İletişim-resmi

İletişim

Adres:
Namık Kemal Mahallesi Kampüs Caddesi
Süleymanpaşa
Tekirdağ
e-Posta:
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Telefon:
0 (282) 250 40 00
Faks:
0 (282) 250 99 34

Ek Bilgi

Ek Bilgi:
Meslek Yüksekokul, Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim Genel Müdürlüğü - Örgün Eğitim Dairesi Başkanlığı’na bağlı olarak, 15 Ekim 1976 tarihinde kurulmuştur. 19 Kasım 1976 tarihinden itibaren, Ertuğrul Mahallesi Kızılay Caddesi’ndeki mülkiyeti Özel İdare Müdürlüğü’ne ait olan ve bugün Namık Kemal İlköğretim Okulu olarak hizmet veren binada, Sosyal Bilimler Bölümü ve Hayati Bilimler Bölümü’ne öğrenci alarak eğitim ve öğretime başlamıştır. 1977–1978 öğretim yılı sonunda, bu bölümlere ait meslek programları (Pazarlama, Sevk ve İdare, Hayvan Besiciliği) ilk mezunlarını vermiştir.

1978–1979 öğretim yılında, Meslek Yüksekokullarının Teknik Bilimler, Hayati Bilimler ve Sosyal Bilimler bölümlerine Türkiye genelinde öğrenci alımı yapılmamış, mektupla eğitim görmekte olan YAYKUR öğrencileri ikinci sınıfta, Milli Eğitim Bakanlığı’nca Meslek Yüksekokullarına naklen yerleştirilmiştir. Bu nedenle, Meslek Yüksekokul naklen geçiş yapan öğrencilere yalnızca ikinci sınıf programlarını uygulayarak, ikinci devre mezunlarını vermiştir. Bu öğretim yılı sonu itibariyle öğrencisiz kalan Meslek Yüksekokulları kapatılmış, “Teknik Yüksekokul” adı altında yeni bir yapılanmaya karar verilmiştir. Ancak, iki ay sonra bu karar iptal edildiğinden Meslek Yüksekokulları 1980-1981 öğretim yılında Teknik Bilimler ve Sosyal Bilimler bölümlerine öğrenci alarak Türkiye genelinde eğitim-öğretime yeniden başlamıştır.

Meslek Yüksekokul 1981–1982 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak, son mezunlarını İşletme-Muhasebe, Elektronik meslek programlarında vererek toplam 450 öğrenci mezun etmiştir. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu gereğince Yükseköğretim Kurumlarının yeniden teşkilatlanmasını düzenlemek için çıkarılan ve 20 Temmuz 1982 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 41 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile “Tekirdağ Meslek Yüksekokulu” adıyla, yeni kurulan Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dekanlığı’na bağlanmıştır. 1982–1983 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dekanlığı’na bağlı olarak faaliyetini sürdüren Tekirdağ Meslek Yüksekokulu, Teknik Programlarda eğitim-öğretim ve yeni yapılanma neticesinde ilave edilen Elektrik, Motor ve Fermantasyon programlarıyla eğitim-öğretim faaliyetini genişletip, gelişme sürecine girmiştir.

1987–1988 eğitim-öğretim yılında öngörülen başarı ölçütlerine sahip olması nedeniyle, YÖK/Dünya Bankası 2. Endüstriyel Eğitim Projesi’ne dâhil edilmiştir. Proje katkısıyla, öğretim elemanları ABD ve İngiltere’de eşdeğer kurumlarda eğitim almıştır. Elektrik, Gıda Teknolojisi, Haberleşme, Kontrol Sistemleri Teknolojisi, Makine, İklimlendirme-Soğutma, Tarım Alet ve Makineleri Programları Proje katkısıyla açılmıştır.

Meslek Yüksekokulunda 2002–2003 eğitim-öğretim yılından itibaren, 10 Temmuz 2001’de yasallaşan ve Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 4702 sayılı kanunla, sınavsız geçişle öğrenci alınması için oluşturulan Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi (METEB) kapsamında, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama (İ.Ö.), Elektrik (İ.Ö), Endüstriyel Elektronik (İ.Ö), Makine Resim Konstrüksiyon (İ.Ö.), Mobilya ve Dekorasyon (İ.Ö.), Tekstil (İ.Ö) ve Otomotiv (İ.Ö.) programları açılmıştır.

Meslek Yüksekokulu, 2006 yılında yeni kurulan Namık Kemal Üniversitesi’ne bağlanmıştır. 16.04.2008 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararıyla 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı Kanun'la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak ikiye ayrılmıştır. Meslek Yüksekokulu bünyesinde;
  • Bilgisayar Programcılığı Programı (Örgün ve II.Öğretim),
  • Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Programı (Örgün Öğretim),
  • Elektrik Programı (Örgün ve II.Öğretim),
  • Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programı (Örgün Öğretim),
  • Elektronik Teknolojisi Programı (Örgün ve II.Öğretim ),
  • Gıda Teknolojisi Programı (Örgün ve II. Öğretim),
  • Giyim Üretim Teknolojisi Programı (Örgün Öğretim),
  • İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Programı (Örgün Öğretim),
  • İnşaat Teknolojisi Programı (Örgün Öğretim),
  • Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Programı (Örgün ve II. Öğretim),
  • Makine Programı (Örgün ve II. Öğretim),
  • Makine-Resim ve Konstrüksiyon Programı (Örgün ve II. Öğretim),
  • Mekatronik Programı (Örgün Öğretim),
  • Mobilya ve Dekorasyon Programı (II. Öğretim),
  • Otomotiv Teknolojisi Programı (II. Öğretim),
  • Tarım Makineleri Programı (Örgün Öğretim),
  • Tekstil Teknolojisi Programı (Örgün),
  • Yapı Denetimi Programı (Örgün Öğretim) ile Seracılık Programı (Örgün Öğretim) olmak üzere toplam 17 Örgün ve 9 II.Öğretim Programında Eğitim-Öğretim sürdürülmektedir.


Yüksek nitelikli öğretim üyesi kadrosu ile uluslararası düzeyde eğitim-öğretim sunan, kurumsal kültürü güçlü, mezunları tercih edilen; aynı zamanda araştırma ve mesleki alanda ülke çapında en saygın ve tanınır meslek yüksekokulu olmak hedefi bulunan okulumuzda 17 gündüz ve 9 ikinci öğretim olmak üzere toplam 26 teknik program bulunmaktadır.

Yüksekokul programlarında eğitim Dünya Bankası destekli, gelişmiş atölye ve laboratuvar ortamlarında, uygulamalarla yapılmaktadır.

Meslek Yüksekokul ISO 9001:2008 toplam kalite yönetim sistemi ve İngiltere merkezli EDEXCEL(Eğitimde mükemmellik) belgesine sahiptir. Üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde bölgede bulunan sanayi kuruluşlarında öğrencilerin üretim teknolojilerinden yararlanmaları ve mesleki becerilerini geliştirmeleri sağlanmaktadır. Yüksekokulun bölgede bulunan pek çok işletme ile öğrencilerin staj, teknik gezi, uygulamalı eğitim gibi konularda işbirliği protokolleri bulunmaktadır.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 1992–1993 eğitim-öğretim yılından bu yana Değirmenaltı Mevkii’ndeki ana yerleşkede, 8000 metrekare kapalı alana sahip iki binada hizmet vermektedir. Öğrenciler, kampüs içerisindeki tüm imkanlardan yararlanma imkanına sahiptir. Üniversitenin sportif ve sosyal faaliyetler için yapılmış kapalı spor salonu, yüzme havuzu, fitnes salonu gibi ünitelerden oluşan tesislere ulaşım çok kolaydır. Meslek Yüksekokulu kampüstaki merkezi öğrenci yemekhanesi ve Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğünün yurtlarına çok yakın mesafede (100-150 metre) bulunmaktadır. Ayrıca yakın çevrede pek çok sayıda özel yurtlarda bulunmaktadır. Öğrencilerin konaklama sorunları bulunmamaktadır.
Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.