Basın mensuplarına yer yokTekirdağ Namık Kemal ve 13 Kasım Stadyumlarında basın tribünü adeta yolgeçen hanı oldu. Burada bulunan basın tribünlerine, basın mensupları haricinde herkesin girebilmesi ve basın mensuplarının sadece maç sonunda açıklamada girmeleri büyük tepki toplarken, yetkililerin bu konuda somut adımlar atması bekleniyor.

Tekirdağ’da oynanan Futbol müsabakalarına ev sahipliği yapan Namık Kemal Stadyum’u ve 13 Kasım Stadyumu’nda Basın Tribünü olmaması tepkilere neden oluyor.

Geçtiğimiz sezon Tekirdağspor’un maçlarını oynadığı Namık Kemal Stadyum’unda basın mensuplarının görevlerini icra edeceği bir bölüm olmaması soğuk havalarda bir hayli zor anlar yaşatmıştı.

Bu yıl açılış maçlarında dikkat çeken ayrıntı “Basın Tribünü” diye adlandırılan yerde sadece maç sonu basın toplantısı yapılması ve maç sırasında basın mensuplarının buraya alınmaması olurken, bu konu ile ilgili herhangi bir somut adım atılmaması basın mensuplarının işinin bu sene de zor olacağının sinyallerini veriyor.

Tekirdağ 13 Kasım Stadyum’unda ise protokol tribünü diye adlandırılan yerde, sigara içilmesi, çok sayıda futbolcunun tribüne çıkması, oradaki büyük kalabalık, yöneticiler ve basın mensupları tarafından tepki ile karşılanıyor.

Öte yandan Namık Kemal Stadyum’unda görev yapan basın mensuplarının güvenlik güçleri ve yetkililer tarafından itilip kakılması, basına verilen değeri gözler önüne seriyor.

Her sene olduğu gibi "Basın Tribünü Yapıyoruz" diyen yetkililerin atacağı adımlar merakla beklenirken, Basın mensupları arasında; "Buralarda rahat görev yapabilecek miyiz?" Sorusunun akıllarda kaldığı söyleniyor.

Mücadeleler sırasında görüntü alan Basın mensupları, derme çatma bir kulübede yağmur altında maçı görüntülediklerini ifade ederken, diğer görevli basın mensupları ise çok soğuk havalarda kapalı alanda maçı takip edemediklerini dile getirdiler.

Kaynakça: Habertrak / F. Mehmet Tanrısevdi

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.