Deprem Türkiye ve Yunanistanı salladıMerkez üssü Saros'da 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı İstanbul'un yanı sıra çevre illerden de hissedildi.

Ege Denizi Saroz Körfezi ve Limni Adası’nda açıklarında 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Türkiye tarafında Çanakkale, İstanbul, İzmir, Edirne, Tekirdağ, Bursa, Eskişehir, Kütahya’da hissedilirken, Yunanistan tarafında Dedeağaç, Semadirek Adası, Gümülcine, İskeçe, Kavala, Taşoz Adası, Drama, Selanik, Katerini, Volos, Halkida, Atina, Oniki Adalar’da şiddetli bir şekilde hissedildiği belirtiliyor.

Büyüklüğü 6,2 olarak ölçülen şiddetli deprem, Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklama göre Ege Denizi'nde Çanakkale'nin 80-100 km açığında meydana geldi. Meydana gelen deprem özellikle Ege Bölgesi'nde oldukça şiddetli olarak hissedildi. İzmir ve Çanakkale'de paniğe kapılan vatandaşlar ev ve işyerlerinden uzaklaştı.

Kaynakça: Birlik Gazetesi

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.