Böyle komik ceza görülmedi Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı Bağpınarı köyünde orman yangınını söndürmeye gitmediği öne sürülen 39 kişiye ceza kesildi. Ceza kesilenler arasında görme engelli bir vatandaş, yangın esnasında ameliyatta olan imam, vatani görevini yapan asker dahi var.

İlginç ceza olayı Tekirdağ’ın Malkara ilçesine bağlı Bağpınarı köyünde meydana geldi. İddialara göre 24 Eylül 2012 saat 20:00 sıralarında Bağpınarı köyü Hisartepe mevkiinde ağaçlık ve meralık alanda yangın çıktı. Yangından sonra Malkara Orman Şefliği tarafından aralarında yüzde 95 görme engeli bulunan 35 yaşındaki Recep Becer ve yangın gününde askerlik görevini yapmakta olan 22 yaşındaki Şavaş Akkaya aynı tarihte kalp ameliyatı geçiren 48 yaşındaki köy imamı Mustafa Çayır’ın da içinde bulunduğu 39 kişiye orman kanununun 69 maddesince orman yangını söndürmede görev almama suçlarından ceza yazıldı.

Haksız yere ceza yazıldığının öne süren vatandaşlar cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.Suç duyurusunda bulunarak haklarını aradıklarını belirten 30 yaşındaki Sefer Becer, “Yangını ilk olarak biz gördük. Söndürmeye de ilk olarak biz gittik yine bize ceza yazmışlar. Birde benim yüzde 95 görme özürlü ağabeyim var ona da aynı cezayı kesmişler. Görme engelli bir adam nasıl yangını söndürsün? Bu bize yazılan bu cezaların haksızlık olduğunu düşünüyoruz. Bizim elimizde kanıtlarımız var bu kanıtlarla gerekli mercilere baş vurduk.” dedi.

Mağdur olduklarını belirten diğer köy sakinleri, “Biz yangını görür görmez itfaiye ekiplerine haber verdik. Olay yerine orman yangın ekipleri, itfaiye, jandarma ekipleri geldi. Gelen ekipleri biz yangın alanına götürdük. Yinede bize ceza yazmışlar bu olayın arkasını bırakmayacağız.” dediler.

Kaynakça: İHA

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.