Kanola Trakya çiftçisinin yüzünü güldürüyorTrakya Çiftçisi bu yıl 66 bin 250 dekar sözleşmeli kanola bitkisi ekti. Hayrabolu Önder Danışmanlık Derneği Başkanı Mehmet Çıkrıkçılı yaptığı açıklamada, kanola bitkisinin Trakya’da geçmişinin çok yeni olduğunu dernek olarak yaptıkları çalışmalarla, bitkinin tanıtımını üreticiler arasında yaygınlaştırıldığını ifade ederek;” Kanola yöremizin iklimine uygun yapısıyla artık ekimi her geçen yıl yaygınlaşıyor. Derneğimizin yapmış olduğu tanıtım çalışmaları sonucunda son yıllarda ekimi giderek artan kanola bu yıl Trakya genelinde çiftçiler arasında sözleşmeli ekim olarak 66 bin 250 dekara ulaşmıştır. Bizim Hayrabolu bölgesinde ise bu miktar 7 bin dekardır. Kanola Trakya çiftçisinin yüzünü güldürüyor. “ dedi.

Çıkrıkçılı, bu yıl kanola ekimi, çıkışı ve gelişimi için uygun ortam oluşturduğunu, kontrollerin ilaçlama ve gübreleme programlarının kontrollerinin dernek ziraat mühendisleri tarafından yapıldığını belirterek hava şartlarının da uygun devam etmesi halinde kanolanın çiftçinin yüzünü güldüreceğini kaydetti.

Kaynakça: İHA

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.