32 kişiye dava açıldıŞarköy’de 4 Kasım 2012 tarihinde, İstiklal Mahallesi, Sarıcapaşa Caddesi Küçük Liman Feneri mevkiinde yaşanılan cinayet sonrası, Şarköy İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde gerçekleşen olaylarla ilgili, 6 polis memuru, 3 vatandaşın şikayetleri üzerine, Cumhuriyet Savcılığı 32 kişi hakkında kamu davası açılmasını talep etti. AKP İlçe Başkanı Osman Kurd’un yeğeni Recep Kurd’u öldürmekten zanlı Uğur. Ö.’nün, İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında gözaltına alınması üzerine çıkan olaylarda; kamu malına zarar vermek, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme ve bunların hareketlerine katılma ile kamu görevlilerine, görevini yaptırmamak için direnme suçları işlediği gerekçesiyle, Türk Ceza Kanununun ilgili yasa maddeleri gereği 4 ay ile 3 yıl arası cezalandırılması ve TCK.’nın 53.maddesi gereğince belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması talebi ile 32 kişi hakkında kamu davası açıldı.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Poli Memurları; M.A., B.Y.,H.F.K., S.D.,O.B.,S.A. ile vatandaşlar A.H.Y., ile N.S.’nın müşteki olduğu, 32 şüpheli; R.D., L.P., Ş.Ç., B.A., İ.B.,  K.B., V.O., O.G., F.Ç., H.G., G.G., E.A., Y.E., S.Ö., G.Ç., B.B., F.K., K.H., A.U., E.K., B.Ç., Ş.S., H.H., C.Y., M.A., E.A., O.K., K.Y., B.S., G.G., V.Ç. hakkında açılan dava 18 Aralık 2013 tarihinde Şarköy Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Öte yandan haklarında kamu suçu işledikleri iddia olunan 32 kişinin suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

Kaynakça: İHA

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.