Tekirdağ'da Kurban piyasası hareketlendiKurban Bayramı’na sayılı günler kala Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde kurulan Hayvan Pazarı’nda hareketlilik başladı.

Hayvan Pazarı'nın en büyük hayvanı olan 'Boran' 15 bin TL'ye alıcı buldu.

Çerkezköy Hayvan Pazarı'nda kurbanlık satışları başladı. Pazarın en büyük hayvanı olan bin 100 kilo ağırlığındaki Boran, vatandaşların ilgi noktası oldu. Boran, sıkı geçen bir pazarlık sonunda 15 bin TL'ye alıcısını buldu.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden gelip Çerkezköy Hayvan Pazarı'nda hayvan satışı yapan Erol Sevil, "Buraya 20 büyükbaş hayvan ile geldik. Geleli bir gün oldu. Şu ana kadar 2 büyükbaş hayvanımızı sattık. Fiyatlarımız 6 bin TL ile 15 bin TL arasında değişiyor" dedi.

Geçen yıla kıyasla kurban fiyatlarında az da olsa bir artış yaşandığını kaydeden Sevil, "Yurt dışından bu yıl hayvan getirilmemesi ve yem fiyatlarındaki artış, kurbanlık fiyatlarının az da olsa yükselmesine neden oldu. Bu durum satışları az da olsa olumsuz etkiledi" ifadelerini kaydetti.

"KÜÇÜKBAŞ FİYATLARI 600 TL'DEN BAŞLIYOR"

Hayvan Pazarı'nda küçükbaş hayvan satışı yapan Sedat Ak ise, "Pazara 240 küçükbaş hayvanla geldik. Bir günde toplam 50 adet kurbanlık sattık. Kurbanlık koç fiyatlarımız 600 TL ile 900 TL arasında değişiyor. Geçen yıla oranla küçükbaş kurbanlıklara olan talep bu yıl daha fazla" diye konuştu.

Kaynakça: İHA

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.