Saray'da ilk spor kulübü olan Sarayspor, 1953 yılında kurulmuştur. Genelde spora ilgi futbol düzeyindedir. Diğer spor kollarında faaliyet varsa da yeterli değildir.

Spor Tesisleri

Saray İlçe Stadı

Saray Stadı Mayıs 2011 yılında yapılan protokolle 10 seneliğine Saray Belediyesine devredilen stad 2013 yılında protokol hükümleri gereğince büyük bir revizyondan geçmiş ve 2013 yılı sonlarında halkın ve gençliğin hizmetine sunulmuştur. Stad sentetik çim zeminle kaplanmış, tartan pisti düzenlenmiş seyirci tribünleri oturma koltuğu ile kaplanmış ve çevre düzenleme çalışmalarıyla birlikte amatör spor kulüplerinin ve gençliğin istifadesine sunulmuştur.

Tesis 78x116 metre alana kuruludur. 70x105 metresi futbol sahası, geriye kalan alan ise tartan pist ve diğer alanlar (soyunma odaları, hakem odası, görevli odası v.b.) olarak kullanılmaktadır. Seyirci kapasitesi 1000 kişidir. Projenin tamamlanmasıyla İlçe FİFA kriterlerine sahip bir sahaya kavuştu. Stadın ışıklandırılması sayesinde her türlü resmi müsabaka yapılabilmektedir. İlçede faal olan 4 kulübün resmi maçlarını stadta yapmaktadır. Stad 24 saat güvenlik kamera sistemi ile izlenmektedir.

Diğer futbol sahaları:
Beyazköy Futbol Sahası
Büyükyoncalı Futbol Sahası
Çukuryurt Futbol Sahası

Saray Spor Toto Spor Salonu

Kapalı Spor Salonu Kapalı spor salonu inşaatı 2008 yılında Saray Kaymakamlığı'nın öncülüğünde başlamıştır. İlçe hayır severlerinin, Tekirdağ İl Özel İdaresi'nin ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın destekleri sonucunda kaba inşaatı bitirilmiştir. 01.03.2011 tarihinde İl Genel Meclisi kararı ile inşaatın bitirilmesi ve 20 yıl süreli kullanımı için Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne tahsis edilmiştir.

İnşaatı tamamlanan Saray Spor Toto Spor Salonu 14.11.2012 tarihinde hizmete açılmıştır.

Spor Salonu iki kattan oluşmaktadır. Temelde 1000 m² alana sahiptir. Spor Salonunda 417 koltuk kapasiteli tribün, 1 adet basketbol/voleybol sahası, 1 adet jimnastik salonu, 1 adet mücadele sporları salonu, 2 personel odası, 4 adet soyunma odası bulunmaktadır.

Spor Salonu, ilçedeki tüm kulüplerin ve ilk, orta ve yüksek öğrenim kurumlarının birçok branştaki antrenman ve müsabakalarına imkan tanımaktadır. İlçedeki diğer kurumlarla işbirliği yapılarak çeşitli kurslar açılmaktadır. Birçok turnuvaya ev sahipliği yapmaktadır. Yaz sezonunda, yaz spor okulu olarak faaliyetini sürdürmektedir. Bugüne kadar spor salonunda; basketbol, voleybol, tenis, halk oyunları ve jimnastik gibi kurslar düzenlenmiştir.

Spor Kulüpleri

Saray Spor Kulübü
75. Yıl Spor Kulübü
Beyazköy Spor Kulübü
Büyükyoncalı Spor Kulübü
Çukuryurt Spor Kulübü

Önemli Sporcular

Fatih AkyelSaray'da spor veya futbol denince akla Fatih AKYEL gelmektedir. İstanbul'da dünyaya gelen Fatih AKYEL, Saray'da okumuş ve yetişmiştir. 12 yaşında Galatasaray alt yapısında futbola başlayan Fatih AKYEL, Galatasaray, Mallorca (İspanya), Fenerbahçe, Bochum (Almanya) ve Paok (Yunanistan) takımlarında forma giymiştir.

Galatasaray ve Fenerbahçe ile Türkiye Ligi şampiyonluğu, Galatasaray ile UEFA şampiyonluğu yaşamış, 87 kez milli olmuştur. Fatih AKYEL, Saray'da gençlerin örnek aldığı bir sporcudur.

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.