Bölgenin Sanayi Yapısı

Trakya Bölgesi sahip olduğu 1.809 sanayi kuruluşu, 6 Organize Sanayi Bölgesi, 1 Avrupa Serbest Bölgesi, Teknopark ve BSH (Bosch und Siemens Hausgeraete), Danone, Coca Cola, Bunge, Zentiva, Foxconn (HP), Unilever gibi firmalar başta olmak üzere 185 yabancı sermayeli firma ile Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahiptir.

Türkiye, kurulu kapasite açısından tekstil sektöründe dünyada sayılı ülkeler arasına girmiştir. Tekstil ve Deri sanayi ülkemiz adına geleneksel ve lider sanayi faaliyetlerinden biri olarak görülmektedir. Türkiye'deki tekstil işletmelerinin önemli bir bölümü ise Tekirdağ ili sınırları içerisinde faaliyet göstermektedir. Trakya'da faaliyet gösteren çeşitli kapasitelerde 600 adet tekstil, konfeksiyon ve deri sanayi işletmesi bulunmaktadır.

Organize Sanayi Bölgeleri

Trakya Bölgesi'nde 4'ü Tekirdağ, 1'i Edirne ve 1'i Kırklareli'de olmak üzere 6 adet Organize Sanayi Bölgesi'nde toplam 271 işletme faaliyet göstermektedir. Bunun yanında bölgede henüz faaliyete geçmemiş biri Keşan Organize Sanayi Bölgesi diğeri ise Kırklareli Asrey İnşaat Aslan Özel Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere iki OSB daha bulunmaktadır.

Avrupa Serbest Bölgesi

Türkiye'nin en büyük özel serbest bölgelerinden biri olan Avrupa Serbest Bölgesi, Trakya'nın sanayi merkezi konumundaki Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, 2.000.000 m2'lik bir alan üzerinde, toplam 127 firma ile faaliyet göstermektedir. Stratejik konumu nedeniyle Türkiye'nin dış ticaretinde önemli bir rol oynayan Avrupa Serbest Bölgesi, 2008 yılı itibariyle 2 milyar dolara yaklaşan ticaret hacmi ile modern bir teknokent ve sanayi bölgesidir.

Ulaşım Alt Yapısı ve Lojistik

Trakya Bölgesi gelişmiş karayolu ve demiryolu ağı, limanları, havaalanı ve stratejik konumu ile güçlü bir ulaşım altyapısına sahip, erişilebilirliği yüksek bir bölgedir. Bölge içindeki ana akslar, sanayi bölgeleri ve limanlar arasındaki bağlantılar otoyol ve bölünmüş yollar ile sağlanmaktadır. Tekirdağ'da bulunan Akport Limanı'nın demiryolu hattı ile bağlantısı tamamlanmıştır. Yapımı devam eden Asyaport Limanı ile de demiryolu bağlantısı kurulması planlanmıştır. Asya-Avrupa arasındaki yük trafiği Kocaeli-Tekirdağ ve Bursa – Tekirdağ arasında trenferi seferleri ile kısa süre içerisinde sağlanmaya başlayacaktır. Yapımı devam eden İstanbul – Halkalı hızlı tren ve İstanbul – Çanakkale otoyol projelerinin hayata geçmesiyle bölgenin ulaşım altyapısı daha da güçlenecektir.

Karayolları

Trakya Bölgesi'ndeki mevcut karayolu şebekeleri doğu-batı ve kuzey-güney doğrultusunda oluşan ana akslar ve bunları birbirine bağlayan tali yollardan oluşmaktadır. Bölgedeki ulaşım alt yapısının ana aksını oluşturan karayolu; uluslararası öneme de sahip olan, İstanbul –Edirne otoyoludur. İstanbul ile bağlantıyı sağlayan doğu-batı yönündeki diğer önemli karayolları; İstanbul-Kapıkule bağlantısı D100 karayolu, Kınalı-Tekirdağ-İpsala bağlantısı D110 karayoludur.

Sınır Kapıları

Trakya Bölgesinde Yunanistan ve Bulgaristan'a açılan 5 adet kara sınır kapısı vardır.
  1. Dereköy
  2. Hamzabeyli
  3. İpsala
  4. Kapıkule
  5. Pazarkule
Dereköy, Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapıları Bulgaristan, İpsala ve Pazarkule sınır kapıları ise Yunanistan ile bağlantıları sağlamaktadır. Ayrıca Kapıkule'de Bulgaristan'a açılan demiryolu gümrük kapısı, Uzunköprü'de Yunanistan'a açılan demiryolu gümrük kapısı bulunmaktadır.

Demiryolları

Trakya Bölgesinin demiryolu ağı, Türkiye'nin uluslararası demiryolu şebekesi içerisinde yer almaktadır. İstanbul'dan başlayan demiryolu hattı ile; Edirne ili sınırlarından Kapıkule hudut kapısı ile Bulgaristan'a, Pazarkule ve Eskiköy hudut kapıları ile Yunanistan üzerinden Avrupa'ya bağlantı kurulmaktadır.

İstanbul-Bükreş-İstanbul arasında her gün karşılıklı çalışan Bosfor Ekspresi ve İstanbul-Selanik-İstanbul arasında her gün karşılıklı çalışan tren seferleri bulunmaktadır. İstanbul-Sofya, İstanbul-Belgrad, İstanbul-Budapeşte ve İstanbul- Kişinev bağlantısı; Bosfor Ekspresine bağlanan vagonlarla sağlanmaktadır.

Aynı zamanda mevcut hat üzerinden, İstanbul-Trakya Bölgesi arasında çalışan günlük 12 trenle yurtiçi yolcu taşıma hizmeti verilmektedir. İstanbul-Edirne demiryolu hattını Tekirdağ-Akport Limanına bağlayan 45 km'lik bir hat bulunmakta olup, bu hat üzerinden yük ve yolcu taşımacılığı yapılmaktadır.

Bölgede demiryolu ile yük taşımacılığı yükselen bir grafik göstermektedir. Bölge genelinde demiryolu ile 2000 yılında toplam 191.249 ton yük taşıması yapılmış iken bu rakam 2009 yılında yaklaşık 3 katına çıkarak 563.946 ton'a yükselmiştir.

Limanlar

Trakya Bölgesinin; Marmara, Ege ve Karadeniz'e kıyısı bulunmaktadır. Bu yönü ile Türkiye'nin üç denize birden kıyısı olan tek bölgesi olup, denizyolu taşımacılığı gelişen sektör konumundadır.

Tekirdağ-Muratlı demiryolu hattının faaliyete geçmesine paralel olarak, istasyondan limana demiryolu hattı getirilerek; Tekirdağ-Bandırma, Trans-Asya ve Trans-Avrupa hatlarında Türkiye Devlet Demiryollarının taşıdığı vagonların Marmara'ya giremeyen büyük bir kısmının, bu şekilde taşınması planlanmaktadır.

Tekirdağ liman alanları, İstanbul ilinin liman faaliyetlerine ilişkin gelecek senaryoları açısından stratejik önem taşımaktadır. Zira, İstanbul Haydarpaşa Limanı'nın faaliyetlerinin sona ermesi ve İstanbul Ambarlı Limanı'nın orta vadede artan talebi karşılayamaması durumunda, trafiğin Tekirdağ limanlarına kaydırılması beklenmektedir. Tekirdağ-Marmara Ereğlisi bölgesi konteyner taşımacılığı, genel ve dökme yük taşımacılığı ve sıvı yük elleçleme potansiyeli yüksek bir bölgedir. Ulaştırma Bakanlığı'nın "Ulaştırma Kıyı Yapıları Master Plan" çalışmasında, bu alan gelişme bölgesi olarak belirtilmiştir. Trakya Bölgesi limanlarında 2009 yılında toplam 1.185.848 ton ihracat, 2.477.303 ton ithalat olmak üzere toplam 3.663.151 ton yük elleçlenmiştir.

Akport Limanı

Akport Limanı Marmara Denizi kıyısında Tekirdağ'da konumlanmıştır. Tekirdağ – Muratlı ve Tekirdağ – Kınalı arası bölünmüş yolların tamamlanması ile birlikte Tekirdağ – İstanbul karayolu bağlantısı kolaylaştırılmış olan liman, TEM otoyol bağlantısına 53 km, Tekirdağ Çorlu Havaalanına 44 km, İstanbul Atatürk Havalimanına 135 km ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına 200 km mesafededir.

Akport Limanı, toplam 130.000 m2 alana, 2.000 m rıhtım uzunluğuna, yıllık 3.000.000 ton dökme yük ve 200.000 TEU konteyner kapasitesine sahip, dahili ve Uluslararası Ro-Ro hizmeti veren, çağdaş donanımı ve deneyimli kadrosuyla örnek bir liman kompleksidir. 6 milyon ton genel kargo ve dökme yük kapasitesiyle Marmara Bölgesinin en büyük 3. limanı olan Akport, 1 milyon ton sıvı yük elleçleme kapasitesiyle de Marmara Bölgesindeki en büyük 7. limandır.

Tekirdağ – Muratlı demiryolu hattının faaliyete geçmesiyle birlikte liman Balkanlara ve Avrupa'ya demiryolu bağlantısı olan bir liman haline gelmiştir.

Akport Limanı'nın Marmara Denizi'nde Gemlik, Bandırma, Karabiga ve Biga ile düzenli Ro-Ro seferleri vardır. Bunun yanında, Trieste ve Toulon limanlarına da düzenli Ro-Ro seferleri yapılmaktadır. Bandırma-Tekirdağ, Gemlik-Tekirdağ, Derince-Tekirdağ Ro-Ro seferleri ile yük taşıyan taşıtların İstanbul trafiğine girmeden Tekirdağ'a ulaşabilmeleri mümkündür. Böylelikle Tekirdağ-Bandırma arasındaki Ro-Ro seferleri ile aradaki mesafe yaklaşık 600 km kısalmaktadır.

Başta Çorlu ve Çerkezköy olmak üzere Trakya Bölgesindeki ve İstanbul'daki gelişmiş sanayi bölgeleri, Çorlu'da kurulan Avrupa Serbest Bölgesi, Trakya bölgesinin ithalat ve ihracat hacminde büyük bir yer tutmaktadır. Akport Limanı, Bulgaristan sınırına 150 km ve Yunanistan sınırına 125 km mesafe ile en yakın liman olduğu için kapasitesini artırmasıyla beraber bu ülkeler ile yapılacak transit ticarette önem kazanacaktır.

Martaş Limanı

Marmara Denizi kıyısında kurulmuş olan liman, Çorlu Havaalanına 35 km, İstanbul Atatürk Havalimanına ise 70 km mesafededir. Ana ulaşım aksları ve sanayi alanlarına yakınlığı limanın en büyük avantajlarındandır.

Toplam sahası 100.000 m2 olan liman yılda 3.5 milyon tonluk yükleme boşaltma kapasitesine sahiptir.

Farklı genişlik ve derinlikteki 5 farklı rıhtımı ile 100.000 dwt'nin altındaki gemilere hizmet verebilecek niteliktedir. Limanın 2 adet römorkörü bulunmakta olup, aynı zamanda NATO askeri gemilerine de hizmet verilebilmektedir.

Asyaport Limanı

Asyaport, kuruluş planlaması olarak uluslararası transit liman (Ana Liman - Hub Port) olarak inşa edilmiş ve 2012 yılında hizmete girmiştir. Asyaport projesinin yıllık kapasitesi 2 milyon 500 bin konteyner olup, 500.000 adet konteynerin boşaltma ve yüklemesi konusunda MSC (Mediterranean Shipping Company) ile anlaşma sağlanmıştır. "Derin Deniz Konteyner Terminali" olarak planlanan Asyaport'un rıhtım uzunluğu toplam 2010 metre olup derinlikler bunların derinlikleri -10 ile -20 metre arasında değişmektedir.

Liman, seçilen konumu ve kullanılacak vinçleri sayesinde dünya denizlerinde henüz sefer yapmaya başlayan, 13.000 TEU kapasiteli Super Post Panamax türünde gemilere hizmet verecek şekilde organize olmuştur.

Asyaport Limanı'ndan, Trakya'daki tüm sanayi bölgelerine ve İstanbul'a otoyol ve bölünmüş yollarla ulaşımın tamamlanmış olması, Tekirdağ-Muratlı demiryolu kullanılarak orta Balkanlara ve Avrupa'ya bağlantı kurulabilmesinin yanında küçük gemilerle bütün Karadeniz limanlarına, körfez ve güney Marmara sahillerine de ekonomik ve süratli olarak servis vermek mümkün olacaktır. Asyaport Limanı geri sahasında 5 milyon m2 alan sanayi ve antrepo alanı bulunmaktadır.

Havalimanları

Trakya Bölgesinde hizmet veren bir havaalanı bulunmakta olup 7/24 saat uluslararası hava trafiğine açıktır. Yıllık kapasitesi 600.000 yolcu olan havaalanında yolcuya açık alanlar 2145 m2 olup, 297 araçlık otopark mevcuttur. Havaalanının pisti 3000 x 45 m boyutlarında ve beton kaplamadır.

Çorlu havaalanındaki uçak trafiğinin büyük kısmını ticari uçaklar oluşturmaktadır. Ticari uçakların daha yoğun olarak geldiği ülkeler Ukrayna, Türkmenistan, Azerbaycan, Kazakistan ve Özbekistan'dır.

Havaalanında 2009 yılında Türkiye toplamında gerçekleşen yük trafiğinin %7,3'ü gerçekleşmiş iken, İstanbul'da var olan 2 havaalanında 2009 yılında Türkiye toplamında gerçekleşen yük trafiğinin %55'i gerçekleşmektedir.

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.