Trakya'da Kaçak Elektrik Kullanımı Yok Denilecek Seviyede Trakya Elektrik Perakende Satış A.Ş. (TREPAŞ) Tahakkuk Tahsilat Müdürü Burak Savaş, Trakya'da kaçak elektrik kullanımının yok denilecek seviyede olduğunu bildirdi.

Savaş, Kırklareli'nde bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Trakya'da tahsilat oranlarının da yüzde 99.8 oranında olduğunu söyledi.

Trakya'da neredeyse herkesin faturasını ödediğini belirten Savaş, Türkiye'de Trakya'nın parmakla gösterildiğini kaydetti.

Kaçak elektrik kullanımı konusunda Trakya'da neredeyse böyle bir sorun yaşanmadığını aktaran Savaş, şöyle konuştu:

"Türkiye'de kaçak elektrik kullanımı yüzde 75 ve 80'lere varan bölgelerimiz var. Trakya'da bu oran yüzde 5 ile 6 oranındadır. Zaten elektriğin iletimi sırasında teknik kaybı da yüzde 5,5 seviyelerinde olduğundan, Trakya'da kaçak elektrik kullanımı yok denilecek düzeydedir. Kaçak elektrik yok denilecek orandadır. Trakya bu anlamda Türkiye birincisi. Biz en iyi seviyedeyiz. Türkiye'nin her bölgesi böyle olsa herkes için çok iyi olur. Trakya ile gurur duyuyoruz. Trakya bu anlamda parmakla gösteriliyor."

"TREPAŞ'a ait veznelerden ödeme yapılmalı"

Savaş, abonelerin mağduriyet yaşamamaları konusunda, fatura ödemelerini TREPAŞ'a ait veznelerden yapmaları için uyarılarda bulundu.

Tüm abonelerin TREPAŞ'a ait veznelerden ödeme yapmalarını istediklerini dile getiren Savaş, şunları söyledi:

"Vezne tahsilat hizmetlerinde müşterilerimizden fatura başına ücret almıyoruz. Bununla ilgili uzun süredir ciddi bir mücadele veriyoruz. 18 banka ile çalışmalarımız var. Vatandaşlardan fatura başına ücret alan kurumlar var. Buna tamamen karşıyız. Bu konuda da doğan mağduriyetleri kesinlikle kabul etmiyoruz. Vatandaşlarımız yetkisiz ödeme kuruluşlarında ödeme yapmasın. O kuruluşlar fatura parasını müşteriden alıyor ancak bizim hesabımıza gelene kadar uzun yol kat ediyor. Bu konu çok önemli. Yetkili, yetkisiz şu şekilde ayırt edilebilir. Fatura bedelinizin dışında sizden ücret alınıyorsa bu bizim anlaşmalı noktamız değildir. Camlarda TREPAŞ yazan her yer yetkili değil. Fatura 100 lira ancak sizden 101 lira alınıyorsa burada dikkat edilmeli. Bankalar ise müşterilerimizden ekstra bir ücret almıyor."

Satış ve Müşteri Hizmetleri Müdürü Nihat Ülkücü ise TREPAŞ olarak hizmet kalitelerini en üst seviyelere çıkartmak için çalıştıklarını dile getirdi.

Kaynakça: AA

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.