26 haftalık maraton böyle geçtiSezon başında takımın başına Hüsamettin Balcı’yı getiren ve şampiyonluk hedefi ile yola çıkan Çerkezköyspor, ligin ilk yarısına isteği gibi başlayamazken, özellikle deplasmanlarda aldığı mağlubiyetler sonrası ligin zirvesinden bir hayli uzaklaştı.
Yaşanan sakatlıklar ve şanssızlıklar da takıma olumsuz yansırken, iki kez antrenör değiştirerek başladığı ikinci yarıda ilk yarıya göre daha iyi bir performans sergilese de, 26 haftalık maraton sonunda ligi 28 puanla 11.sırada tamamladı. Belki de sezonun en önemli maçında Süper Amatör Lig Şampiyonu Çorlu Gençlerbirliği’ni 3-0’la geçerek önümüzdeki yıl da BAL’da mücadele etmeye hak kazandı.

Sezona Bölgesel Amatör Lig 11.Grup’ta başlayan ve yola şampiyonluk parolası ile çıkan Çerkezköyspor, 26 haftalık maraton sonunda ligi 28 puanla 11.sırada tamamlarken, statü gereği oynadığı play-out maçında Çorlu Gençlerbirliği’ni yenerek önümüzdeki yıl da BAL’da mücadele etmeye hak kazandı.

İLK İKİ HAFTAYI BERABERLİKLE GEÇTİ

Ligin ilk maçında Kırklareli Sanayispor ile karşılaşan Çerkezköyspor, kendi evinde oynadığı maçtan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı. İkinci maçını yine kendi evinde oynayan yeşil beyazlı ekip, bu kez Hereke Yıldızspor’la karşılaşırken, bu karşılaşma da golsüz sona erdi.

GALİBİYET 4.HAFTADA GELDİ

İlk iki haftayı beraberlikle geçen Çerkezköyspor, üçüncü haftada deplasmanda İstanbul temsilcisi İncirlispor ile karşılaşırken, ilk dış saha maçından 2-1’lik mağlubiyetle ayrıldı. Üç hafta sonunda 2 puanla düşme potasının bir basamak üstünde yer alan Çerkezköyspor, dördüncü haftaya mutlak galibiyet parolası ile çıkarken, kendi evinde ağırladığı Çenesuyu Plajyolu takımını tek golle geçti ve ilk üç puanını aldı.

DEPLASMANDA KAYIP…

Galibiyetin verdiği moralle bu kez Edirnespor Gençlik deplasmanına çıktı. Ligin güçlü ekiplerinden Edirspor Gençlik karşısında son dakikalara kadar başa baş mücadele eden Çerkezköyspor, son dakikalarda yediği iki golle sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

İSTİKRARSIZ SONUÇLAR DEVAM ETTİ

Çerkezköyspor, ligin 6.haftasında Lüleburgazspor’u ağırladı. Alt sıralardan kurtulmak için mutlak 3 puana ihtiyacı olan yeşil beyazlı ekip, sahadan 1-0 galip ayrılarak ligdeki ikinci galibiyetini almış oldu ve puanını 8’e yükseltti. İlk altı haftada istikrarsız bir görüntü çizen Çerkezköyspor, 7.haftada deplasmanda Bağcılarspor’la karşılaştı. Yeşil beyazlı ekip, ilk yarısını 1-0 geride tamamladığı maçın ikinci yarısında da rakibine üstünlük sağlayamadı ve sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla birlikte üçüncü deplasmanında da puan çıkaramadı.

DERBİ ÇERKEZKÖYSPOR’UN

Yeşil beyazlı ekip, ligin 8.haftasında Tekirdağspor’u konuk etti. Gerginliğin bir hayli yoğun olduğu maçta güçlü rakibini 1-0 mağlup eden Çerkezköyspor, bu sonucun ardından puanını 11’e yükseltirken, bir anda ligin 5.sırasına yükseldi ve yeniden zirve hesapları yapmaya başladı.

YİNE DEPLASMAN YİNE HÜSRAN

Ligin başından bu yana istediği galibiyet serisini bir türlü yakalayamayan Çerkezköyspor, Tekirdağspor maçının verdiği moralle bu kez Sultangazi ile deplasmanda karşılaşırken, mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldı ve deplasmanda galibiyet hasretini dindiremedi.

9.HAFTADA GOL SESİ ÇIKMADI

Deplasmanda aldığı kötü sonuçlara rağmen evinde henüz mağlubiyet yüzü görmeyen Çerkezköyspor, ligin 9.haftasında Babaeskispor’u ağırlardı. 90 dakika sonunda maçta gol sesi çıkmayınca mücadele 0-0 sona erdi ve taraflar puanları paylaştı. Bu sonuçla birlikte Çerkezköyspor 12 puana yükselirken, zirvenin de bir hayli gerisinde kaldı.

FARKLI MAĞLUBİYET SONRASI BALCI’YLA YOLLAR AYRILDI

Ligin 10.haftasında ligin zirve ortaklarından Tuzlaspor ile deplasmanda karşılaşan Çerkezköyspor, bu karşılaşmadan 5-1 gibi farklı bir mağlubiyetle ayrılırken, bu maçın ardından Teknik Direktör Hüsamettin Balcı ile yollar ayrılmış ve Balcı’nın yerine daha önce de antrenör olarak görev yapan Ergun Uncuoğullarından getirilmişti.

KAN DEĞİŞİKLİĞİ DE YARAMADI

Yeni antrenörü ile ilk maçında Suadiye Belediye ile karşılaşan Çerkezköyspor, kendi evinde 2-1 mağlup olmaktan kurtulamazken, ilk devrenin son maçında da deplasmanda karşılaştığı Sultanbeyli Belediyespor’a 2-0 mağlup oldu ve ilk devreyi 12 puanla 13.sırada tamamladı.

İKİNCİ YARIYA İYİ BAŞLADI

Ligin ikinci yarısına girmeden önce bazı futbolcularla yollarını ayıran ve kadrosunu yeni oyuncularla takviye eden yeşil beyazlı ekipte, görevinden kendi isteğiyle ayrılan Uncuoğullarından’ın yerine de Mustafa Suat Akdereli getirildi. Sezon ortasını Antalya’daki kampta değerlendiren Çerkezköyspor, ikinci yarının ilk maçında Kırklareli Sanayi deplasmanına çıktı. Çerkezköyspor, baştan sona üstün götürdüğü mücadelenin sonunda adeta gol olup yağarken, rakibini 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti ve ilk deplasman galibiyetini almış oldu.

SAĞI SOLU BELLİ OLMUYOR

14.haftada bu kez Hereke Yıldızspor’a konuk olan yeşil beyazlı ekip, ligdeki en ağır mağlubiyetlerinden birini de bu maçta almış oldu. Rakibine 6-3 yenilen Çerkezköyspor, bu sonuçla sahadan 8.kez mağlup ayrıldı. Bir sonraki hafta rakip İncirlispor oldu. Çerkezköy’de oynanan karşılaşmanın uzatma dakikalarına 2-1 geride giren Çerkezköyspor, son dakika golüyle bir puanı kurtarmış oldu. Ligin 17.haftasında Çenesuyu Playyolu ile deplasmanda karşılaşması gereken Çerkezköyspor, rakibinin daha önce ligden çekilmesi sebebiyle mücadeleden 3-0 hükmen galip ayrılmış oldu. Çerkezköyspor'un 18.haftadaki rakibi, ligin güçlü ekiplerinden Edirnespor Gençlik oldu. Zorlu mücadele 0-0 tamamlanırken, Edirne temsilcisi bu sonuçla zirve yarışında yara aldı. Ligin 19.haftasında Lüleburgazspor’la deplasmanda karşılaşan Çerkezköyspor, rakibine 2-1 mağlup olmaktan kurtulamazken, üst sırala tırmanma şansını da kaçırmış oldu.

İÇERDE GALİP DIŞARDA MAĞLUP

Yeni antrenör ve futbolculara rağmen, ikinci yarıda da beklenen performansı ortaya koyamayan yeşil beyazlı ekip, 20.haftada Bağcılarspor’u konuk etti. Ligin ilk yarısında rakibine 3-2 mağlup olan Çerkezköyspor, bu karşılaşmadan 4-2 galip ayrılarak hem rahat bir nefes aldı hem de taraftarlarını mutlu etti. Son altı haftaya girilirken, düşme potasındaki takımların 11 puan önünde bulunan Çerkezköyspor’un ligi Tekirdağspor’un altında bitireceği de kesinleşirken, yeşil beyazlı ekip play-out maçına konsantre olmaya başladı. 21.haftada ligin şampiyonluk adaylarından Tekirdağspor’a konuk olan yeşil beyazlı ekip sahadan 4-2 mağlup ayrılırken, Tekirdağspor da bu galibiyetle lideri 2 puan geriden takibe devam etti.

EVİNDE HEZİMET…

Tekirdağ deplasmanından 4-2’lik mağlubiyetle ayrılan Çerkezköyspor, bir sonraki hafta evinde Sultangazispor’u ağırlarken, 9 kişi kaldığı maçta rakibine 5-1’lik skorla boyun eğdi. 23.haftada Babaeskispor’la karşılaşan Çerkezköyspor, buradan 0-0’lık sonuçla dönerken, 24.haftada ise belki de ligin kaderini etkileyecek bir maça çıktı.

ZİRVENİN KADER MAÇI ÇERKEZKÖY’DE OYNANDI

23.hafta sonunda lider Tuzlaspor’un 50, ikinci sıradaki Tekirdağspor’un ise 48 puanı bulunuyordu. 24.haftada Tuzlaspor, Çerkezköyspor’a konuk olurken, Tekirdağspor ise Edirnespor Gençlik ile tarafsız sahada karşılaşacaktı. Liderlik hesapları yapan Tekirdağspor, bu karşılaşmadan galip ayrılıp Çerkezköy’den gelen mutlu haberi bekleyecekti. Maçın başından sonuna kadar büyük bir taraftar desteğini arkasına alan Çerkezköyspor, güçlü rakibi karşısında adeta galibiyeti kaçırırken, sahadan 1 puanla ayrıldı. Fakat Tekirdağspor da Edirnespor Gençlik ile 1-1 berabere kalınca, Tuzlaspor adeta şampiyon olmuşçasına sevindi.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL DA BAL’DA MÜCADELE EDECEK

Son iki haftaya girilirken düşme korkusu yaşamayan Çerkezköyspor, artık play-out maçını beklemeye başlarken, Suadiye Belediye’ye 2-1 mağlup oldu. Yeşil beyazlı ekip, ligin son maçında Sultanbeyli Belediye’yi 2-1’le geçerken, Süper Amatör Lig Şampiyonu Çorlu Gençlerbirliği ile oynayacağı play-out maçını beklemeye başladı. Yeşil beyazlı ekip, ligde kalıp kalmayacağının belli olacağı maçta rakibini ikinci yarıda bulduğu 3 golle mağlup ederken, önümüzdeki yıl da Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etmeye hak kazanmış oldu.

Kaynakça: Çerkezköy Gazetesi

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.