elmalıdere Barajı Elmalıdere Barajı

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.