Şarköydeki içme suyu korkuttu Şarköy Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr.İsmail Sertkaya, son günlerde, şebeke suyu ve deniz suyundaki renk değişimi ile ilgili vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine bir açıklama yaptı. Dr. Sertkaya, deniz suyunun ve şebeke suyunun Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından alınan numunelerinin, Halk Sağlığı Laboratuarında incelendiğini ifade ederek “Şarköy’de deniz su seviyesinin kuma yakın olması ve poyraz rüzgarlarının esmesiyle suda bir bulanık görüntü yaratmaktadır. Bu görüntü tamamen deniz suyu ile kumun karışmasından kaynaklanmaktadır. Öte yandan şebeke sularından sarı su aktığı yönünde gelen şikayetler ile de belediye ile görüştüğümüz gibi, yine aldığımız su örneklerini incelettiğimizde herhangi olumsuz durumla karşılaşmadığımızı görüyoruz. Zaman zaman deniz kenarında oluşan yosunların, beklemekten dolayı içinde üreyen bakteriler koku yaymaktadır. Bununla ilgili de belediye ile görüşerek toplatılmasını istiyoruz" dedi.

Hastanelerde acil servisine enfeksiyon tipi hastalıkların yoğun bir şekilde geldiği iddialarının münferit gelişme olduğunu kaydeden Srtkaya, "Kış aylarında enfeksiyona bağlı hasta sayımız günde 5 ise, yaz aylarında 30’a çıkıyor. Bu da gayet normal çünkü toplam hasta sayımızda artış var. Meydana gelen enfeksiyon hastalıkları daha çok denizden yada içme suyundan kaynaklanmaktan ziyade, ıslak mayo ile uzunca süre kalmak gibi sebepler, tüketilen hazır atıştırmalık yiyecekler, gıdaların yeterince yıkanmamış olması da bu tip idrar yolu hastalıklarına davetiye çıkarmaktadır. Vatandaşlarımızın içi rahat etsin, deniz suyu ve şebeke suyumuzda endişe edilecek bir durum yok” diye konuştu.

Kaynakça: İHA

Sitemizde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Hizmetlerimizi kullanarak çerez kullanımına izin vermiş olmaktasınız.