Ulaşım

Otogar İlçe, Süleymanpaşa İlçesi (İl merkezi)'ne Çorlu-Çerkezköy-Kapaklı ilçeleri üzerinden 81 km, Muratlı ilçesi - Vakıflar kavşağı üzerinden 75 km'dir. İstanbul İline 125, Kapaklı İlçesine 15, Çerkezköy İlçesine 25, Vize İlçesine 22, Çatalca İlçesine 69 km. mesafededir.
Ayrıca Vize'ye bağlı Kıyıköy Beldesi'ne karayolu bağlantısı vardır. Karayolları idari bağlılık açısından İlçe 1. Bölge Müdürlüğü 12. Şube (Mimarsinan) Şefliği sorumluluk bölgesindedir.

İlçe sınırları içindeki tüm mahalle yolları asfalt olup, toplam mahalle yolu uzunluğu 158 km'dir.

Saray - Kapaklı - Çerkezköy - Çorlu yolu yoğun trafik nedeniyle ihtiyacı karşılayamadığı ve kışın da ulaşım zorlukla sağlandığı için yolun genişletilmesi ve standardının yükseltilmesi çalışmalarına başlanmıştır. 2012 yatırım projeleri kapsamında Çerkezköy - Kapaklı – Saray bölünmüş yolu ve çevreyolları işi çalışmalarına başlanmış olup 30 Aralık 2017 tarihinde yollar tamamlanıp Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan tarafından açılışı gerçekleştirilmiştir.

Altyapı

Elektrik

TREDAŞ İşletme Şefliği; 1 İşletme Şefi, 4 işçi  kadrosu, 1 hizmetli, 1 Güvenlik Görevlisi, 1 Vezne Çalışanı ile toplam 8 personeli ile kendi binasında İlçe merkezine, 22 mahallesine hizmet vermektedir. Diğer 3 mahalleye ise Çorlu İlçesi tarafından elektrik hizmeti verilmektedir.

İlçe merkezindeki 4 mahalle ve diğer 18 mahallenin bakım onarımı Saray TREDAŞ İşletme Şefliği sorumluluk bölgesinde olup, 115 özel trafolu, 27.191 genel trafolu olmak üzere toplam 27.191 elektrik abonesi bulunmaktadır.

Saray TREDAŞ İşletmesi sorumluluğunda 115 özel, 123 kuruma ait olmak üzere 238 adet trafo mevcut olup, trafoların gücü 66.064 KVA dır. Bölgenin enerjisi Çerkezköy Karaağaç trafo merkezinden çıkış yapan Saray-Vize 1-2 E.N.H'dan karşılanmaktadır.

Arıza bakım ve onarımları 1 adet Tata, 1 adet Sepetli ekip aracı ile üçlü vardiya olarak çalışılmaktadır. Arıza servisinde Aker Elektrik Ltd. Şti. adına 10 kişi görev yapmaktadır.

Su ve Kanalizasyon Durumu

Saray Merkezde 100 km'lik su hattı mevcut olup, Saray Merkez Güneşkaya Elmas içmesuyu 1000 ton ve Kavacık içme suyu 300 ton olmak üzere toplam 1300 tonluk depo kapasitesi, Büyükyoncalı Mahallesinde 1000 ton, Beyazköy Mahallesinde 200 tonluk depo mevcuttur. Köyden mahalleye dönüşen 19 yerleşim yerinin 17'sinde depo ve su kuyusu bulunmaktadır.

Saray Merkez Büyükyoncalı ve Beyazköy Mahallelerinde ve köyden mahalleye dönüşen 8 yerleşim yerinde kanalizasyon hattı mevcuttur.

Tüm mahallelerde su mevcut olup, kaynak suları kullanılmaktadır.

PTT- Radyo ve Televizyon Hizmetleri

İlçede telefon hizmetleri Türk Telekom tarafından sağlanmakta olup, santrali yeterlidir. Posta dağıtım işleri, postası yoğun olan mahallelere haftada 4 seferli olarak yoğun olmayan mahallelere haftada 1 seferli olarak dağıtım yapılmaktadır. 10 personel ile hizmet verilmektedir. 1 Müdür, 3 memur, 5 dağıtıcı 1 taşeron dağıtıcı ile 1 adet taşeron temizlikçi bulunmaktadır. Araç yönünden 2 adet panelvan araç ve 3 adet motorsiklet bulunmaktadır. Televizyon ve radyo yayınları uydudan yapılmaktadır.

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.