Atatürk Büstüne ve Türk Bayrağına Çirkin SaldırıTekirdağ'ın Muratlı ilçesinde bir okulun bahçesinde bulunan Atatürk büstüne ve Türk bayrağına çirkin saldırıda bulunuldu. Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde bir okulun bahçesinde bulunan Atatürk büstüne ve Türk bayrağına çirkin saldırıda bulunuldu. Atatürk büstü kırılırken, göndere çekili Türk bayrağı indirildi.

Olay, Talatpaşa İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sabah okula gelen okul idarecileri Atatürk büstünün kırıldığını görmeleri üzerine hemen durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri kırılan Atatürk büstünün parçalarını ve indirilen Türk bayrağını çöp kutusunda buldu. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan incelemenin ardından büst parçaları toplandı. Olay yerine gelen Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu bilgi alırken, polisin başlattığı soruşturma sürüyor.

ÖZTRAK: "ÜZÜNTÜ İLE ÖĞRENDİM"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, yaşanan olayı büyük bir üzüntü içinde öğrendiğini belirterek vatandaşları sağduyuya davet etti. Öztrak, "Ata'mızın büstü ve bayrağımız bu ülkenin birlik ve beraberliğinin en önemli sembolleridir. Bunlara saldırmak, aynı zamanda, milletimizin birlik ve beraberliğine saldırmaktır. Ortadoğu'da yaşanan savaş ve vahşet tüm Türkiye'yi derinden yaralamaktadır. Ancak, bölgedeki kaosun faturasını ülkemize kesmeye çalışanlar, protesto adı altında kalkışmalara girişenler, ulusumuzu Ulus yapan ortak değerleri yıkmaya teşebbüs edenler, karşısında milletimizin çelik iradesini bulacaktır. Bu eylemlere girişenler, sınırlarımızın hemen yanı başındaki karanlık tabloya bakmalı, Türkiye'de yıllar boyu huzur içinde yaşamamızı sağlayan değerlerin kıymetini bilmelidir" dedi.

Tekirdağ Muratlı ilçesi Talatpaşa İlkokulu'nun bahçesinde bulunan Atatürk büstüne ve Türk bayrağına yapılan saldırı sonrasında, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Muratlı Belediye Başkanı CHP'li Nebi Tepe ile birlikte okula giderek idarecilerden olayla ilgili bilgi aldı.

Çirkin saldırıyı kınayan Köprülü, "İnsanların tavırları, tepkileri olabilir, tepkilerini dile getirebilirler. Ama tepkilerini de dile getirirken bu ülkenin bayrağına, kurucusuna yönelik her eylem hangi sebeple yapılırsa yapılsın, tepki haklı bile olsa çok sert karşılık görür. İnsanlar haklı oldukları noktada haksız pozisyona düşerler, bütün Türk milletini karşılarına alırlar. Bugün bu Muratlı'da oldu, daha önce Esenyurt'ta oldu. Ülkenin birçok noktasında bu tarz provakatif eylemler devam ettirilmeye çalışılıyor. Bunları kimsenin kabul edecek hali yok. 76 milyon kardeş, 76 milyon barış içerisinde yaşayacak. Ülkemizin içinde ve dışında sorunlar olabilir ama sorunları da hep beraber aşacağız. “ dedi. Devletin temsilinin bayrak, ülkenin kurucusunun da Mustafa Kemal Atatürk olduğunu vurgulayan Köprülü, "Her ikisi de bizim için kutsal, ikisi de bizim için el sürülemez. Muratlı gibi bir yerde böyle bir hadise oluyorsa, buna tavrımızı göstermemiz gerekmektedir" diye konuştu.

Atatürk büstü, okul yönetimi tarafından yenisiyle değiştirildi. Köprülü, okul müdürü Sorumluların yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Kaynakça: İHA - trakyagazetesi

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.